Löpning Träning 7 inlägg 1903 visningar

Hur satsar man vidare?

Viktor Govik
1981 • Göteborg
#1
11 maj 2011 - 14:22
Gilla
Har nu tränat på relativt bra under hela våren, med Gbg.varvet som största målet. Startar dock i startgrupp 11 i år, efter en anmälningsmiss från min sida. Men skall bli intressant att starta lite längre bak i fältet.
Men nu till min fråga, efter mina tidigare varv så har motivationen försvunnit helt och hållet, oftast blir det inte ett pass på hela sommaren. När väl hösten kommer får man börja om igen. Hur håller ni motivationen på topp?
1994 • Enköping
#2
11 maj 2011 kl 14:50
Gilla
sätt altid upp nya mål. Jag har minst 2 tävlingar varige månad för att se hur det går med tävlingen:) Jag startar i 1A i göteborg:)
Mikael
1986 • Borås
#3
11 maj 2011 kl 14:51
Gilla
Anmäl dig till Lidingöloppet så har du sommaren räddad ;)
1966 • Grums
#4
11 maj 2011 kl 15:17
Gilla
Skit svårt med motivation.
Jag hade 40min på milen som mål i flera år och grejade det ifjol.
Nu har jag tränat mer än nånsin för GBV och Lidingöloppet men den motivationen jag hade för det första målet finns inte.
Nu springer jag nästan lika fort på träning som tävling och bryr mig inte ett dugg om nån spurtar förbi innan mål.
1967 • Uppsala
#5
12 maj 2011 kl 09:43
Gilla
Jag läste i en annan tråd här om någon som ville börja springa för att gå ner i vikt. Den trådskaparen fick rådet av någon, som jag inte minns vem det var, att hitta en motivation som ligger på ett djupare plan än så för att behålla den goda löparvanan även om viktminskningen uteblir eller om viktmålet uppnås. Ett sådant mål/motivation skulle t ex kunna vara; jag springer för att må bra eller jag springer för att jag förlänger mitt liv med 10 minuter för varje km jag springer! Jag tycker det rådet var kanon och kanske även går att applicera på mer avancerade löpare med etablerade löpvanor. Själv har jag min motivation helt klar och den handlar varken om snabbare tider, längre sträckor eller avklarade lopp; Jag är en passionerad skidåkare (utför) och jag springer för att det blir roligare att åka skidor om man är mer vältränad! Det håller mig i spåret alla dagar - tanken på den kritvita pisten och rejäl fart utför och hur mycket skojigare det är om benen orkar hålla emot G-krafterna!
Johan K
1974 • ÖREBRO
#6
12 maj 2011 kl 10:01
Gilla
Anmäl dig till flera lopp efter varvet, lägg om fokus från halvmaraton till t.ex. 10K eller 5K och försök greja bra tider på de kortare distanserna. Ifjol hade jag Varvet som högsta prioritet (det gick åt helv iofs) men i år satsar jag mer på milen och ser Göteborgsvarvet som ett kvalitativt träningspass.
Viktor Govik
1981 • Göteborg
#7
12 maj 2011 kl 10:59
Gilla
Tack för tipsen. har hittat några lopp som lockar. har redan anmält mig till Skatås Xtrail i göteborg. Sen blir det nog strömstadsmilen. Så sommaren är räddad.... blir mer intervall och backe nu efter varvet. skall försöka gå under 40 på milen innan året är slut. Hade inte Lidingöloppet vart på fel sida Sverige, så hade det vart ett återkommande event. men nu blir det lite mer planering om man skall upp.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.