Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 1548 visningar

Stukning ???

1973 • Sävedalen
#1
30 april 2012 - 14:48
Gilla
trampade snett under Näsetloppet i lördags och kände det gjorde ont men fortsatte. Kände att det va nått direkt efter men ingen svullnad eller blåmärke. På kvällen kände jag inget och det gick fint att cykla. Igår gav jag mig ut på en runda och kände direkt att svänga höger och springa om gjorde ont. Smärtan sitter under yttrehöger fotknöl och det känns som hugg när jag belastar ytterkanten på foten. Framåt går fin fint. Har alltid sprungit i små skor och gillar det. Naglarna ser inte så fina ut men....
När jag nu köpte nya skor föll jag för allas tips att köpa lite större så tårna får plats. Hade de nya skorna på loppet och skyller på skorna att dom inte ger det stöd jag är van vid. Hur gör jag med 14 dagar kvar till varvet ??? Tejpa och springa på ? Vila?
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
30 april 2012 kl 16:58
Gilla
Hm , ska kanske börja göra reklam för smala skor med extra rymliga tåboxar i stället....
Läs om stukning på traningslara.se det blir väl en del vila akut men kan du sen springa utan att det gör ont så är det OK men du får inte sätta ner foten snett så det gör ont, då tänjer du ut ligamenten än mer. Tejpning skyddar inte foten men kan hjälpa till att styra den rätt vid isättningen så det rekommenderar jag.
Victoria
1970 • Mölndal
#3
1 maj 2012 kl 21:00
Gilla
Hej!
Jätteviktigt att du snörar åt skorna ordentligt. Låter som en lindrig stukning. Har du möjlighet till en balansplatta är det jättebra sätt att få foten i ordning. Tejpning absolut! Kommer inte att kunna häva ett feltramp men du får en kontakt mellan fot och hjärna som ger dig en medvetet/ undermedveten återkoppling om att vara försiktig. Lätt att du springer varvet nästa lördag!
Näsetloppet var kul, riktigt kul tycker jag!
1973 • Sävedalen
#4
2 maj 2012 kl 15:08
Gilla
Tack för gott råd. Har tejpat och tagit på mina gamla skor som sitter tight. Provar på löparkvällen i skatås. Fortfarande inte blått eller svullet så ett snedtramp helt enkelt. Känner mig positiv till den 12:e och får väll springa väldigt rakt hahaha....
Lina
1984 • Bromma
#5
2 maj 2012 kl 20:16
Gilla
Mitt tips är att använda foten så mycket som möjligt. Stå på ett ben och balansera är också bra för att stärka upp!2 veckor borde vara lugnt.

Jag stukade nämligen foten 5 dagar innan sthlm marathon förra året...OCH DET VAR INGEN LITEN STUKNING hehe...Jag var rätt ledsen...jag menar hur otur kan man ha?

Skrev om det på bloggen... scrolla ner på sidan så får du se en färgglad fossing ;-)....som trots allt tog sig fram i 42 km efter ett par dagar... ;-)
http://www.linastraningsblogg.blogspot.se/2011_05_01_archive.html
1973 • Sävedalen
#6
4 maj 2012 kl 08:44
Gilla
Lina- (haha) tittade in på din blogg och det är bara för mig att bita ihop :)
Blev inspirerad av dig och löpte dryga 16km igår och fot, skoskav och knä fick helt enkelt följa med vare sig dom ville eller inte !!!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.