Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1836 visningar

Stötvågsbehandling?

Amanda
1981 • Uppsala
#1
21 februari 2012 - 17:56
Gilla
Jag är lite nyfiken på om någon här inne har provat stötvågsbehandling, och i så fall vad ni haft för effekt av det? Extra intressant med axel- eller ljumsksmärta som behandlats!
1952 • Mörrum
#2
21 februari 2012 kl 18:29
Gilla
Jag hade problem med ömmande hälsenefäste under en längre tid dock inte så illa att jag slutade träna. Provade det mesta inkl. excentriska tåhävningar men det ville inte ge med sig. Då tyckte jag det var värt att prova stötvågsbehandling. Fick fyra behandlingar. Redan någon vecka efter sista behandlingen kände jag en markant skillnad och efter hand så var smärtan borta. Stötvågsbehandling är särskilt effektiv mot ärrvävnad och förkalkning.
Anna Sundqvist
1974 • Luleå
#3
21 februari 2012 kl 22:36
Gilla
Har provat och blivit hjälpt av stötvågen mot Plantarfaschiit. Dock har jag fått behandlingen i kombination med gjutna sulor så det är svårt att veta vad som är vad. Sjukgymnasten som utför behandlingen och gjorde sulorna hävdar dock bestämt att stötvågen är den effektiva delen. Hur som helst så upplever jag att det "tar" på djupet precis där man vill att det skall kännas, det upplever jag inte med någon form av massage eller annan smärtlindiring. Det är viktigt att besvären kommer från muskel/sena och inte från leden för då kan man inte behandla med stötvåg.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.