Löpning Kost & Näring 32 inlägg 3837 visningar

Lightläsk - dåld mardröm eller helt ok

Gustav
1979 • Malmö
#1
21 februari 2008 - 07:31
Gilla
Jag har som alla en del laster. En av dessa är lightläsk. Jag kanske är lite av beroende, men jag konsumerar nog i snitt 0,5l Cola light om dagen. Jag har svårt att sluta upp med detta. (Skall tilläggas att jag slutade röka för ett par månader sedan och det känns jättebra. Jag vill bara inte ge upp min Cola light också om jag inte behöver..)

Nu undrar jag från er som är pålästa om kost. Finns det några verkliga belägg och studier för att lightprodukterna ska vara dåliga och exempelvis göra att man går upp i vikt? Hur stor konsumtion kan anses vara ok av lightproduker?

Tacksam för svar

Gustav
< < < 1 2 > > >
Samuel H
1979 • Järfälla
#21
22 februari 2008 kl 09:43
Gilla
Hoppas jag inte missade nån ironi nu, men tillsatser i form av kräkmedel är förbjudet enligt lag.
Gustav
1979 • Malmö
#22
22 februari 2008 kl 10:37
Gilla
He he, den var rolig
1965 • Södermalm
#23
22 februari 2008 kl 11:22
Gilla
Lightläsk är bra till en sak iallfall, kombinera det med menthos och det börjar hända grejer. Man kan ju fundera på vad som händer i kroppen.
http://www.youtube.com/watch?v=ByH_2Mizz_I
eller http://www.youtube.com/results?search_query=menthos&search_type=
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#24
22 februari 2008 kl 11:33
Gilla
Japp. Den där länken har man ju sett och inte glömt bort...
Jag är hjärntvättad (av vem vet jag faktiskt ej) och väljer hellre lightläsk än vanlig läsk de gånger jag nu dricker läsk...
Jag får väl räknas med att betraktas som udda:-) med fara för "mitt eget liv och lem". Kan inte förklara ens eget beteende alla gånger...vad gör man.
Roger Bohman
1967 • Ronneby
#25
22 februari 2008 kl 15:14 Redigerad 22 februari 2008 kl 16:07
Gilla
Nja, lite skämt var det. Öl 8,0 är väl ett kräkmedel i sig...
Gillar pilsner, men när man kommer till ölsorter som säljs bäst idag, ligger posenten runt 8,0 och det är inte roligt att må dåligt efter några stycken...

Kidsen som handlar öl idag tänker nog mest på berusningen. Inte smaken...
/Roger ;o)
1981 • Linköping
#26
22 februari 2008 kl 17:15
Gilla
Ja, mycket har redan sagts i detta ämne. Jag har bestämt mig för att aldrig mer äta sötningsmedel. dels för att det inte är fastställt hur detta påverkar kroppen, men främst ur ett miljöperspektiv. Sukralos går ur kroppen i precis samma form som det gick in. Det är få ämnen som klarar av ett matsmältningsystem utan att brytas ned. Detta innebär att det heller inte bryts ned i naturen. Vad DETTA innebär är ännu inte utrett, liksom det en gång inte var med DDT, Napalm osv... Jag tycker inte vi ska vänta och chansa, tycker ni?

Drick vanligt vatten.
Bengt Marklund
1967 • Umeå
#27
23 februari 2008 kl 08:32
Gilla
Hej! Roger och andra! Nu är jag kraftigt off topic, men kan ändå inte låta bli. Jag försvarar inte vare sig lightprodukter eller oheliga allianser mellan industri och forskning. Min åsikt är att 2000-talets vetenskap inte är någon bra källa till kunskap. Vid läsning får man en känsla av att det är rättshaverister som avslöjar konspirationer för jämnan. Varning! Så här skriver Vetenskap och folkbildning www.vof.se/ i en Notis:
"Bo Zackrissons resa

Bo Zackrisson var länge chefredaktör för tidskriften Medikament som numera är nedlagd. Den gav ett besynnerligt intryck genom att blanda högt och lågt. Här fanns utmärkta artiklar uppblandade med rena pseudovetenskapen. Ett exempel på det senare var Bo Walhjalts förvirrade förtal av skeptikerrörelsen i Medikament 2003:3 (tidigare kommenterat i Folkvett 2003:2, s. 64-65).

