Löpning Kläder, Skor & Prylar 57 inlägg 1157 visningar

Skomiss

Lena
1966 • piteå
#1
3 maj 2008 - 19:25
Gilla
Vad jag ångrar köpet av mina nya skor. Nike structure triax 11, vilken miss. Förra årets model var ju jättesköna (kanske lite tunga) . Har just kommit hem efter 12 km och har problem att överhuvudtaget gå i skorna. Till en början trodde jag att sockan hade veckat sig under trampdynan, men det blev värre. Tårna domnade och det kändes som dämpningen fram (om det fanns någon) var en större sten. Det är väl bara och gilla läget, men känns trist att betala 1300 för dessa skor.
< < < 1 2 3 > > >
Susann J
1964 • Växjö
#2
3 maj 2008 kl 23:02
Gilla
Trist. Testa och byt strumpor, så kanske det funkar nästa gång. /Susann
1979 • Göteborg
#3
4 maj 2008 kl 11:08
Gilla
Hej

Jag delar ditt öde och har precis samma problem. Känner igen strumpbeskrivningen. Hade också förra åretsmodell och älskade dom.

Jag pratade med löplabbet där jag köpt skorna och dom sa att jag skulle komma in så skulle vi "se vad vi kunde göra". Stå på dig. Som sagt, det finns bättre saker att lägga 1300 spänn på än skor som känns som skit :)

/ Jon
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#4
4 maj 2008 kl 12:40
Gilla
Lena och Jon...

Kan ni beskriva lite mer ingående vad som är problemet?

Är det något uppenbart fel på skon?
1983 • Oslo
#5
4 maj 2008 kl 16:43
Gilla
Jag har oxå gjort en skomiss när jag köpte nya skor. Jättetråkigt de kostade 1400 kr o jag vågar knappt använda dem för jag får ont på baksidan av vaden typ så nu springer ja i mina gamla..vet inte riktigt om ja ska våga använda mina nya på gbg varvet..
Lena
1966 • piteå
#6
4 maj 2008 kl 19:45
Gilla
Visst ,jag kollade jag sockarna , men med den smärtan som jag fick, så visste jag att det inte sockarna som satt fel. Problemet var att varje isättning smärtade , ordentligt. Det kändes som man hade en stor stenhård pelott under fötterna (strax efter tårna). När jag prövade skorna tyckte jag att dom var jättesköna, satt bra och kändes löpglada. Och det var dom, ca 5-6 km. Men efter det blev dom en plåga. Får plocka fram förra årets skor, så man inte riskerar skada sig.
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#7
4 maj 2008 kl 20:12 Redigerad 4 maj 2008 kl 20:13
Gilla
Lena:

I Structure Triax 11 så är det en pelott i innersulan, visserligen är den liten men den finns där.
Så du kan ju testa med att byta innersula till den som ligger i den gamla, så kan det nog bli bättre.

För det är ju inget fel på skorna som det låter, utan det är väl mest att din fot inte passar med just den pelotten. Och det kan vara svårt att känna i butiken, men då är det ju tur att sulan går att ta ur och byta ut.


Daniela K:

Har du köpt en sko med en tunnare sula än förut?
Om man har sprungit i en "normalviktssko" innan och går över till en lättviktssula (som oftast är tunnare) så kan det kännas i hälsenor, vader samt baksidan av låren..

Så du kan ju försöka "träna in" de nya skorna succesivt och göra lite tänjövningar för dina vader.

1979 • Göteborg
#8
4 maj 2008 kl 20:15
Gilla
Håller med dig igen Lena. Sprang idag på mina gammla skor men dom är är på gränsen till utslitna...

Victor:
Det känns som om skon är för stor i främre delen så att foten tillåts röra sig okontrollerat. Det hjälper inte att snöra hårdare heller för då fick jag domningar i hålfoten vilket var ännu värre.
Skall kontakta Löplabbet igen i veckan och hoppas på förståelse. Det kan ju inte vara meningen att skon skall kännas så...

/ Jon
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#9
4 maj 2008 kl 20:34
Gilla
Jon:

Hehe, jag tror det var mig du pratade med i veckan om du ringde till Löplabbet på östra hamngatan i göteborg?

