Löpning Kläder, Skor & Prylar 123 inlägg 8694 visningar

Sacouny Hattori

1975 • Avesta
#1
18 juni 2011 - 18:48
Gilla
idag gjorde jag första passet med mina nya Hattori, det var helt fantastiskt. Antar att Hattori kvalar in som en väldigt snäll "minimalistisk" sko? Någon som har något att jämnföra med, tex Fivefingers?

Hur som, kan varmt rekomendera skorna, känner att passet antagligen vart för långt för mina vaders bästa, men det var så skoj, så det var svårt att låta bli!
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
Johnny Bråttom
2007 • Stockholm
#21
8 juli 2011 kl 10:18 Redigerad 8 juli 2011 kl 10:20
Gilla
Där ser man och dom kostar 1 400 kr. Det var nog därför jag inte ens brydde mig om att kolla i Sverige...
Felix
1990 • Stockholm
#22
8 juli 2011 kl 16:00 Redigerad 8 juli 2011 kl 16:47
Gilla
Johny Bråttom:
Ja, jag har testat Pron, men den är lite för smal för mig, jag har ankfötter pga väldigt höga fotvalv så den sitter inte skönt på min fot. Sen är den också lite styv och hård också. Personligen gillar jag Saucony A4 bättre, den är fortfarande smal, men mjukare i ovandel och sula, sen säger Saucony att den har 0 mm häldiff också, vilket är himla trevligt i en minimalistisk sko.

Henrik Ekstrand:
Det beror på hur du definierar "barfotakänsla". Om du tycker att barfotakänsla är att underlaget ska kännas hårt så nej. Som jag skrev så känns det som att springa på konstgräs när du springer på gatsten (som är det stummaste och hårdaste vi har, bortsett från att springa på en stenhäll).
Definierar du barfotakänsla som i att det känns som att du inte känner att du har något på foten så jo. Både sula och ovandel låter foten röra sig helt fritt, mycket friare än i ett par FF, vilket ger en skön barfota känsla enligt mig.

Sen så väger de inte så mycket trots mycket sula. 120 gram gör att de väger mindre än FF...
Jens Sahlström
1974 • Stockholm
#23
9 juli 2011 kl 11:22
Gilla
Första test av hattori.

Kan bara instämma att löpkänslan är helt suverän. Ingså efteråt att jag nog tog i lite väl i första passet. Fick blåsor under tårna :) men det var det lätt värt.

För mig är känslan nästan som att man inte har någon sko alls, jag är lite av en mitten/häl löpare så för mig blev jag tvungen att anpassa löpsteget mer mot framfota vilket jag önskar - dvs effekten av barfotaskon är uppnådd.

Jag har samma storlek på mina övriga sacuny (mirage, Thriumpt, och kinvara och för mig har jag samma storlek på samtliga skor). I hattroin springer jag dock utan strumpor - men det bidrar bara till löpkänslan av att vara barfota.

1966 • Malung
#24
14 juli 2011 kl 17:04
Gilla
Instämmer i hyllningarna i den här fria och lätta skon!
Har försökt att springa barfota och känner mig då gladare på något märkligt sätt, kollar också en extra gång om jag inte glömt något för att det känns så tomt utan skor.
Hattorin köpte jag på löplabbet efter jag har läst en tidningstest och också boken Born to Run. Båda skrifterna fick mig att fundera och grunna vad som gäller när jag vill ut i luften en stund och efter att jag fick skorna i handen första gången så var det klart att jag ville ha dem!

Känslan att springa är nästan som barfota och passar mig perfekt, tyvärr så vill jag springa för länge med dem och det kanske mina fötter inte riktigt orkar med ännu, men ett första pass på 10km blev i alla fall, med glädje.
Alternerar nu mellan dämpat och dessa vilket fungerar bra, förhoppningen är att glida över allt mer till barfotaskor för jag kan inte komma ifrån att det är roligare att springa med dem!
Som extra bonus så blir jag snabbare tydligen också, kanske bara fötterna som blir friare och piggare, vem vet.
Mats Persson
1977 • Sävedalen
#25
1 augusti 2011 kl 23:10
Gilla
HJÄLP....vilka grymma "skor" :-)

Körde mitt första riktiga pass (14km) i mina Hattori idag och känslan var ju fantastisk!! Har hitintills kört i enbart VFF men det blir definitivt Hattori debut på halvmaran på lördag. Undrar om de funkar även till en helmara?

Körde barfota i dem vid mitt första försök och fick skvasår på hälarna efter några km....dumt. Men denna gång tog jag ett par tunna strumpor och nu funkade det toppen.

