Löpning Kom igång 65 inlägg 10677 visningar

Hur joggar man när det blir kallare?

Mia Sätterlund
1983 • Örebro
#1
16 oktober 2010 - 20:39
Gilla
Halloj!
Jag är en ganska färsk joggare. Från att endast ha joggat om somrarna när gymmen är stängda har jag sedan i somras fortsatt springa Jag tycker verkligen om det och skulle gärna fortsätta kämpa och göra det till en året-runt syssla.
Hur gör man?
Har ni några bra tips på vad man ska tänka på? Vad för typ av kläder/utrustning bör jag satsa på när det gäller höst- och vinterjogging?

Är löpbandet på gymmet enda alternativet?

/Mia
< < < 1 2 3 4 > > >
1968 • Sundborn
#61
1 december 2010 kl 06:19
Gilla
Jag använder crafts skidkläder. De är fodrade tights och jacka ca 1000kr sedan sätter jag på mig underställ, -och fleeceunderställ när det är kallare än 10 grader. Har även en väst som jag kan ta av mig när jag blir för varm.
Tor
1975 • Göteborg
#62
1 december 2010 kl 10:16
Gilla
Kris Chalmain
"Ett stort tack till Tor Lindqvist för tipset om Yaktrax Pro, och länken till den engelska siten! "

Kul att du också gillar YakTrax! På snö och is tror jag inte att det finns några broddar eller dubbade skor som slår det grepp som YakTrax ger.

När det gäller lungorna vid minusgrader så kolla mitt tips längre upp om värmeväxlaren Lungplus Sport.
1967 • Linköping
#63
4 december 2010 kl 16:11
Gilla
Jag provade 13 km i lös snö, packad snö och isfläckar idag med mina Yaktrax. Suveränt grepp på allt, det finns ingen som helst anledning att köpa speciella vinterskor längre!

/Patrik
Kris Chalmain
1960 • Hässelby
#64
4 december 2010 kl 16:13
Gilla
Klok tanke av Forrest Gump =) om att vara beredd på att något kan hända - har själv funderat om jag orkar ta med ett par tunna överdragsbyxor, men kan inte förmå mig till att bära på mer än lite näsdukar (min näsa börjar alltid rinna när det är kallt!) Fegar iofs ur i detta väglag och har lagt en "vinterrunda" på så plan mark som möjligt istf den backiga (och roliga) men det är klart, man kan ju stuka sig även på plan mark! Så ska gå och kolla på en sån där värmefilt eller fundera på ett alternativ.

Önskar jag hade råd med Crafts, men har klarat mig till -13 i alla fall i tunt underställ och ordinarie löpartightsen - springer kortare men oftare i stället :D (Apropå det så märkte jag idag hur klokt rådet ovan är om att BÖRJA springa motvinds o sedan vända! ;-)

Och Tor - tyvärr, jag kan bara inte tänka mig att springa med en sån där grunka i munnen... Men det är klart, blir det ännu mycket kallare kanske jag får tänka om, för det är första gången jag springer även på vintern och jag har upptäckt att det är ju jättekul!
Tor
1975 • Göteborg
#65
6 december 2010 kl 11:55
Gilla
Jag körde en av mina tyngsta mil igår. Det var inte kallt men 1 dm snömodd. Sprang upp mot Johanneberg vilket är c:a 2 km lätt uppför. Jag kämpade på bra och trodde att jag höll 5:30-tempo men när klockan pep visade den 7:12! Har inte sprungit så långsamt sedan jag körde lågpulsträning.

På fötterna hade jag ett par Adizero Boston som jag egentligen lagt på hyllan eftersom dom är så tunga men jag har testat att sätta dubb i dom. Det funkade bra på is och packad snö men hjälpte inte mycket i modden.

Testade en annan sak med stor framgång. Glasögon med klarglas!
Köpte ett par Atletus Red Master i somras och då fick man även med klara glas som jag testade igår med tanke på att det var sådant där irriterande småsnö i luften och det var underbart att kunna springa utan att kisa.

Ytterligare en bra investering är tumvantar! Jag fryser ofta i vanliga fingervantar och tumvantarna var riktigt bekväma. Köpte ett par Saucony Run Mittens: http://www.saucony.com/store/SiteController/saucony/productdetails?stockNumber=90200-BK&showDefaultOption=true&skuId=***4*******90200-BK00S_M&productId=4-100350&catId=cat1670955
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.