Känner igen att nån har ringt och sagt något liknande.

Men vad jag kan säga på rak arm är att sålänge det inte är fel på skorna så kan man inte göra så mycket egentligen, löplabbet eller vilken butik som helst kan ju inte ta ansvar för att skorna inte känns bra, det är ju Nike själva som får stå tillsvars för det.

Och att vi säger "vi får se vad vi kan göra" är att vi _aldrig_ tar reklamationer och liknande över telefon.

Sen vet jag inte om du kände att skon var"för stor" i framfoten när du köpte skorna, för vi lägger stort ansvar på kunden att det är ni själva som ska bestämma om det känns bra eller inte på foten, det vet ju aldrig vi som säljare, utan det får man ju avgöra själv.

Jag förstår att det inte är kul att lägga ut massor med pengar på saker som inte känns 100% bra, men med små modifieringar kan det mesta avhjälpas.

Men Jon, om du ringer mig imorgon eller ännu bättre att du tittar in i butiken så kan vi kolla på vad som kan göras.
Jag kan ju inte lova något innan jag har sett hela bilden som du kanske förstår.

Lena
1966 • piteå
#10
4 maj 2008 kl 21:01
Gilla
Victor.
Kollade just skorna och kunde inte hitta någon pelott på innersulan, men när jag tagit ut innersulan kunde jag hittta en konsig upphöjning i skon. Som gick från ena sidan till den andra. Den ska väl vara där, antar jag. Hade funderat på att skaffa en annan innersula, men jag tror inte det hjälper. Man går nog igenom skorna mer noga nästa köp. Jag har kollat på nätet och på marathon.se har man gjort ett skotest, där man tydligen gett skon mindre bra omdöme p.g.a liknande upplevelse av skon.
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#11
4 maj 2008 kl 21:14
Gilla
Ja den upphöjningen i skorna ska föreställa en pelott.

Prova att byta den mot de gamlas innersula. Det kan ju vara lösningen.

Hur man än gör med skotest, så blir det aldrig riktigt 100% tillförlitligt, då det är en begränsad skara människor som bedömer många olika skor under "pressade" former.
Jag vet att många är riktigt nöjda med just denna skon, så att den är dålig är inget som jag kan stå för, jag skulle snarare säga att det är en av de bästa skorna på marknaden i just den klassen, för rätt löpare vill säga.

Med den vikten, dämpningen och stabileteten så kommer man långt.
Men som sagt det måste vara rätt person för skorna med. Annars är den värdelös.

1979 • Göteborg
#12
4 maj 2008 kl 21:25 Redigerad 4 maj 2008 kl 21:29
Gilla
Victor:
Det kan mycket väl vara jag som ringde. Jag kommer förbi i morgn så får vi se vad som kan göras, kanske kan funka med ilägg eller nått. Om inte annat så borde jag kanske köpa ett par nya skor...


Tack på förhand för hjälpen!
1965 • Västra Frölunda
#13
4 maj 2008 kl 21:57
Gilla
Löplabbet borde kunna hjälpa kunder att kontakta Nike Sverige och få hjälp.
Jag kontaktade Nike Sverige förra året med ett bra resultat både för mej och Nike. Historien började med att jag beställde ett par Nike Marathoner på Nikes onlineside som admin från Holland. Skorna beställde jag i samma storlek som jag har på mina Nike Pegasus. Marathoner skorna var dock alldeles för små och jag lyckades inte reklamera dom till Holland. Ringde då till Nike Sverige som generöst ställde upp och skickade ett annat par lättviktsskor i storlek som funkade som plåster på såren. Tack vare detta så fortsätter jag handla Nike skor. Med ett annat bemötande så hade jag bytt till annat märke.

Så nöj er inte med Victor´s inlägg, jag trodde löplabbet var snäppet seriösare en Intersport men så verkar inte vara.

