Löpning Kläder, Skor & Prylar 583 inlägg 27840 visningar

Brooks Green Silence

1959 • Saltsjö-Boo
#1
1 mars 2010 - 14:43
Gilla
Äntligen har det kommit en sko som verkar vettig:-)
http://www.brooksrunning.com/Green+Room/Green+Silence/ http://www.brooksrunning.com/product/1000161D/

Busenkel, minimalistisk, lätt, lågprofil och miljövänlig...
Verkar vara relativt rymlig för tårna också vilket jag uppskattar.
knepig färgsättning kanske?

Är det nån som har nån erfarenhet av skon eller några synpunkter?


Skon finns att köpa från UK för totalt 700 kr (inkl frakt 170 kr) http://www.forrunnersbyrunners.com/Models.aspx?ModelID=282

Är det nån som har erfarenhet av Forrunnersbyrunners.com
Är de lika smidiga, snabba och pålitliga som Startfitness?
< < < 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 > > >
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
5 april 2013 kl 07:56
Gilla
Yepp!! Efter lite mindre än en vecka landade dessa skor. Direkt hemkommen från en vecka i Sälen, 5 minuter på foten så gav jag mig ut. Hade dessutom fått min nya Garmin så det blev 2 premiärer i 1 :-)

Skorna kändes lätta och sköna. TIll en början. Sedan fick jag vissa känningar i ett knä.....men inget som tilltog eller blev värre. Skvade lite här och där oxå efter ca 7-8 km. Så jag är nöjd. Kommer bli kanonbra detta. Ska köra in detta par och när/om allt faller på plats, så beställer jag nog ytterligare ett par.

Ni som "vet" och kan detta......är det en sko att springa en mara i?! Eller är den för mjuk?!
HR
1972 • Stockholm
5 april 2013 kl 08:12
Gilla
Nicklas: Scott Jurek slog amerikanskt rekord på ultradistans i ett par Green Silence för ett par år sedan.

De funkar finfint för en mara. :)
HR
1972 • Stockholm
5 april 2013 kl 08:23
Gilla
Har ett par i glada fäger på gång av den happy-happy grön/blå inverterade. Femte paret i "rätt" storlek. Det är lite som Pokemons - gotta catch them all.

Är nu "mätt" på BGS då skohyllan blev full. :-D

Finns fortfarande ett par blåröda över i strl 42 om någon är intresserad på Köp/Sälj.
Linda Olsson
1972 • Hällestad
5 april 2013 kl 08:27
Gilla
Efter att ha läst den här tråden köpte jag mig ett par svarta BGS som jag blev helt förälskad i. Jag har haft dem på jobbet. Jag har sprungit min första 15 km sträcka i dem och benen var oförskämt lätta efteråt...så nu har jag beställt ett par till...och ett par till sonen - barn förtjänar också så här bra skor, de springer ju hela tiden :)
Karibou
1976 • Sundbyberg
5 april 2013 kl 08:47 Redigerad 5 april 2013 kl 08:49
Gilla
OK, då får jag skriva några rader här också antar jag :)

Vr ute igår för andra löptur med mina BGS Green/blue. "Inverted colours" låter så otroligt coolt och skorna är det också!

Skon är lätt (extralätt) känns nästan inte att man har dem på sig (förutom att mina lacers var lite för hårda så fick ändra på det två gånger under 4km. Därefter hittades rätt sätt att knyta skorna).
Sulan känns inte alls som mina ASICS DS Gel Skyspeed 2 (!) som är hårda och inte heller som mina nya "Saucony Kinvara 3" (super lätta också och då jag kan "känna" skillnaden på underlaget när jag byter från asfalt till "track"). Har inte testat BGS på tracks ännu, men det kommer. Färgen i sig är super coolt. Såg inte direkt så på bilden och var lite orolig när jag läste här på forumet att "de såg ut som clown-skor", men struntade i det. Om de hjälper mig att flyga närmare 3timmar på maran, tar jag gärna en röd näsa för att passa till kostymen! Insidan är rätt mjuk också. Lite negativt är att jag kunde inte ta av insulan - brukar göra det med mina andra skor efter varje pass så de får "torka" snabbare (och upptäcker att det blir bättre lukt i dem (inte så att jag stinker på fötterna, ju!). Inner sulan ser lite "konstigt ut (om man tittar på skon från utsidan) eftersom det ser ut att den är för stort. Men när jag ha skorna på är det inga problem. Det kändes lite varmt i fötterna när jag sprang första 3-5km, inte direkt relaterad till skorna eftersom jag ahde kompression strumpor som är lite tjocka. Skorna fixade dem gallant och kändes som att fötterna andades ju!
>> Så utsidan och insidan är jag rätt nöjd så länge.

