Löpning Skador & Rehab 21 inlägg 6739 visningar

värk i magmuskler

Peter Lindmark
1969 • Åmotfors
#1
25 augusti 2009 - 20:57
Gilla
Efter vertex fjällmaraton har jag problem med värk i nedre delen av magmuskulaturen. Något lite kan smärtan sträcka sig ned mot ljumskarna.
Smärtan är högst påtaglig och värst precis när jag börjar löpträning eller efter att jag pausat för ex.gymnastik. Det gör riktigt ont en sträcka för att sedan avta något, men ändå representera en molande typ av smärta.
Påminner i karaktären om träningsvärk, men så länge efteråt?

En teori som jag själv har är att vertex långa och tuffa utförslöpor har skapat en överbelastning i området, men jag tycker ändå att det borde bli bättre så här långt efter loppet. Återhämtningen i övrigt har ju gått överaskande bra.

Någon på forumet som känner igen smärtan jag beskriver och kan bekräfta eller kanske ge en annan anledning - och gärna förstås tips om hur jag blir kvitt bekymret?
< < < 1 2 > > >
1962 • Göteborg
#21
15 juni 2011 kl 22:43
Gilla
Hej alla!
Väcker liv i denna tråden igen och undrar hur det har gått för er, någon som blivit bra? Själv har jag haft ont sedan november -10 och gjort lite övningar som jag fått av min sjukgymnast. Knäckte magen totalt efter 8km på GV och nu cyklar jag nästan enbart, kan knappt jogga 5km i långsamt mak utan att få rejält ont. Längtar till att kunna springa milen igen.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.