Jag undrar också om du Victor utalar dej som privatperson eller om du repr Löplabbet?
Jag tycker forumet ska hållas som ett renodlat medlemsforum där man kan vädra sina åsikter och erfarenheter fritt.
1983 • Oslo
#14
4 maj 2008 kl 22:10
Gilla
Victor:

Det konstiga är att mina nya tydligen har en tjockare sula än mina gamla o har tydligen mer pronationsstöd än mina gamla med..var inne på löplabbet o berättade mitt problem för dem o de sa bara att ja skulle springa in dem lite längre..

problemet är ju nu att ja inte riktigt vågar använda dem för ja är så rädd för att bli skadad..ska ju springa gbg varvet snart o sen har ja mitt första marathon framför mig så har verkligen inte tid att vara skadad så vill inte gärna ta några onödiga risker...
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#15
4 maj 2008 kl 23:35
Gilla
Martin Hedbäck..

Att jag uttalar mig som privatperson utgår jag ifrån att alla förstår, då jag inte är chef på företaget och inte heller pressansvarig.

Men att löparskor blir bättre bara för att man köper dom på Löplabbet verkar vara ett "fel" många personer tror, det handlar om att vi tar fram skor som passar till ditt löpsteg och din fot. Det är ju alltid kunden själv som ska känna efter ifall storlek och modell är bra för kunden själv, det kan ju inte säljaren ta ansvar för?
Sen att Löplabbet kan hjälpa med att kontakta Nike Sverige är självklart, det är ju inga problem.
Men att Löplabbet eller vilken butik som helst, ska ta emot skor som det inte är något som helst fel på det köper jag inte. Varför ska dom göra det? Bara för att det heter specialistbutik så betyder det ju som sagt inte att skorna blir bättre för det?

Det hela handlar ju om att Löplabbet (och som alla andra butiker) ska tjäna pengar på det hela.
Att ta emot skor som reklamation eller dyl. måste ju få backning nånstans, Löplabbet eller vilken sportbutik som helst måste ju få pengar från leverantören ifall det ska pratas om att dom ska ta emot skon som reklamation i butiken.
Det är ju ingen välgörenhet.
Men sen ska tilläggas att det godkänns i mycket hög grad vad som egentligen inte är reklamationer ändå.
Är det så att man inte är nöjd så kan man antingen kontakta Tillverkaren eller Allmänna Reklamationsnämden.

Det måste ju sättas nån gräns nånstans på vad som är rimligt att reklamera?
Jag har många bekanta och nära vänner som jobbar inom handels, det förekommer självklart reklamationer inom vanlig konfektionsförsäljning (kläder osv.) men inte ens i närheten av vad som finns inom löparsko-facket.
Detta förekommer i vilken sportbutik som helst, och bara för att skon är köpt på en lite mer specialiserad sportbutik betyder det inte att högre krav kan ställas på den enskiljda produkten, utan det är kompetensen på personalen som är den avsevärda skillnaden oftast.

Jag känner att det är för mycket fokus på att skorna ska vara så mycket finare och bättre för att dom är köpta i en butik som säger sig vara mer specialiserad på löparskor, det handlar ju inte om det.
Kompetensen att plocka ut rätt skor till rätt fot är det handlar om, inget annat egentligen.

Sen är det faktiskt tråkigt att det inte funkar i alla fall som för Daniela, Lena och Jon.
Men det är inget man kan råda över, såvida man inte heter Jesus och kan gå på vatten.

Det kommer alltid finnas undantag, och det är inget man kan göra något åt.

Och Martin, det känns som att du har något emot mig? Jag har bara försökt att förklara för de i tråden om hur jag uppfattar och hur jag tycker och tänker på saken.
Jag försöker hjälpa dom att få bukt med sina problem, men det kanske inte är välkommet?
Det är ju inget jag tvingar på någon, utan jag lämnar det upp till var och en att ta till sig av det jag skriver. Sen att det sticker i ögonen på dig kan jag inte hjälpa.

Att dra in Löplabbet och säga att de är mer eller mindre seriösa än Intersport tänker jag inte ens kommentera.


Daniela K:

Om du är osäker på ifall skorna är rätt för dig så kan man göra en analys igen?

Hur har du sprungit i de nya skorna? Drog du igång direkt med träningen med skorna eller sprang du in dom succesivt?
Har du dragit upp träningen avsevärt det senaste?
Var är det för skor?
Vad har du haft för skor innan?
Rolle H
1963 • Lindholmen
#16
4 maj 2008 kl 23:54
Gilla
Lena: du är tyvärr inte ensam om problemet med Triax 11.