Medikament kommer nu i efterhand i ett intressant ljus när Bo Zackrisson kommit ut som pseudovetenskapsman. Han har nämligen övergått till att redigera tidningen och hemsidan 2000-talets vetenskap, www.2000taletsvetenskap.nu. Här är några exempel på vad den handlar om: Alan Cantwell hävdar att HIV-viruset togs fram av USA:s regering i syfte att slå mot den svarta befolkningen. Kända kvacksalvare som Erik Enby, Elis Sandberg och Irene Brednert tas i försvar. Scientologen Janne Larsson har skrivit en "mycket bra och avslöjande artikel" om läkemedelsanvändningen inom psykiatrin. Intelligent design hyllas: "Vi står inte inför något mindre än en total revolution i vår världsbild! Darwinistiska förklaringar av livets mekanismer kan för alltid visa sig otillräckliga!! Vi måste troligtvis uppgradera begreppet GUD!!""
Roger Bohman
1967 • Ronneby
#28
23 februari 2008 kl 10:43 Redigerad 23 februari 2008 kl 11:01
Gilla
Bengt, om du tänker till lite.
Vem betalar forskningen? = Industrin som har pengar. Detta ger de resultat Industrin vill ha. Alltså gagnar de inte oss. Industrin ger pengar till makthavarna och regeringen får arbetstillfällen. Bra va?

Forskare världen över erkänner att de ibland är tvugna att ta jobb åt industrin för att kunna göra sin forskning. (Annars får de gå arbetslösa.) Dock kommer inte sanningen fram till befolkningen. Myndigheterna tiger ihjäl alla viktiga resultat. Media används som bränsle eftersom de skriver det industrin vill att de ska skriva.

Om en forskarrapport kommer fram i dager som är tvärt om vad industrin vill ha, förlöjligas denna och allmänheten tror på de artiklar som industrin skriver i tidningar i rent PR syfte att kväva den rätta forskningen.

Tänker ni till där ute och använder skallen lite så förstår ni att allt detta handlar om miljarder pengar och det får industrin inte missa.

Minns ni hur tobaksindustrin har hållit på i alla år med att det inte är så farligt att röka? DDT som användes så flitigt. Var ju helt ofarligt. Homorslyr, asbest och en massa annat som kommit i dagen långt senare, där människor fått lida och dö. Hela cirkusen gick igenom proceduren med Greenwashing där folk förts bakom ljuset med massmedias hjälp.

Detta är likadant med Lightläsken. Skiten rinner ut i naturen igen... Wow... Klart den gör det. Vi dricker för fasen det vatten dinosaurierna drack. Fasen vet hur många som pissat det vatten vi dricker idag?
Frågan är hur farligt det är med lightläsk och vem som tar skada i längden? Barnen? Kvinnorna? Männen?

Många förstår inte, eller vill inte förstå det som händer. Andra kör tricket med att lugna folksamlingen med PR som är helt missvisande, men det fungerar. Så, eftertanke är nog det som krävs.

Den som lever får se isarna smälta bort på nord och sydpol inom kort.
Det har USA:s regering vetat om i flera sekel eftersom deras egna forskare skrivit rapporter redan för årtionden sedan. En advokat var anställd i USA:S administration för att skriva om alla forskningsresultat åt media. Det lades oxå munkavle på forskarna. Idag nekar Bush fortfarande att det är ett problem med miljöförstöringen. Detta mina vänner är Greenwashing på hög nivå. Detta sändes på "BBC 60 minutes" på TV i januari, om jag inte missminner mig helt. Där gjordes avslöjanden som klart visar vad som försigått bakom dörrarna i Vita huset.

