Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 1183 visningar

Inflammation? Vad göra?

O Ack
1974 • Söderköping
#1
5 augusti 2011 - 20:57
Gilla
Hej!

Är 36 år gammal tjej. Av olika anledningar har inte varit aktiv på 20 år ^^... Lite för lång tid kanske...

Men jag började träna i februari 2011. Gym, styrketräning, löpbandet, spining... Allt var toppen... Men efter några löprundor i skogen fått _mycket_ besvär i underben... Det gjorde riktigt ont i just benet. Villade upp mig, sprang igen - samma problem! Nu är det så - springer jag 2 gg (med en dags uppehåll) så måste jag jag villa mig samt använda Voltaren salva i ca 10 dagar... Så tråkigt, tycker jag som VILL springa!!!

Vad kan ni råda mig? Skor har jag valt med hjälp av personal och speglar. Liiiite pronation hade jag enligt personalen. Har ingen dock som kan titta närmare på min teknik när jag springer...

Snälla HJÄLP! :) Tackar på förhand!
1996 • Saltsjö-Boo
#2
5 augusti 2011 kl 21:48
Gilla
Du ska nog gå till en läkare, sjukgymnast ect. Om det är ett problem som återkommer gång på gång så är det mitt bästa tips.
1978 • Malmö
#3
6 augusti 2011 kl 10:14
Gilla
Själv skyr jag jag allt vad utprovade skor och inlägg heter efter att ha blivit ordentligt fördärvad av just inlägg och när jag sedan gått över till minimalistiska skor blivit av med löparknä, falsk ischias, bristningar i vader och det ständigt återkommande spänningarna i framsidan av underbenet. MEN det är inte lösningen för alla, det är något man själv får prova sig fram till om man tycker det verkar intressant.
Är det så att du bara springer i skogen i väldigt kuperad terräng kan du prova att springa på lite flackare mark. Själv känner jag av spänningar i benen och fötterna när jag springer upp och ner för saker. Du kan också prova att ändra tempot. Jag med flera har svårt att håla en bra teknik och det går för långsamt och för andra är det tvärt om.
Min enda skada nu är en punkt under vänsterfoten som smärtar, den ådrog jag mig när jag fick inlägg och den har inte försvunnit trots att jag slängde dem för över ett år sedan. Den smärtan blir dock mindre när jag tar en voltaren innan jag springer. Dels för att det hämmar inflammationen redan innan den vill utvecklas dels för att smärtlindringen gör att jag inte har ont när jag springer och därmed trampar som jag ska och inte snett som jag gör när jag har ont. MEN börja inte medicinera med voltaren ihop med träning innan du har träffat en läkare och pratat om det. Viss "forskning" (den är väldigt dåligt underbyggd) menar på att det kan ge hjärtproblem med död som följd. Något jag uppenbarligen inte råkat ut för.
O Ack
1974 • Söderköping
#4
6 augusti 2011 kl 11:40
Gilla
Tack för svaren! Mitt ex berättade också om att efter många års med inlägg/sulor och sånt har han kommit fram till att använda vanliga skor. Utan dämpning osv... Jag har tyvärr lite dåligt med tålamod ;) och därför ville få svaret/hjälp direkt. Men jag tror nog att jag ska försöka på andra vägar samt lite annorlunda tempo...

Lite sällskap skulle nog vara roligt ,)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.