Lätta, mjuka och snabba med ett mjukt skydd för fotsulan men ändå en känsla av markkontakt. Måste nog påstå att jag efter denna premiärturen känner mig lite skeptisk till att gå tillbaka till VFF, men vi får se.

Kan de funka på Lidingöloppet eller blir de för hala? Upplvde dem inte som hala idag när jag sprang lite grus....
Roland Söderström
1962 • Onsala
#26
2 augusti 2011 kl 02:55
Gilla
Hur ar det med passformen, man skall val ha dessa lite tajt eller?
Om man rakar bestalla en halv storlek for stor, ar det helt kass?

Dom har inte kommit till Australien an sa jag maste bestalla ifran USA.
patrik t
1974 • Enskede
#27
2 augusti 2011 kl 16:08
Gilla
Mats, Felix, och ni andra som testat både hattori och FF: Får man verkligen samma barfotakänsla med en sko som inte delar på tårna så som FF gör? Jag har inte testat hattorin än men har fått känslan av att just tårna är en huvudpoäng med FF.
Mats Persson
1977 • Sävedalen
#28
3 augusti 2011 kl 10:54
Gilla
Patrik, jag upplevde ingen större skillnad mellan separata tår eller inte. Skorna har gemensamt att de är mycket lätta och jag upplver nog Hattorin som ännu mjukare än VFF. (Jämför med Bikila modellen)

Bikilan har mer markkontakt, man känner stenar bättre när man springer asfalt. Hattorin med sin mjuka sula gör att det känns som man springer på en gräsmatta, men man kan fortfarande känna större stenar, rötter och ojämnheter.

Jag tycker Hattorin var "skönare" mot fotsulorna vid asfalt utan att för den delen ta bort den barfota känslan. Kan hända att VFF ger en bättre känsla i skogen jämfört med Hattori, har inte testat det ännu

Får nog köra några pass till för att verkligen kunna ge en recension
1971 • Lillehammer
#29
3 augusti 2011 kl 12:38
Gilla
Instämmer också med hyllningarna - mycket nöjd med dessa skor. Ingen över, ingen bredvid vad gäller asfalt. Utan att ha prövat fivefingers (men kört en hel del i feelmax) tycker jag styrkan i dem är att de har dämpning men inget hällyft. Dämpningen sparar hälsenan, avsaknaden av hällyft ger bra löpsteg - särskilt utför. Vad gäller storleken är jag - trots att jag nu gjort gott över 10 mil i mina - lite osäker på hur de bäst ska sitta. Mina är lite tajta, men känns "perfekta". Kör alltid barfota i dom, och det har fungerat bra för mig. Men jag märkte efter första långrundan (26K på grus, ganska stor höjdskillnad, sista halvan mestadels utför och i maratonfart) tendenser till skav under alla tår. Jag antar att detta kommer för att de ligger för nära kanten på sulan. Inget stort problem, men tillräckligt för att jag ska fundera på en halvstorlek större nästa par. Mina är UK9.5, som jämförelse har jag t.eks UK9.5 på mina Saucony Grid Type A4 (sitter tajt men perfekt) och Mizuno Wave Ronin 2 (bästa passformen av alla mina skor).
Mats Persson
1977 • Sävedalen
#30
3 augusti 2011 kl 22:10
Gilla
Mats N, du verkar ha sprungit i dem mer än jag, vad är din åsikt, kan de funka på Lidingöloppet eller kan de bli hala?
1971 • Lillehammer
#31
5 augusti 2011 kl 10:52
Gilla
Misstänker att det är väderberoende.
Om det är torrt borde de funka, om inte, tror jag sista milen kan bli knepig. Kräver nog i alla fall att man orkar hålla ihop löpningen utför. Tycker de har bättre grepp än de ser ut för, men om det är lerigt kan de toksläppa.
Om jag själv skulle sprungit, hade jag tagit med ett annat par också, och bestämt mig på morgonen före. Och om jag varit riktigt ambitiös och haft möjlighet, hade jag dragit dit en dag tidigare o testat lite i backarna på slutet.
Mats Persson
1977 • Sävedalen
#32
7 augusti 2011 kl 20:06
Gilla
Tack Mats.

Använde mina Hattori under helgens halvmara och jag upptäckte en ev svaghet.

