Löpning Övrigt 11 inlägg 1800 visningar

vila=dåligt samvete

1968 • umeå
#1
12 februari 2008 - 07:53
Gilla
Har tagit mig en välförtjänt vilo vecka, har inte tränat sedan förra Tisdagen för jag kände av ömmande hälsena, tung i löpsteget mm. Hoppas att jag inte klandrar mig själv i Stockholm om jag missar mitt mål för att jag tog en vilovecka i Februari!!
Har nu bestämt mig att aldrig följa ett träningsprogram för löpningen har blivit ett "måste"för mig precis samma känsla som när jag tränade hårt i min ungdom, dock kommer jag att ge träningsprogrammet chansen fram till sthlm marathon.
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#2
12 februari 2008 kl 10:23
Gilla
En vecka hit eller dit gör inte mycket skillnad i långa loppet.
Tänk dessutom på hur mycket bättre din kropp kommer kunna träna framöver jämfört med om du inte hade tagit nån vilovecka!

Själv tog jag en vilodag igår då benen inte kändes ok efter lördagens långpass och söndagens timme i simbassängen. Tog ett varmt bad istället och går nu runt med benvärmare för att rehabilitera mig lite. Det tar emot lite, jag kände egentligen för att springa igår, men jag jobbar på att lära mig lyssna på när kroppen säger ifrån... :)
Henning Looström
1973 • Lund
#3
12 februari 2008 kl 12:09
Gilla
Staffan, Man kan ju också missa sina mål genom att inte ta en vilovecka när kroppen behöver det. Du kanske har hakat på ett hårdare program än du mådde bra av?
Löp skönt!
1956 • PARTILLE
#4
12 februari 2008 kl 12:26
Gilla
Staffan. Du kan slappna av, som Magnus skriver en vecka är ingen fara på taket. Just nu slarvar jag själv med vilodagar, fast igår tog jag en och gick på bio istället. Det är ju faktiskt så att vila är en del av träningen...
1968 • umeå
#5
12 februari 2008 kl 12:53
Gilla
tror inte att jag har hakat på ett hårdare program än jag mår bra av, tränade nog lika mycket innan men då gick jag på känsla, varför det är jobbigt beror nog på att det lustfyllda har blivit lika allvarligt som på min tid som aktiv tävlingsåkare på längd, då allt blev ett måste. Har tagit mig 20 år att börja kunna motionera så jag tror nog inte att jag kommer att släppa känslan av att tycka det är roligt och försöka känna att det är ok att strunta i vissa pass .
Lena Printz
1969 • Guldsmedshyttan
#6
12 februari 2008 kl 21:38
Gilla
Staffan, så väl jag känner igen mig. Är bara en glad amatör som springer en del mils-lopp, några halvmaror i trakterna, har inte så många års erfarenhet av löpning.
Försöker nu intala mig att vila, har en hel del bekymmer med smärta i vader och hälsenor. Vilan innebär för mig promenader och motionscykel/styrketräning.
Mycket intressant att läsa här i forumet.
1972 • Sollentuna
#7
12 februari 2008 kl 22:47
Gilla
Även jag vilar denna vecka, fast det blir bara sex dagar. Min fru är bortrest och jag måste ta hand om dottern. Först kändes det inte alls bra att behöva vila, jag följer ju delvis Szalkais program till Sthlm Marathon.

Efter hand har jag dock insett alla fördelar med sex dagars vila. Tex blir jag mer motiverad nästkommande veckor, min kropp behöver vila för att ta till sig all träning och min lätta snuva som jag haft de sista veckorna kanske kan försvinna.

Men Staffan, du får se till att du inte vilar för länge... Nästa vecka är det dags för träning igen!
Johan Venström
1990 • vetlanda
#8
13 februari 2008 kl 09:16
Gilla
efter vad jag har hört så är det bara bra att vila i bland det gör en bättre på sikt har jag hört.
Jenny
1975 • Bjärred
#9
13 februari 2008 kl 09:26
Gilla
Du gjorde helt rätt som lyssnade på kroppens signaler. Om du inte vilat hade du kanske skadat dig eller åkt på en förkylning som inte velat släppa. Jag tror bara att du tjänat på din vilovecka.
Men jag känner väl igen mig i tvångkänslan. Jag har ju tävlingssimmat i min ungdom och då hadlade det väldigt mycket om tvång. Har haft svårt att träna något regelbundet sen dess för jag avskyr när jag får den där tvångkänslan. Det är oftast den som får mig att lägga av.
Nu har jag ju problem med knäna och kan inte springa, men detta är första gången sen jag simmade som jag hittat en motionsform som jag gillar och känner mig avslappnad med. Det beror på att jag verkligen gått in för att jogga för att det är skönt och att inte göra upp för strikta program. Mitt mål numera är att det ska vara roligt och lustfyllt. Jag gör det ju enbart för min egen skull.
1968 • umeå
#10
13 februari 2008 kl 10:15
Gilla
intressanta inlägg, tog mig en löptur i går kväll på 11,6 km, struntade i att kvällens pass skulle vara fartlek, sprang bara på och det kändes väldigt bra ,låg på hyfsad distansfart.
Kommer nog i fortsättningen att följa programmet fram till sthlm men kommer att byta ut en del pass och gå mer på känsla.
Thomas Wilker
1956 • Uppsala
#11
14 februari 2008 kl 08:32
Gilla
Det är under vilan som kroppen bygger upp sig. När Anders Szalkai avslutade sin elitsatsning fick han frågan om det var något som han ångrade under sin karriär. Utan att tveka svarade han att han önskade att han hade vågat vila mer, för att han troligtvis hade kunnat göra ännu bättre resultat då.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.