Löpning Om jogg.se 11 inlägg 3813 visningar

radera tomma träningspass (garmin)

hernwall
1966 • handen
#1
6 december 2011 - 17:37
Gilla
Det händer att jag startat min garmin utan att få sattelitkontakt. Stannar då klockan, sparar passet och börjar om igen. Så långt inga problem.

Men sedan ligger dessa lagrade på jobb (lägga till pass). Och i listan över pass att spara (när jag läser in nya pass) har jag alltså en lista över tomma pass. Hur får jag bort dessa?

Kan säkert gå in i historiken på min hårddisk. Men borde det inte finnas ett alternativ till "spara" här på jogg? T.ex. "ignorera" eller "radera"?

Med andra ord två frågor:
* hur får jag enklast bort den listan över tomma pass (pass jag inte vill spara)?
* vore det inte käckt med ett ignorera/radera-alternativ vid lägg till/spara pass?
Micke Larsson
1971 • Norge
#2
6 december 2011 kl 19:34
Gilla
Är det inte allra enklast att radera passet i klockan? Annars får du ju upp frågan varje gång du ska läsa in nya pass här eller annorstädes.
hernwall
1966 • handen
#3
7 december 2011 kl 12:22
Gilla
har raderat i klockan, men de ligger väl kvar i ngn fil på hårddisken är jag rädd -- för de dyker fortsatt upp när jag skall ladda upp nya pass på jogg

ivärldsproblem
Micke Larsson
1971 • Norge
#4
7 december 2011 kl 17:59
Gilla
Klart att det inte är det största problemet i världen, men även små problem är irriterande.

Tankar du ner passen direkt från klockan till Jogg tycker jag att de omöjligen kan dyka upp på Jogg oavsett om de finns kvar på hårddisken, förutsatt att du verkligen lyckats ta bort dem ur klockan.

Men eftersom du har pass på hårddisken antar jag att du inte tankar ner från din Garmin direkt till sajten via dockningsstation utan har någon annan lösning. Och då har jag ingen aning.
hernwall
1966 • handen
#5
7 december 2011 kl 19:45
Gilla
310 via ANT-stickan/ANT agent
1985 • Nyköping
#6
7 december 2011 kl 19:48
Gilla
Kör du MAC eller PC?
Gabriel Östlin
1966 • Nacka
#7
7 december 2011 kl 20:43
Gilla
Hoppas att detta kan hjälpa. Jag har Windows 7 och det funkar för mig, även bra att göra när uppladdningen börjar bli seg.

De filer som Garmin eller närmare bestämt ANT enheten sparar på din dator ligger i kataloger som är dolda. För att kunna hitta dem så måste man i datorn aktivera att man ser ”Dolda filer, kataloger och enheter”. I Windows 7 gör man på följande sätt. Starta utforskaren (Explorer). Välj menyn Verktyg (Tools) och Map Alternativ (Folder options). Klicka på fliken Vy (View) och i listan under Avancerade inställningar (Advanced settings) finns inställningen ”Dolda filer, kataloger och enheter” (Show hidden files, folders, and drives).

Nästa steg är att lokalisera katalogen som innehåller filerna. Via utforskaren så navigerar du till följande kataloger beroende på operativsystem och version

Windows Vista/7 - C:\Users\[username]\AppData\Roaming\GARMIN\Devices\[unit-id]\History

Windows XP - C:\Documents and Settings\[username]\Application Data\Garmin\Devices\[unit-id]\History

MAC - Finder/[username]/Library/Application support/Garmin/Devices/[unit-id]/History

Övriga vet jag inte riktigt, men dom borde gå att hitta.
[username] = Namnet på den användare som är inloggad I datorn
[unit-id] = Ett unikt nummer på den Garmin enhet (klocka) som man använder. Har man två klockor så ska det finnas två unit-id

I katalogen ska det ligga ett antal filer som slutar med filändelsen .tcx. Ett enkelt sätt att testa att det fungerar är att skapa en Old katalog och flytta nästan alla filer dit. Det är bra att ha någon fil kvar så att det finns något att ladda upp.

Hoppas att detta löser problemet.
hernwall
1966 • handen
#8
7 december 2011 kl 21:21
Gilla
tack! Härligt med kompetenta och engagerade människor. Berikande.

[då är det bara andra delen av frågan kvar: borde det inte finnas en funktion på jogg, där jag kan välja att ignorera/radera dem -- mao att jogg aldrig mer, någonsin, bryr sig om filen?!]
1985 • Nyköping
#9
8 december 2011 kl 07:35
Gilla
Funktionen finns inte. Men du kan ju radera dem i datorn. Det går ju oxå ganska fort.
Om du tar bort passet i klockan innan du för över till datorn så försvinner ju oxå problemet.
hernwall
1966 • handen
#10
9 december 2011 kl 13:50 Redigerad 9 december 2011 kl 13:51
Gilla
Igen; tack.
FYI
Att radera på datorn är inget problem (har jag gjort tidigare också). Men däremot räcker det inte att tömma klockan, de gamla oregistrerade passen hänger kvar ändå (hämtas tydligen från datorns minne och inte klockan). Åtminstone Garmin310+Mac+Firefox ...
Om det nu var av intresse för ngn ;) ...
1983 • Lund
#11
9 december 2011 kl 14:31
Gilla
Jag har haft samma "problem", inte något större problem, men lite irriterande och nu är det alltså löst. Tack så mycket säger jag med! :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.