Halvmaran var backig och jag fick ganska rejäla blåsor under trampdynorna. Förmodligen beror detta på att det inte är snörning i kombination men mina relativt smala fötter. Kanske är problemet helt enkelt att jag inte sprungit in dem än. Vi får se, känner mig dock tveksam till att ha dem på LL nu.
David Simonsbacka
1978 • Uppsala
#33
8 augusti 2011 kl 21:22
Gilla
@Mats, samma sak blev det för mig. Första passet och bara 6,5km. Kände att det började bränna lite under fötterna, så avbröt då, blir förhoppningsvis bättre när man sprungit in dom. Men jäklar vad sköna dom är att springa i!
1966 • Malung
#34
9 augusti 2011 kl 13:09
Gilla
Kört som längs 21 km med dem och efter jag trampat lite i en myr och de blev blöta, så kom också skavsår på fötternas insida/sida.
Strumpor ska jag eventuellt testa vid nästa långpass för att se om det hindrar nötningen.
Annars är löpkänslan helt suverän!
Tar de gärna när jag vill ta en "inspirationsrunda"
Roland Söderström
1962 • Onsala
#35
26 augusti 2011 kl 05:15
Gilla
Så, nu är jag nykär.
Sprang forsta passet i Hattori idag.
Det var det skonaste skor jag har haft pa mig, vilken kansla!!
Dom sitter verkligen som sockar, breda framtill sa fot och tar kan flexa ut ordentligt at sidorna i varje steg.
Man kanner inte av grus och sten alls som i VFF och frihetskanslan ar enorm.

Mina VFF aker in i skamvran.
hernwall
1966 • handen
#36
26 augusti 2011 kl 06:55
Gilla
Passar på att ställa frågan här: Skulle så gärna vilja prova ett par Hattori. Men var kan jag hitta i min storlek - har ngnstans 38,5-39 i strlk, och som man är det inte värdens bästa utbud då ... Visst, jag kan leta fram rosa (eller ngn annan stickande färg). Visst (2), jag är van att få ta lite vad som finns - vilket ofta blir dammodeller, med "könsöverskridande" färgsättningar.

Vilket skulle kunna leda till frågor som "varför inte låta alla skor ha mer neutrala färger?", men struntar i det. Tycker det inte är så viktigt. Däremot är det uppenbart att vissa märken och/eller modeller är mer uppdelade än andra. Och Hattori är trots sitt breda utbud av färger, svår att hitta i mer neutrala (som jag upplever det) färger i små storlekar.

Min fråga är; Hattori - strlk 38,5-39 - ok färger/"man" - var köpa?? (har Du hittat ngn butik?)
Roland Söderström
1962 • Onsala
#37
26 augusti 2011 kl 07:16
Gilla
Jag har normalt 10, 10 1/5 US men fick ga upp till 11 US i Hattori.
Bor ju i Australian sa vet inte riktigt var man koper dom i sverige.
Jag provade dom pa loplabbet Kungsgatan i Sthlm i somras.
Rekomenderar att prova dom innan om du skulle kopa dom via natet.
David Simonsbacka
1978 • Uppsala
#38
26 augusti 2011 kl 07:46
Gilla
@hernwall, Löplabbet Race på kungsgatan har dom, har för mig att dammodellen finns i svart/lime också, samtidigt, det är väl inge fel med att ha rosa sula som kille? Ganska coolt skulle jag säga... ;)

Dom har dessutom rea nu så du kan passa på att hitta Pearl Izumi kläder och annat för 50%! win - win!
Johnny Bråttom
2007 • Stockholm
#39
26 augusti 2011 kl 14:41
Gilla
Jag skulle köpa rosa om det fanns i min storlek!
1966 • Malung
#40
31 augusti 2011 kl 11:07 Redigerad 1 september 2011 kl 09:00
Gilla
Kört 160km totalt med dem nu och testade, med ett för mig snabbtempo pass 15km asfalt och kan säga att fötterna mina håller!
Heller inga problem med knän/höft.

Skorna däremot behöver stärkas med flytande gummi ( Liquesole ) för jag sliter lite udda på vänster sida framsula och också ovansidan behövde lagas pga stortån som sticker upp och gnager på det tunna nätet.

Skorna luktar också och behöver ett bad, kan vara att jag inte vill använda strumpor, så skorna få ta all väldoft som behagar komma från fötterna.
Så totalt sett de bästa skorna som jag köpt och jag kommer aldrig mer köpa dyra stabilitets skor, även om jag tror att det är bra att varva med "vanliga" skor för att inte helt slita ut sig. Kör nu med ett par Nike Lunarglide som snart tickar in på 2000km och är skapligt inkörda..

< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.