Triathlon Simning 8 inlägg 1423 visningar

Nybörjartips?

1977 • Runhällen
#1
26 december 2007 - 22:06
Gilla
Hej!
Jag ska precis börja simma som ordentlig träning, är det någon som har tips på bra nybörjarsidor med tips och liknande.
1978 • Västra Frölunda
#2
29 december 2007 kl 11:13
Gilla
Känner inte till några sådana sidor, nej. Jag antar att du har testat att googla.

Berätta lite mer om din ambitionsnivå, träningsbakgrund och hur du simmar så kan du kanske få lite tips här. Simmforumet är tyvärr inte särskilt aktivt men jag läser det i alla fall.
1977 • Runhällen
#3
30 december 2007 kl 02:56
Gilla
Heh, jo kanske lite mager information från min sida. Jag börjar mer eller mindre från början, mina vader klarar inte att springa eller power-gå så konditionen har nästan försvunnit. Mitt mål är att bygga upp en grundkondition och förbättra musklerna främst kring axlar och rygg eftersom jag är en datorsittare till stor grad. Från början som sagt... jag vill inte gå u för hårt och tvingas sluta på grund av någon fånig skada jag kunnat undvika.
Det är väl ungefär det :)
#4
4 januari 2008 kl 14:18
Detta inlägg har raderats
1977 • Runhällen
#5
6 januari 2008 kl 18:17
Gilla
Tusen tack! Jag kör mycket riktigt huvet ovanför ytan bröstsim men jag insåg snabbt att det inte funkar så bra så jag kör hälften ryggsim för att avlasta. Jag försöker också att slappna av i nacken så mycket som möjligt och redan nu efter andra passet känns det bättre teknikmässigt. Jag kollade min stads simförening och det verkade inte som att dom har några kurser just nu i alla fall så jag får klara mig med det jag kan läsa mig till. Tack för hjälpen igen!
EvaMarie
1957 • Linköping
#6
10 januari 2008 kl 22:40
Gilla
Hej Susanne! Det är egentligen bäst om man får teknikinstruktioner av någon som kan se vad man gör för fel, för det är inte lätt att känna själv, särskilt inte om man är nybörjare.

Men om du inte har möjlighet att gå någon kurs hos den lokala simklubben finns det en hel del amerikanska simsidor som är riktigt bra. En är www.goswim.tv. Här finns både teknikinstruktioner, videos (både att se på nätet och att köpa) och diskussionsforum.

Ett annat sätt är att när du är i simhallen börja prata med någon som ser ut att veta vad han/hon gör och be om lite tips. De flesta människor är snälla människor som tycker att det är roligt att bli tillfrågade och gärna hjälper till.
1977 • Runhällen
#7
8 februari 2008 kl 23:05
Gilla
Tänkte bara ge en liten uppdatering. Jag var till min massör och min kiropraktor i veckan och blev mer eller mindre friskförklarad från min musarm. Massören sa att det kändes som helt nya muslkler att massera i jämförelse med hur de var tidigt i december, Hurra!

Jag har också släpat med mig en mer simerfaren vän och nu känner jag mig mycket avslappnad när jag simmar och jag märker ordentliga framsteg. Jätteroligt!

Tack för tipsen på sidan, jag fick bra tips därifrån också :)
EvaMarie
1957 • Linköping
#8
9 februari 2008 kl 18:16
Gilla
Jätteroligt! Simma på! Det är ju det som är det roliga med simning - man kan ALLTID utvecklas, och inte behöver man vara rädd för att bli "för gammal" heller.

Vi har Masters-SM här i Linköping om någon månad, och jag ser fram emot att beundra damerna och herrarna som är 70+, 80+ och 90+ i bassängen! Ja, de yngre är ju duktiga de också, men det är dessa äldre som är mina absoluta favoriter!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.