Löpning Övrigt 183 inlägg 6222 visningar

Hundbiten

Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#1
31 augusti 2011 - 18:11
Gilla
Ska man verkligen behöva vara rädd och ändra sina Joggingrundor för att slippa att bli hundbiten,Gå in på Radio Kristianstad och hör reportaget efter att en kompis till mig blev hundbiten,och det var tredje gången som någon blev biten,och tredje gången som det polisanmälts
Och inget händer ???????
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Anders E
1968 • Sollentuna
#61
1 september 2011 kl 18:45
Gilla
Jag bryter upp diskussionen om huruvida det är rätt och vettigt att äta elaka hundar med en fundering.

Jag sprang marathon i Wien i våras och rörde mig då en del på stan och i kollektivtrafiken före, under och efter loppet. Jag drar mig till minnes att de hundar jag såg på sta'n överlag bar munkorg, vare sig de var kopplade eller ej.

De flesta är nog överens om att hundar liksom människor mår bra av att få röra på sig och att hundar troligen dessutom mår bra av få springa utan koppel emellanåt.

Även om en lös hund säkert kan stressa ihjälp småvilt även med munkorg skulle troligen stressnivån hos hundrädda sjunka en hel del om hundägare som vill släppa lös sin hund satte på hunden en munkorg innan man kopplade loss, d v s principen "koppel av = munkorg på".

Frågan är - skulle hundar lida om de sprang lösa med munkorg på och är isåfall lidandet så allvarligt att det är viktigare att eliminera detta än att eliminera risken för att människor blir bitna och/eller vettskrämda av lösspringande hundar, d v s - är principen "koppel av = munkorg på" rimlig eller ej?
Mr Anonym
1925 • dsf
#62
1 september 2011 kl 18:54 Redigerad 1 september 2011 kl 19:01
Gilla
Anders E:

Eftersom jag nu förespråkar allas lika rätt att existera, menar jag att det är i första hand de hundräddas problem att de är rädda, inte hundarnas (så länge de inte är aggressiva, naturligtvis).

Lösningen är således inte munkorg på hundarna, utan att de hundrädda får jobba med sin fobi...
1978 • Vinsta
#63
1 september 2011 kl 19:20
Gilla
Egentligen borde det vara jätteenkelt:
1. Hundägare håller sina hundar kopplade där de ska det om de inte går fot i princip oavsett vad som händer.
2. Man skaffar inte en hund som är starkare än en själv.

I min tur så försöker jag göra hundar och deras ägare uppmärksamma på att jag kommer att springa om dem, för att inte skrämmas. Och jag försöker hålla ett visst avstånd när det är möjligt.
Och i de allra flesta fall så fungerar det alldeles utmärkt.

Munkorg är ju rätt intressant, tyvärr så tror jag att de flesta hundägare som skulle använda det på sina hundar inte är de som i första hand skulle behöva det. De som släpper sina hundar utan att ha ordentlig koll på dem verkar vara ganska respektlösa överlag.


Micke Larsson
1971 • Norge
#64
1 september 2011 kl 19:31
Gilla
Anonym: Så det finns inga andra varianter? Antingen älskar man hundar och vill se hundar i alla situationer, utan koppel eller andra begränsningar. Eller också är man hundhatare eller har en sjuklig fobi?

Jag skulle säga att anledningen till att denna och andra hundtrådar havererar beror på att en del hundägare och hundälskare är så svartvita i sin argumentation att det fullkomligt dödar alla former av nyanserad debatt.

Lösningen på att en hund bitit människor vid tre tillfällen är således "att de hundrädda får jobba med sin fobi"?! Jag förstår varför du valt att vara anonym.
Mr Anonym
1925 • dsf
#65
1 september 2011 kl 19:34 Redigerad 1 september 2011 kl 19:33
Gilla
Och Micke Larsson Läser inte vad jag skrivit så jag skriver igen.

Eftersom jag nu förespråkar allas lika rätt att existera, menar jag att det är i första hand de hundräddas problem att de är rädda, inte hundarnas (så länge de inte är aggressiva, naturligtvis).

Så länge de inte är aggressiva skriver jag ju!!!

