Löpning Övrigt 28 inlägg 7193 visningar

Sluta röka-tråden...

1968 • Göteborg
#1
14 september 2011 - 03:58
Gilla
God morgon....
14 september... Nu var det då dags... Plåstret sitter på plats.. Första morgonciggen blev ersatt av en läkerol.. Från att ha varit "Lotta som aktivt vägrar sluta röka" så skall en ny identitet skapas. Kanske blir jag "Lotta den rabiata". Kan kanske vara något det...

Tja... Slutandet har börjat... Anders!!!! E du me'???
< < < 1 2 > > >
1968 • Göteborg
#21
12 januari 2012 kl 20:18
Gilla
Tänkte bara damma av tråden och berätta hur rökslutandet gick... Tja... Jag gav upp efter en vecka. Föll tillbaka. Återfallsciggen blev ett, två, tre.... Paket.... Det verkar dock som om mitt undermedvetna arbetade med frågan... Imorgon är det fyra veckor sedan köpte och rökte jag mina sista cigaretter... Jag lät bara bli att köpa nya. Bara sådär... Hade kvar mina gamla plåster som jag nyttjade ett tag. Men... Jag mådde illa av dem så jag slutade använda dem efter 3 veckor.

Jag har inte längtat efter att röka. Jag har inte saknat vanan. Jag känner ingen tomhet.. Abstinensen har stannat vid vissa sömnproblem.. Är det inte värre än så så kan jag ta det... Förutom den fysiska vinsten så har jag belönat mig med en Garmin FR 305, tog 24 dagars rökfrihet, och ett par skor, kommer att ta 16 nya rökfria dagar... Sedan får jag se vad jag skall belöna mig med :-D

Tänk att vitlök smakar så gott, och citron så surt... Jag hade glömt det...
Micke Larsson
1971 • Norge
#22
12 januari 2012 kl 22:11
Gilla
Lotta: "Är det inte värre än så så kan jag ta det..."

Den känslan minns jag! Här hade man laddat upp för en rejäl strid och så bara uteblev den. Och så började jag fundera på varför jag inte gjort det tidigare om det inte var svårare än så (fast det är ju omöjligt att veta eftersom det hänger på motivationen vid rökstoppet).

Kul att det funkar! Inte för att du är färdig efter fyra veckor (blir man någonsin det?), men det är ju garanterat de fyra värsta veckorna. Snyggt jobbat!
Acke5
1959 • Göteborg
#23
13 januari 2012 kl 09:42 Redigerad 13 januari 2012 kl 09:42
Gilla
Fantastiskt hur olika det kan vara! Hade en flickvän som skulle sluta, gick inte alls, allt bara kretsade runt cigaretterna. Tror att hon stressade upp sig och övertygade sig själv om hur hemskt det var att vara utan. Tror hon undermedvetet inte ville sluta, även om socialt tryck och förnuftet talade för ett stopp.

Helt annorlunda för en granne; han rökte 30 cigg om dagen och började för 35 år sedan. En dag tröttnade han bara och slutade. Ingen hysteri, nikotintuggumi eller annat. Han sa att han inte saknade det ett dugg!

Som någon skrev - vill man så går det!
1978 • Torslanda
#24
13 januari 2012 kl 09:52
Gilla
Jag själv slutade snusa och frun slutade röka för mångna år sedan. Vi läste då Allen Carrs bok "Äntligen icke rökare" som verkligen fick oss att tänka till. Bara ett tips för att få lite hjälp på traven.

Det vikstigate är att bestämma sig och att man själv verkligen vill göra förändringen.
Micke Larsson
1971 • Norge
#25
13 januari 2012 kl 10:15
Gilla
Jag tror som Acke att det många gånger är just det som är skillnaden. Om man verkligen, verkligen vill, så kan man, annars är det snudd på omöjligt.

Det märks på hela attityden - de som vill sluta ser det som en chans och att slippa sitt beroende som en belöning, de som inte vill tycker synd om sig själva och ger sig själva offerrollen (plötsligt kommer namnet Kikki Danielsson upp i mitt huvud...).

De flesta som läst Carrs bok tycks ha fått den pusselbiten, att de helt enkelt inte vill röka längre.
patrik myrevik
1967 • ytteresse Finland
#26
13 januari 2012 kl 17:50
Gilla
Jag kan ju säga hur det var för mig rökt i 25 år ,visste att ja *borde* sluta men man ska ju inte säga sluta .Hur som helst så på en gång så imorron provar jag tänkte ja ,gick ganska bra men gick å köpte nikotin tugg gick bra i tre veckor sen kom suget starkt .. Hade motinerat sen augusti det här var i oktober så kag anmälde mig till stockholm maraton .Efter de så har jag inte haft nåt jättestort sug ,tror det är lättare om man har ett mål så man kan se framåt . Nu är det lite över 3 mån å går ganska enkelt ))) ( men tuggar fortfarande nikotintugg)
Micke Larsson
1971 • Norge
#27
13 januari 2012 kl 18:17
Gilla
Jag har i någon annan sluta-röka-tråd tyckt till om nikotintuggummin, men kan inte låta bli att göra det igen.

Jag tror helt enkelt inte på dem. Nikotinet går ur kroppen långt innan rökabstinensen är över. Vad ger det mer än ökad/utdragen abstinens? Forskning visar att motion minskar abstinensen minst lika effektivt (http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1597), utan att tillföra nikotin.

Men men... svårt att kategoriskt säga/såga vad som funkar för andra, tuggummin kan ju t ex ge en psykologisk effekt som är svår att mäta. Generellt tror jag ändå att det är lättare att sluta utan än med nikotinsubstitut. Dyrt är det också.

Hur som helst, keep ut the good work, Lotta, Patrik och alla andra. Och trevlig helg!
Dana
1965 • Helsingborg
#28
13 januari 2012 kl 21:07
Gilla
grattis till er som har slutat och som tänker göra det. har rökt själv i 26 år slutade röka för 4 år med hjälpen av tabletten, ville , för 2 år sedan , börja röka igen försökte ett paar gånger men det kostiga var- det kändes fel att ha den där cigg i handen! tja, så blev det för gott . nu vet jag att rökningen är bakom mig och jag mår bra utan det.
lycka till alla som vill/har slutat .
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.