Löpning Kost & Näring 70 inlägg 2896 visningar

LCHF

1991 • kristinehamn
#1
12 mars 2012 - 20:55
Gilla
hej jag behöver en Lchf schema där jag vet hur man ska äta rätt o så :)
< < < 1 2 3 4 > > >
Martin
1979 • Stockholm
#21
13 mars 2012 kl 09:30
Gilla
Peter P: Jag för min del tar inte illa upp men du borde ju veta att diskussionerna urartar pga kommentarer likt dina så varför skriva så? Kanske bättre att låta bli och låta dem som verkligen vill diskutera göra det...
1977 • Morgongåva
#22
13 mars 2012 kl 10:10
Gilla
Vad menar du med "schema".. Menar du att du vill ha färdiga veckomenyer med LCHF-kost? Eller menar du någonting annat.

Det finns sidor på nätet med t.ex 4-veckors menyer. Men alltså, i dagens informationsöverflöd är det inte direkt svårt att hitta recept själv och bara äta det du är sugen på :-).. Kolla t.ex. om det finns billiga böcker, men annars finns det ibland bilagor till dagstidningarna med en hög recept i.

Men det kanske var något annat du menade?
Magnus Larsson
1982 • Göteborg
#23
13 mars 2012 kl 10:18
Gilla
Martin Wass
1975 • Göteborg
#24
13 mars 2012 kl 10:22
Gilla
Peter P: Jag gillade din kommentar :-) , Men nu över frågan här har du en pdf som beskriver vad man bör äta och vad man bör undvika. http://s4.kostdoktorn.se/wp-content/2011/03/LCHF-folder110326d.pdf
1976 • Linköping
#25
13 mars 2012 kl 11:50
Gilla
Jag tycker också Peters kommentar var fantastiskt rolig.Men helt seriöst är det inte bättre om ansvariga på sidan tar bort ex en sådan här tråd.Det finns ju hur många trådar som helst i ämnet.
Det räcker väl med en tråd per ämne, har man en fråga till så får man väl fylla på befintlig.Varför ha ex 5 trådar om löparknä?
Eller 20 trådar med intervallfrågor.Ok intervall är ett stort ämne men dela upp den på 3 frågor.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#26
13 mars 2012 kl 12:13 Redigerad 13 mars 2012 kl 12:14
Gilla
Jag måste försvara Peter, då jag anser att det ganska tydligt var med glimten i ögat med tanke på hur alla andra liknande trådar har utvecklats. Håller även med Kilmister, då det räcker med en enkel titt på forumet för att finna mängder av LCHF trådar.
Johan
1963 • LINKÖPING
#27
13 mars 2012 kl 14:12
Gilla
Håller inte med om att man skall redera trådar, det är väl informationsutbyte som för människan framåt, inte återhållsamhet och censur?

Allt som borde vara sagt om livet för övrigt är troligtvis redan det också utargumenterat, för flera hundra år sedan, men ändå tillåts vi prata om det varje dag. Så varför ge sig på trådar bara för att det nån gång redan innan pratats om ämnet ifråga?

Men även s.k "tråddödare" fyller ju sin funktion, den ger hur man än vänder o vrider på det en tredje sida till diskussionen. Argumentationen skärps en smula automatiskt bla.
1978 • Torslanda
#28
13 mars 2012 kl 14:18
Gilla
En stilla undran: om man nu tycker att det tjatas för mycket och för många trådar startas i vissa ämnen ex LCHF varför väljer man då att börja läsa en tråd som heter just LCHF? Borde man då inte, om man nu är normalbegåvad, förstå vad det handlar om och ge f*n i att läsa?!?
Magnus
Stockholm
#29
13 mars 2012 kl 14:30
Gilla
Lars-Göran, det är som när man går/kör förbi en olycka, det är svårt att inte titta...
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#30
13 mars 2012 kl 16:18
Gilla
@Lars-Göran: Det var ju ett mycket intelligent inlägg, sådant för oss verkligen framåt.
1978 • Torslanda
#31
13 mars 2012 kl 16:28
Gilla
@gabriella: nä, men tanken var att beslysa att tycker man att en tråd är ointressant så behöver man heller inte göra inlägg om hur ointressant den är. Bara att hoppa över att läsa tråden. Eller har jag helt fel?
1969 • Åkersberga
#32
13 mars 2012 kl 16:33
Gilla
Det var ju uppenbart att TS ville ha tips på lchf-schema, inte debattera dess lämplighet. Och om man då som du Gabriella är motståndare till LCHF så kan man ju faktiskt efter att ha läst den inledande frågan sluta läsa där, det var väl inte så konstigt att skriva?
Jag hoppar ju tex inte in i gröt-recept-trådarna även om jag tycker det är den mest vämjeliga sörja som finns.
1986 • Göteborg
#33
13 mars 2012 kl 18:09
Gilla
Robin:
Självklart är det bra om man kan utesluta allt som enbart är skadligt och ta in exakt det kroppen behöver men jag tror att du får definiera lite mer exakt vad "skadligt" innebär om du ska använda det argumentet i ett sammanhang som detta.

Oberoende av detta menar jag att då experter inom fältet säger att olika saker är bra eller dåliga så kan en tankegång om att utesluta det skadliga leda till en diet som liknar exemplet du tog upp.
Nu må det vara så att en människa mått toppen av att leva på fisk och vatten men jag vill nog se en och annan sälvständig studie innan jag ger mig på det.

