Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 1022 visningar

Tips inför skoköp?

1985 • Linköping
#1
30 mars 2008 - 20:47
Gilla
Hej

Jag har äntligen fått ihop pengar att gå och köpa löpskor för. Pengarna har jag fått i form av presentkort på Stadium, så det är dit jag ska gå. Hade egentligen tänkt vända mig till löplabbet eller liknande men nu får det bli Stadium ändå. Så i veckan ska jag iväg och köpa mina första "riktiga" löpskor!

Har ni några tips till mig - vad ska jag tänka på för att få ett par riktigt bra skor "trots" att de är från Stadium?
http://footstep.wordpress.com
2006 • Alingsås
#2
30 mars 2008 kl 21:00
Gilla
Visst kan du få bra skor på Stadium. Det är ingen dålig aff´är.
Lite tips kanske du kan få här http://www.marathon.se/news/division.cfm?divserid=17

Du kanske kan ta och studera de skor som finns på Stadiums hemsida
och kolla upp vad som skrivs i tester om de skor som du tycker verkar intressanta. http://www.stadium.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Stadium-SwedenB2C-Site/sv_SE/-/SEK/cc_ViewCategory-ShowProductListRedirected;pgid=n2FqS4KHwxlSR04dYVhuMaM800005q1qEzEv
Per Jacobsson
1970 • Stora Höga
#3
30 mars 2008 kl 21:58
Gilla
Läsa tester i all ära, men se till att du får hjälp i butiken också med en seriös utprovning, så att du får en sko som passar just dig. Alltså inte bara storleksmässigt utan också ditt löpsteg (ev pronering, supinering etc). Allt för att minska risken för skador och göra löpningen till ett nöje.
Har själv fått hjälp att prova ut och köpt skor på löplabbet, men sett att exakt samma skor finns på t ex Stadium (till samma pris).

Lycka tillmed skorna och löpningen!
1974 • Karlstad
#4
30 mars 2008 kl 22:28
Gilla
Det är ju givetvis inget fel på skorna i sig på Stadium eftersom att de säljer likadana skor som på t ex Löplabbet. Problemet som jag har märkt när man är i en "vanlig" sportaffär typ Stadium eller Inter sport är ju personalens kunskapsnivå. Har man tur så är ju säljaren kunnig och håller på med löpning.

Själv har jag råkat ut för i det närmaste helt okunniga säljare som bara vill sälja iväg första bästa sko utan att ens fråga om vad man är för typ av löpare. På denna länk så är det lite grundläggande råd inför ett skoköp http://www.loplabbet.se/system/content/book.asp?bid=6&pid=38
Det är bra att vara lite insatt så att man kan ställa rätt frågor. Fråga mycket och var "besvärlig". För att kunna sälja rätt sko till dig så måste de ju åtminstonne kunna avgöra om du pronerar, supinerar eller har ett neutralt löpsteg.

Lycka till med ditt skoköp!
1969 • Sala
#5
31 mars 2008 kl 16:02
Gilla
Jag köpte ett par skor på Stadium i somras av en säljare som inte ens kollade om jag pronerar eller ej. Och jag, som då inte visste något alls om pronation köpte de skor som jag fick rekommenderade, men pronationsstöd. Det var troligtvis detta som ledde till knäskador och ont i ljumsken för mig, för problemen försvann när jag bytte till skor för ett neutralt löpsteg. Men även denna gång var det Stadium som hjälpte mig, men en som kunde mer om löpning, så jag får ge ett plus och ett minus till den affären. Be att få tala med en som kan mycket om löpning och löpsteg helt enkelt.
Per Bilén
1969 • Halmstad
#6
31 mars 2008 kl 16:17
Gilla
Du som bor i Linköping har ju möjlighet att göra en löpstegsanalys på Team Ortopedteknik. Tror att det är väl värda pengar (ca. 300 kr tar de i alla fall i Halmstad). Då har du ju redan kunskap när du går till Stadium. Tror i och för sig att du kan få bra hjälp på stadium också, men en analys är ju inte fel...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.