Något är definitivt ombyggt i framfoten. Jag har sprungit slut på två par Triax 10, skor som jag och min kropp älskade, så när det var dags för nya så blev Triax 11 ett naturligt val att testa.

Jag kunde inte känna något problem när jag testa dem. Tvärt om. De satt lika skönt som mina Triax 10. Inte för än efter 4~5 km riktig löpning. Då börjat det kännas. Fortsätter jag känns det rejält.

Det känns som att springa på stenkulor. Foten svullnar och domnar. Fortsätter jag då är skadan ett faktum och jag får lida för det i flera dagar framåt.

Vad än Nike har gjort med den nya skon, var det omöjligt att känna det vid köpet. Det var också ett mycket effektivt sätt att förstöra en lyckad modell och det goda rykte som Triax 10 hade lyckats få. Triax 11 är en katastrof för min fötter, oavsett underlag och tyvärr verkar det gälla fler än dig och mig.



Victor Emilson
1984 • Stockholm
#17
5 maj 2008 kl 08:39
Gilla
Jag vet med mig att ni inte är ensamma om detta.
Nästa gång jag har kontakt med Nike-säljaren så ska jag framföra att det inte är bra med den pelotten för vissa.

Faktum är i och för sig att det är en liten pelott i Triax 10 med, men den är nog inte lika tydlig.

Jag har själv en Triax 10 men den är degraderad till målarsko =)
Om nån är sugen på en 42:a så kan ni väl hojta, haha!

1983 • Oslo
#18
5 maj 2008 kl 09:04
Gilla
Victor:

Du verkar ha stenkoll..Mina gamla skor är ett par asics gel- 1100 wr o jag köpte ett par asics gt-2130.

Var på löplabbet o gjorde en analys igen o hade då med mina gamla så jag sprang med båda så de kunde kolla, men de sa att det ser ut som det ska...

När ja sprang med de nya första gången körde jag ett kort pass. Sen pass nummer 2 var väl på 1h ca o det var då jag fick ont. Smörde in med liniment o kunde springa igen dagen efter fast då sprang jag i mina gamla skor. Har testat o köra ett pass till i de nya ett kortare pass men då fick ja istället lite ont på framsidan av benet men vet inte om ja inbillar mig eller om det var för att jag spände mig eller nått för att jag är lite rädd för mina nya skor nu.

Själva träningen har ja inte ökat avsevrt i alla fall har kört på i en jämn takt de senaste månaderna. Om du har nått tips till mig hur ja ska göra så är jag verkligen jättetacksam. Ska jag våga använda de nya på Varvet? Mina gamla är nämligen egentligen utslitna o har bara lite dämpning kvar...??
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#19
5 maj 2008 kl 12:35
Gilla
Daniela K:

Ok, det låter som att det inte ska vara något fel på skorna.
Men du kan nog vara lugn, det kan vara så att den 2130 behöver springas in lite.

Vad du kan göra för att det ska gå smidigare är att använda dom till prommenader, när du går på stan och använder dom som vanligt, sen försöka börja använda dom succesivt till varvet.

Vissa personer reagerar på det sättet du gör när dom får nya skor. Det handlar nog lite om att din fot och kropp måste vänja sig lite vid den nya skon.
Försök att använda den så mycket som möjligt när ud inte spinger, men för att sedan fasa in den lite granna tillsammans med att du använder den gamla skon (om den fortfarande funkar ok).

Du får känna efter lite granna och se hur det känns när du kör ett 1h-pass igen efter att du använt dom ett tag. Det blir lite tajt med tid men det ska nog gå.

Men ta det lugnt med de nya skorna när det gäller löpning nu i början, det kan vara så att kroppen behöver vänja sig lite.
1983 • Oslo
#20
5 maj 2008 kl 13:50
Gilla
ok tusen tack Victor!

Ska försöka ta det lugnt nu då.. men har aldrig varit med om att man ska behöva springa in skorna..det har ja aldrig behövt innan men men spelar ingen roll. Känns skönt att veta att det inte är fel på skorna i alla fall:)
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.