Löpning Skador & Rehab 13 inlägg 5501 visningar

Otäck löpupplevelse

Matilda Karlsson
1989 • Sjuhult
#1
17 april 2012 - 09:56 (Redigerad 17 april 2012 - 09:57)
Gilla
Hej löparvänner!

Jag har haft ett litet uppehåll (endast p.g.a. lathet...) med träningen sen typ november, men nu har jag äntligen kommit igång igen. Brukar springa 4-7 km en vanlig löptur. Ibland är det jobbigare, ibland känns det som jag flyger fram.

Igår var ett sånt tillfälle då jag nästan flög fram. Det kändes riktigt bra och allt gick fint, andningen var lugn, pulsen var ovanligt lugn och det var riktigt skönt. Dock sprang jag inte mycket fortare änv ad jag brukar, utan ungefär i samma tempo.

Jag skulle springa 5 km, MEN, efter 2 km tog det bara STOPP. Jag fick ett himla tryck över bröstet och fick svårt att andas, kunde framför allt inte djupandas. Pulsbandet var jag tvungen att ta av mig för det kändes som bröstkorgen skulle sprängas. Jag kände mig även yr och illamående. Allt gick dock över efter några minuter. Som tur var var min sambo hos en kompis i närheten, så jag gick dit och fick åka med honom hem. Men när jag sen kom hem, ca 30 min senare, så fick jag en hemsk frossa som höll på i ca 20 min.

Jag vet att jag har varit med om detta en gång tidigare (för ca 2 år sen), under en promenad. Det var precis samma sak; andnöd, yrsel, illamående och sen efter ca en halvtimme kom frossan som gick över efter ett tag.

Är det någon av er som varit med om något liknande eller vet vad det kan bero på? Det känns ju lite otäckt att ge sig ut och springa ensam om det kommer helt utan förvarning när det känns som bäst...
Mikael Eriksson
1974 • Märsta
#2
17 april 2012 kl 10:01
Gilla
förkylning i kroppen?
Matilda Karlsson
1989 • Sjuhult
#3
17 april 2012 kl 10:04
Gilla
Inte vad jag vet. Känner mig pigg som en nötkärna...
Henning Looström
1973 • Lund
#4
17 april 2012 kl 10:38
Gilla
Tryck över bröstet och svårighet att andas tycker jag låter som väldigt goda skäl att knalla iväg till doktorn. Oavsett vad som orsakar problemen låter det ju obehagligt och definitivt värt att utreda, om inte annat för att inte behöva sitta hemma och oroa sig.
Frågor som denna kan aldrig redas ut helt i ett forum...
Anders Näslund
1961 • Stockholm
#5
17 april 2012 kl 10:44
Gilla
Jag håller med Henning ovan.

Man kan gå med infektion i kroppen utan att veta om det.
Jag fick nåt liknande. Kände mig helt ok innan jag drog iväg.
Avbröt och tog mig hem. Dagen efter låg jag däckad i förkylning
1970 • Ribbingsnäs
#6
17 april 2012 kl 10:57
Gilla
Min fru har problem med att hon ibland får anfall med dubbla hjärtslag. Det brukar yttra sig ungefär som det gjorde i ditt fall. Men du kanske hann se att pulsen var normal innan du slet av dig pulsbandet?
Matilda Karlsson
1989 • Sjuhult
#7
17 april 2012 kl 11:52
Gilla
Tack för kloka svar!
Ja, det kanske är lika bra att kolla upp det, men det är ju inte särskilt ofta det inträffar, men rådfråga doktorn kan man ju alltid göra... Tanken var absolut inte att ställa en diagnos här via forumet, utan mest bara se om någon annat råkat ut för samma sak eller så.

Idag är jag fortfarande pigg, ingen förkylning, ingenting. Får väl se hur det blir framöver.

Nej, Magnus, pulsen låg jämnt hela sista biten Du kan kika på mitt pass från igår om du vill se.
1988 • Uppsala
#8
17 april 2012 kl 15:48
Gilla
Det kan inte vara panikångest då? Tycker verkligen du ska kolla upp det.
Sandy Bengtsson
1963 • Oskarshamn
#9
17 april 2012 kl 16:34
Gilla
Det kan vara astma Jag har en astma som inte piper i rören. Utan jag får tryck över bröstet och kan inte syresätta blodet hur mycket jag än andas. För mig låter det väldigt bekant dina upplevelser. Jag har börjat medicinera sedan i höstas och hoppas på en bättre sommar än förra, då jag hade flera nära döden upplevelser.
Petra Linusson
1974 • Partille
#10
2 maj 2012 kl 10:55
Gilla
Jag fick svårt för att andas och tryck över bröstet igår när jag var ute och sprang. Det var första gången på flera år. Hade mycket den känslan när jag var otränad främst vår/sommar men otränad är jag inte nu.

Ringde VC för då angående problemen, men fick inte komma och kolla upp det utan blev hänvisad till att ta de receptfria allergi medicinerna.

Har sedan dess fått bättre kondition och inte haft så stora problem, känt av det lite. Mest känslan att inte få ner syret ordentligt i lugorna men i går blev det värre, svårt att andas och tryck mot bröstet. Rundan blev inte så lång som jag tänkt mig. Efter passet fick jag lite ångest för snart är Göteborgsvarvet, få den känslan i början är inte bra.

Har pollenallergi och funderar över om kombinationen fint väder och höga halter pollen gjorde sitt. Har tagit receptfria mediciner i ett par dagar.

Skall ringa VC igen och se om dem är trevligare denna gången.
Jenny Viklund
1983 • Örebro
#11
2 maj 2012 kl 13:44
Gilla
Extremt tryck över bröstet, illamående, svimningskänsla och sedan frossa för mig är likställt med gallstensanfall eller kramp i gallgångarna (ja, jag har det diagnosticerat). Ibland har jag också ont i magen och bak mot ryggen, men inte alltid.

Det uppträdde sporadiskt med något års mellanrum tills det i höstas small till och numer är ett ganska vanligt inslag i min vardag.

Så det kan vara gallan, eller astma, eller panikångest, eller blodtrycksfall, eller eller eller. Kontakta din husläkare.
Anna Sundqvist
1974 • Luleå
#12
2 maj 2012 kl 19:46
Gilla
Min syster har problem med plötsliga och kraftiga blodsockerfall, det yttrar sig ungefär så där men kanske utan bröstsmärta. Dock blir hon totalt kraftlös och darrar och har sig, hon har ofta en godisbit i västkan eller lite juice/saft med sig på promenader. Kanske hade du ätit dåligt?
Dana
1965 • Helsingborg
#13
2 maj 2012 kl 22:32
Gilla
vad har du för vilopuls? kanske är det lösningen. men som dom andra skrev, även om det inte är ofta, skulle jag konsultera mig med en läkare.
jag hade ju nästan likadana symtomen alla utom trycket över bröstet och då låg min vilopuls vid 35. min läkare tyckte det var lite för lågt vilopuls.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.