Jag har fortfarande inte fått en förklaring till din tidigare hypotes om att "det inte finns så många hundar där jag bor".
1974 • Rönninge
#66
1 september 2011 kl 19:34
Gilla
Till alla hundägare som envisas med att ha hunden okopplad på gångvägar och i motionsspår:

Jag vet hur dom ser mig när jag kommer springande i dunklet bland dom ”kickade” lyktorna. Jag är en mörk figur med hög puls som kommer i rask takt rakt emot matte/husse. Kort sagt ett hot det är därför din hund morrar och skäller lite när jag passerar. Även om ni nu är så helt säkra på att er hund aldrig skulle bita någon så kan ni inte begära av mig att lita på din hund. Jag känner verken dig eller din hund. Jag säger inte att men alltid måste ha hunden kopplad. Gå till någon äng vetja, men när ni går på infrastrukturens härliga gångvägar och joggingspår, håll hunden kopplad, kort sagt din hund, ditt beslut, dina problem. Vissa Pitbullägare ska jag inte ens ta upp här men dom skiter i alla fall i vilket. Okej haha killen är hundrädd bring it on, man kanske inte behöver vara hundrädd för att inte vilja ha en Rottisnos i skrevet heller. Har ni förstått eller får jag nosa tant i ärslet… jag är inte ett dugg farlig. Jag är hundrädd för jag har blivit biten.
Johan Larsson
1972 • Halmstad
#67
1 september 2011 kl 19:43
Gilla
Mr Anonym: Du har lite av samma retorik som SD-gänget i hemstaden (min alltså) använder nästan dagligen i lokala bladet. De älskar att dra alla över en kam i sin islamofobi, men när de nu med samma (ganska dumma) typ av retorik blir anklagade att ha visst ansvar för terrordådet i Norge, så menar de att man måste se till individen. Svårt att vinna diskussionen mot såna typer liksom...

Faktum kvarstår, alltför många hundägare beter sig som idioter och jag skäms över dem för de ger mig som hundägare dåligt rykte.
Micke Larsson
1971 • Norge
#68
1 september 2011 kl 20:08
Gilla
Anonym: "Läser inte vad jag skrivit så jag skriver igen."

Jag citerade ju dig t o m, men självklart kommenterade du inte det utan valde att upprepa något annat av dina 30 inlägg i tråden. Den här tråden startades av Jonny Ottosson, vars kompis varit en av tre personer som blivit biten av samma hund. 61 inlägg senare skrev du:

"Lösningen är således inte munkorg på hundarna, utan att de hundrädda får jobba med sin fobi..."

Kan du fatta att det ser ut som att du negligerar problemet med psyksjuka hundar och inkompetenta ägare och föser över problemet på de som inte har hund (alltså de du med din retorik titulerar "hundrädda")?

Att jag inte svarade på din fråga tidigare var för att jag tyckte att svaret var helt uppenbart. Du resonerar som att problem med hundar/hundägare är en papperstiger och inte ett reellt problem. Så verklighetsfrånvänd har inte ens de mest rabiata hundförespråkarna på Jogg tidigare resonerat. Att du inte ens låtsas känna till problemet gjorde att jag drog slutsatsen att du bor på en plats där det antagligen finns väldigt få hundar.

Men eftersom du valt att ha såväl namn som ort och antagligen också ålder anonymt får man väl förutsätta att du helt enkelt är ett internettroll.
Johan Larsson
1972 • Halmstad
#69
1 september 2011 kl 20:15
Gilla
Tanken med att han är ett troll har onekligen slagit mig med...jag hade lovat mig själv att hålla mig ifrån hundtrådarna, men herr anonym lyckades enkelt få mig att bryta det löftet;-)
Micke Larsson
1971 • Norge
#70
1 september 2011 kl 20:26
Gilla
Johan: Ja, den här tråden var ju så oskyldig. Jag såg den inte ens som debattunderlag utan mer en allmän upplysning att det tydligen är möjligt för en hundägare att bli polisanmäld tre gånger för samma hund utan att den avlivas. Att någon skulle vilja diskutera det orimliga i detta hade jag inte räknat med.
Mr Anonym
1925 • dsf
#71
1 september 2011 kl 20:42 Redigerad 1 september 2011 kl 20:48
Gilla
Och Micke Larsson: hade du läst ännu lite noggrannare så hade du förstått att jag svarade på inlägg #61.

