Löpning Skador & Rehab 25 inlägg 4485 visningar

Aj! Min hälsena!

jesch
1966 • göteborg
#1
5 maj 2011 - 17:41
Gilla
Har haft ont/känning en längre tid till o från. Försökt behandla med Ipren-kur, utvärtes salva 3 ggr/dag, tåhävningar i trappan. Igår sprang jag 1 mil. Har ont idag. Haltar lite... Det blir inget göteborgsvarv för mig i år. Trist. Ska jag vila helt tills det är bra? Tacksam för synpunkter.
< < < 1 2 > > >
1975 • Sollefteå
#21
10 maj 2011 kl 10:19
Gilla
Ja som sagt: Dessa förbannade hälsenor!! Har haft problem med mina (båda) till och från under 15 års tid. Ibland har det varit helt ok, ibland har jag knappt kunnat gå. Provat alla varianter av medicinering och rehab utan större förbättring.

Förra våren började jag för första gången prova lite löpskolning, och framförallt då låga skippings. Vet ej om det har ett samband, men om jag kör dessa regelbundet känns det klart bättre i mina akilles.

Vore kul om fler kunde prova och se om det blir bättre.

Tack för mig!
jesch
1966 • göteborg
#22
10 maj 2011 kl 16:24
Gilla
Jättetack för alla synpunkter! Jag har nu försökt göra tåhävningar regelbundet och det känns mycket bättre, även om det inte är helt bra. Igår sprang jag vårruset, och jag kunde springa hela vägen, även om jag kände lite obehag vid varje fotisättning. Så det är väl bara att fortsätta med tåhävningarna och att ta det lite lugnt i spåret! Lycka till, alla som ska springa Göteborgsvarvet!
1977 • Skellefteå
#23
11 maj 2011 kl 08:38
Gilla
För ca tre veckor sedan var jag ute på ett intervallpass. I slutet av passet började jag känna av hälsenan men bet ihop. 30 sekunder senare var det dags för vila mellan intervallerna. Då upptäckte jag att jag knappt kunde gå på foten så det var bara att avbryta och linka hemåt. De första två-tre dagarna efteråt kunde jag knappt gå men efter en veckas vila kände jag bara av den på morgonen så då gjorde jag ett försök igen. Jag satsade på ett 5km pass med hälisättning och så lite studs i steget som möjligt..Tyvärr kände jag av hälsenan redan efter första steget och dagen efter var det inte bra alls. Har sedan dess vilat i 1,5 vecka och nu känner jag inte av hälsenan alls när jag går. Däremot om jag hoppar... funderar på vad jag ska göra? Törs jag sticka ut och ta ett lugnt lopp?
1986 • Malmö
#24
24 maj 2011 kl 15:34
Gilla
Fick ont i vänster hälsena efter en för mig intensiv träningsperiod i vintras. Läste på om problemet, vilade och började göra tåhävningar. Efter att vilat ett par veckor testade jag att löpa igen. Kände mig bara lite stel efteråt men smärtan kom tillbaka dagen efter.
Min lösning på problemet var när min kära flickvän (jobbar i sportbutik) fixade iläggssulor till mina skor. Resultatet blev gensat bättre och jag är nästan helt av med smärtan. När jag springer känner jag inte av det alls.
Så iläggssulor kan alltså vara en lösning på problem med hälsena/or.
Anna Carnegård
1975 • Malmö
#25
24 maj 2011 kl 21:15
Gilla
Vilket märke på iläggssulorna kör du med?
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.