Poängen med att äta balanserat är att man garderar sig. Eftersom inte alla experter kan ha rätt så får man se till att inte äta väldigt mycket av just en eller två sorters mat utan snarare variera sig.
Nu menar jag inte att en balanserad och varierad kost innebär att man ska matprodukter som visats vara direkt ohälsosamma och som en stor majoritet av experter avråder från utan mina tankar rör sig snarare kring den sortens mat som de vise debatterar om, så att säga.

Bara mina tankar och funderingar. Jag hoppas att ni andra i tråden tänker och funderar lite ni med. =]
Peter Jansen
1970 • Norrköping
#34
13 mars 2012 kl 18:55
Gilla
Jag håller också med Peter P varför denna ständiga diskussion om LCHF där finns inte mer att säga om detta!!
Kajsa Lindholm
1991 • Göteborg
#35
13 mars 2012 kl 19:09
Gilla
kommentar på kommentarerna om kommenterandet: om titeln enbart är "LCHF" är inte helt lätt att utläsa att det handlar om någon som frågar efter råd om genomförandet: det kan lika gärna röra lämpligheten i att börja äta enligt lchf, och då är det väl ändå bra med information från alla håll? Har tråden redan spårat (här väldigt tidigt) kan man lika gärna lägga sig i, misstänker jag. Alltså, är man intresserad av kost, hälsa eller måhända konflikter är det alltså inte helt omöjligt att hamna här trots att man är grötkär/frukterian/valfri böjelse.

Marginellt mer on topic: Ragnars inlägg gillas skarpt!
Anders Näslund
1961 • Stockholm
#36
13 mars 2012 kl 19:35
Gilla
Vad jag inte kan förstå är varför det alltid skall ta vägen till om det är bra eller dåligt?
Det var ju inte det som var trådskaparens fråga.
Han verkar ju redan vara på det klara med hur han vill äta men behöver ytterligare råd.

Aldrig skulle väl jag kasta mig in i en five-fingers tråd och predika tjockskor. Där passar det minsann att komma med tyckanden om sakers förträfflighet med lika mycket/lite underbyggt som LCHF.
Det är faktiskt en bra parallell tycker jag. LCHF och barfotalöpning.
Bägge har förespråkare som testat och gillar det och inte kan låta bli att säga till andra att dom tycker att det är bra.
Inget av dom har åratal av studier bakom men kan genom egen och vänners erfarenhet tycka något.

Men jag kan hålla med folk ovan. Om man nu läser tråden och inser att den inte är för mig, varför skall man nödvändigt "trakassera" de som försöker föra en diskussion i den. Sluta läsa den vet jag.
Tråden handlar INTE om huruvida det ör skadligt eller inte.
1982 • Värnamo
#37
13 mars 2012 kl 19:49
Gilla
Jag håller med Anders!
Leif Höglund
1978 • Stockholm
#38
13 mars 2012 kl 23:31
Gilla
Nenad, den här tråden behöver dig, var håller du hus?
1969 • Stockholm
#39
14 mars 2012 kl 09:10
Gilla
Ragnar: Väldigt balanserade inlägg! Det gillas :-) Här har du lite fler tankar och funderingar: Att tala om vad som är "exakt" vad människokroppen behöver tror jag är ett feltänk. Det finns en miniminivå av vissa saker vi behöver, men om dessa sen tillförs kontinuerligt eller med olika långa mellanrum verkar ju spela mindre roll. Sen handlar det mer om vad vi faktiskt kan klara oss på. Och så är det ju förstås, vi är utvecklade för att klara oss bra på en varierad föda och är därför "specialiserade generalister". Om man jämför med kattdjur, som är utmärkta jägare och ser till att säkra tillgången på andra djur som föda, så har ju dessa specialiserat sig i så hög grad att de inte kan överleva utan att äta kött. På samma sätt har vi ju våra "måsten" i kosten; essentiella aminosyror, fettsyror och vitaminer, mineraler m.m. Anledningen till att dessa är just essentiella är ju förstås att de tillförts med kosten under så lång tid att människan anpassat sig till det.

Så balanserad kost (eller snarare varierad) tror jag inte är bra för att gardera sig, utan för att det faktiskt är vad vi är utvecklade till att äta. Att då tro att en ensidig kost (hur högvärdig den än är) skulle vara att föredra blir ju ologiskt. Vi är ju naturligtvis anpassade till alla delar i (den varierade) kosten. Fibrer blir inte mindre viktigt än fett eller proteiner bara för att vi inte kan bryta ner dem; vårt matsmältningssystem är anpassat för att de ska vara en del av vår kost.

Att vi har denna diskussion om dieter stödjer ju denna tes om att vi "klarar oss" på väldigt olika kosthållning, vore det inte så, så skulle det förstås finnas en sanning om vad som är bäst för oss, men eftersom det går lika bra att leva på övervägande havregrynsgröt eller övervägande utskuren biff så kan vi ju fortsätta tjafsa...
1977 • Morgongåva
#40
14 mars 2012 kl 09:24
Gilla
Tänk om man kunde äta EXAKT vad kroppen behövde. Då skulle man rimligtvis aldrig mera behöva uppsöka toaletten! Det vore ju något det ;-)..
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.