Jag tolkar det inlägget som att munkorg på alla hundar kan vara en generell lösning på att vissa är hundrädda och det är det jag svarar på, inte huruvida vissa enskilda hundar som visat sig aggressiva ska få bära munkorg eller inte. Läs hela inlägg #62 så ser du att det är visst samma inlägg som du och jag syftar på.

Du har återigen bevisat att du läser högst selektivt och tar meningar utan att sätta dem i sitt sammanhang.

En hund som aldrig visat sig farlig ska inte besudlas med munkorg för att vissa människor är bekvämare med det. Däremot kan det vara en potentiell lösning i vissa enskilda fall.
Micke Larsson
1971 • Norge
#72
1 september 2011 kl 20:47
Gilla
Anonym: Så inlägg #62 svarade du på inlägg #65, som skrevs 40 minuter senare? Undrar hur noggrant jag hade behövt läsa för att komma på det.
Mr Anonym
1925 • dsf
#73
1 september 2011 kl 20:50 Redigerad 1 september 2011 kl 20:53
Gilla
Micke: jag har ändrat till #61, skrev fel först..

D,v,s. inlägg #62 svarar jag på inlägg #61.

Och det är även inlägg #62 som du sedan hoppar på, varpå jag upprepar en del av just det inlägget som ett svar.
Bob Johansson
1968 • Hindås
#74
1 september 2011 kl 20:56
Gilla
Intressant att läsa att alla har rätt att existera.
Då borde även vara rimligt att hundrädda får existera?!
Jag tror att så länge det finns hundar och människor kommer det finnas hundrädda människor. Och det kommer även finnas hundar som biter människor.
I Sverige är det mycket vanligt att inget görs förrän olyckan är framme.
Vad det än må vara.
Varför kan man då inte åtgärda tidigare innan den stora olyckan verkligen händer?!
Eller ska man invänta hundattack fyra som kan leda till döden och först då avliva hunden?
Ja det är min fråga. Jag har inget svar. Bara tankar som kom.
Heimo
1960 • Swe
#75
1 september 2011 kl 21:16
Gilla
Den här debatten finns på alla jogg/löp-forum, av den enkla anledningen att vi som joggar är trångsynta och tycker att vi har rätt att jogga var vi vill och att andra alltid ska visa oss respekt och imponeras av att vi orkar flytta fläsket fortare än vad som betraktas som gång.
Vi ska alltid ha tillgång till allt vad som finns i samhället om vi känner för att jogga just där....en del v oss går i taket om vi förflyttar vår kropp i en takt som andra inte anser vara löpning.
Att hundar , inga hundrastplatser har likt idrottsplaster med joggbanor, ger vi fan i, hundar ska inte störa oss när vi flyger fram i en fart av 10km/h på trottoarer å vägrenar.
Vi e alltid bäst och det vi förmedlar e den enda sanningen!
:-)
Bob Johansson
1968 • Hindås
#76
1 september 2011 kl 21:23
Gilla
Heimo, du menar inte cyklister då ?
;-))
Heimo
1960 • Swe
#77
1 september 2011 kl 21:26
Gilla
>Bob:Ne en cyklist lägger på en "rem" :-))
Johan Larsson
1972 • Halmstad
#78
1 september 2011 kl 21:30 Redigerad 1 september 2011 kl 21:33
Gilla
Många cyklister jag känner har blivit jagade av lösa hundar på landsvägar...inte heller så kul.


edit: Inte alla cyklister, som jag råkade skriva först.
Bob Johansson
1968 • Hindås
#79
1 september 2011 kl 21:37
Gilla
Hade varit kul om det var människan som sprang och jagade hundar. Fast den instinkten har la vi inte. Eller ;-)
Heimo
1960 • Swe
#80
1 september 2011 kl 21:37
Gilla
Johan> Landsvägar är väl inte enkom för cyklister?
Hur många miljoner tror du kommuner spenderar på jogg och cykelstråk jmfrt med hundmotion?
Finns det fler cyklister eller hundar?
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.