Samme advokat är nu anställd i USA:s Telecombransch. Undra vad som ska hända där... (Kväva forskning som säger att EMF är farligt med de värden som används idag på sändarna, så höga att folk blir sjuka är min gissning.)

Bengt, du får tro vad du vill. GUD eller inte. Man behöver inte vara troende för att förstå att det är pengar som styr samhället.
/Roger
Lennart Thilander
1979 • Gävle
#29
23 februari 2008 kl 14:24
Gilla
Hua, det är läskigt sådant här. Pengar styr lite väl mycket i samhället idag.

Även nu när jag äter "rätt" och försöker hålla mig helt från halvfabrikat och dylikt får man säkert ändå i sig en hel del skit. All den där "nyttiga" frukten man äter innehåller säkert en hop kemikalier och dylikt för att frukterna ska växa sig större och finare. Kycklingen man äter som ska innehålla fullvärdigt protein är säkert uppfödd på det absolut billigaste grejset(vad det nu är kycklingar äter) som är helt urvattnat på vitaminer och mineraler.

Tyvärr kostar det alldeles för mycket för mig att äta ekologiska produkter, och jag kan tänka mig att t o m det som är odlat ekologist, är odlad på samma jord som tidigare användes för massproduktion och därför ej hunnit återhämta sig ännu.

Näe, man skulle ta och bosätta sig någonstans långt ute i skogen och odla allting själv och gödsla med sin egen avföring :)

Lelle
Maria Andersson
1966 • Kungsbacka
#30
23 februari 2008 kl 17:45
Gilla
Frågan är om det kostar så mycket att äta ekologiskt? Med tanke på att något av det dyraste som finns är att bli sjuk... KRAV har rätt bra koll på sina produkter/giftinnehåll, och det tar lång tid för jordbrukare att ställa om till ekologiskt, just för att gifter ska hinna gå ur jorden.
Själv kör jag med så mycket ekologiskt jag bara kan, undantaget vissa superdyra produkter. Kostnaden kan man spara in på annat, t ex dricka vatten istället för läsk. Kossorna har det bättre, arbetarna på banan/kaffeplantagen har det bättre inte minst.
Gustav
1979 • Malmö
#31
23 februari 2008 kl 18:47 Redigerad 23 februari 2008 kl 19:02
Gilla
Visst är det pengar som styr samhället, så kommer det alltid att vara. Det läggs exempelvis enormt mycket mer pengar på forskning om sjukdomar som vi i den rika världen drabbas av, ex diabetes, fetma eller högt blodtryck. Sjukdomar som drabbar den fattiga världen, som ex tuberkulos, malaria eller diarrésjukdomar har inte alls samma forskningspengar eftersom industrin naturligtvis inte lägger ut miljardbelopp på något de inte får tillbaka.

När vi dock nu pratar om vad vi stoppar i oss, tillsatser, och "onaturliga" ämnen har jag faktiskt en god tillförsikt till livsmedelsverket och läkemedelsverket. De är oberoende myndigheter med kompetenta forskare och professorer, jag känner själv folk som jobbar på läkemedelsverket. Jag tycker inte man kan försumma deras kompetens och uppgift i vårt sammhälle.

Jag tillhör med andra ord inte de som tror att allt runt omkring oss i vårt moderna samhälle (trots att det styrs av pengar) är livsfarligt.
1969 • Sala
#32
26 februari 2008 kl 08:33
Gilla
Nu är väl ändå det här en sportsajt och faokus kanske borde ligga på vad som är bra för träningen. Jag tror att lightläsk är ett toppenalternativ till sockerbaserad läsk om man inte riktigt klarar av att avstå ännu. Drick lite grann, och trappa sedan ner.

Ni andra låter som min mamma när jag var liten. Allting skulle vara nyttigt och innehålla både det ena och det andra för att duga. Detta ledde till att jag började avsky allt som var hälsosamt när jag flyttade hemifrån, så jag åt korv, hamburgare och pommes frites flera gånger i veckan.

< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.