Nu på gatan: Sprang hittills bara asfalt. Finns naturligtvis lite grus då o då och en gång till var jag lite "orolig" att kanske det skulle kännas för mycket under foten när det är grus. Men icke sa Nicke. Det blev inte MYCKET grus, men ändå. Ville helst inte testa greppet på grus (eftersom det diskuterades här också på forumet), eftersom jag har en mara om drygt en vecka och vill helst undvika "tester" och "om-nåt-går-fel-under-testen"... Det får jag se efter Boston då! Lugna pass blev det för dem två utflykter med BGS. Andra var igår och måste erkänna att de var toppen. 1,6mil och lår som kändes öma innan turen + nya skor = borde ha "recipe for disaster". Men nej, gick rätt bra. Upptäckte att när jag springer vill foten springa lite mer på framfoten (som för DS Gel Skyspeed) speciellt vid uppförsbacke. Däremot jag har inte hittat ännu hur skall springa nedförsbacke (fast är rätt glad jag tog storlek US8.5 som för Saucony, när jag har US8 för alla ASICS - eftersom det finns lite plats för tåarna och det behövs vid nedförsbacke och längre distans än 1,5mil för min del). Lätt lätt lätt var skorna. Ingen ont nånstans i kroppen (förutom mina ömma lårmusklerna, som en gång till var redan ömma innan passet!).
>> Utflykt 1&2: 12 points från den svensk/fransk jury säger jag! En gång till, måste jag säga att jag var förvånad att det gick så bra. Mina fötter (enligt ASICS "test") skulle vara neutral men tydligen när jag börjar springa behöver jag stöd - därför har jag båda typer av skor hittills. Men med BGS var det utan problem att springa. Som Staffan skrev till mig, måste jag väl testa för längre distanser (typ >2mil) och försäkra att det kommer inte att göra ont nånstans. Men så länge de två pass var 9 och 16km och det känndes bra (nej, "rä'tt"!).

>> Skor för mara då? Det kan jag tänka mig. Nu har jag också ett par Saucony Kinvara 3 som kan tänka sig springa långt också. Får se hur jag gör efter Boston (för då är det mina super-flying ASICS DS Gel Skyspeed 2 som skall ut!).
>> Måste dock ha andra par skor hemma eftersom alla mina ASICS dör samtidigt nu (dör o dör: nätet på toppen av foten börjar bli trasigt, en har ett stort hål och den tredje är på g. Samtidigt som på insidan börjar det bli lite trasigt - alltid samma pb med ASICS... tyvärr!)

>> Så var "få några ord" om mina BGS. Hoppas det blev inte för långt och ändå blev lite nyttigt. Kommer att skriva mer på min blog eftersom de förtjänar verkligen en post för sig själva!
>> och sista ord för idag: tänkte beställa andra par BGS i vilket fall : 1)priset - 2) bekävmlighet - 3) tror kan bli en jättebra sko att springa i. Stödjer gärna en "BGS-action-day" för att få "Brooks att ändra deras beslut" :)

Ha det så roligt och soligt med era BGS!

NOTE: jag skriver detta dagen efter passet. Lårmusklerna som förväntat är som vanligt igen (kan det vara tack vare BGS-utflykt kanske?!?!?! Nej då, det tror jag itne på. Men i alla fall, ingen ont nånstans - kroppen mår prima). Nu skall de få vila till söndagspasset som är sista "kortlångpass" på svenska land och OM de är snälla får de följa med till Boston (fast inte delta då!)
HR
1972 • Stockholm
5 april 2013 kl 09:20 Redigerad 5 april 2013 kl 10:29
Gilla
Kul Karibou!
Fin skorapport! Très Bien helt enkelt.

Jag tycker du ska springa Göteborgsvarvet i BGS.
Som bäddat för en bra tid! :)

Nu kanske Staffan får lite jobbigare att komma ikapp vid 15km. Det kanske inte blir förrän runt 18km. ;)

1959 • Saltsjö-Boo
5 april 2013 kl 10:45
Gilla
Apropå inverterade färger. Thomas Strömquist, inlägg #267, la ju ut en bild på sina skor med den allra första färgsättningen: http://www.ransacker.co.uk/wp-content/uploads/2010/03/Brooks-Green-Silence1.jpg
Här kan man verkligen prata om Ronald McDonald-skor :) Det var nog många som tvekade att köpa skon innan det kom andra färger...
Karibou
1976 • Sundbyberg
5 april 2013 kl 11:20
Gilla
Det är ju dem jag VILL ha!!!
1965 • Täby
5 april 2013 kl 11:32
Gilla
Precis, håller med Karibou.

Det är lustigt hur många BGS är fula på bild, men i verkligheten så funkar dom liksom. Jag har nu 4 par blå/lila och ett par vardera av två andra färger. Och blå/lila är den enda som finns kvar i min storlek, iaf på fruugo...
HR
1972 • Stockholm
5 april 2013 kl 12:30
Gilla
Haha - det var verkligen Ronald McDonald Clown-varianten.
Ser ut som bowlingskor...

Får kanske mina inverterade grön/blå blå/gröna idag, men får inte in foten i ena skon på ett tag. ;)

Tidigare har jag alltid varit lite av en grå mus i träningen med dämpade färger (svart/grått) och kört stealth mode med skorna och valt bort skor med grälla färger.

Icke nu. Snorgrön vindjacka, svarta byxor och matchande BGS i grönsvar - fashion statement.

Vet inte hur mina blå/grön inverterade ska kunna matchas upp med klädseln framöver. Satsar på solbränna, slitsshorts och bar överkropp kanske? ;)
1969 • Stockholm
5 april 2013 kl 13:32
Gilla
Ja, man blir glad av att bara plocka fram clownskorna :-) Tyvärr ser mina inte riktigt ut sådär längre, någon som har erfarenhet av maskintvätt av BGS?
1975 • Stockholm
5 april 2013 kl 13:47
Gilla
Nä nu har jag sett den här tråden så länge att jag själv blir sugen på att beställa ett par. Någon som har Saucony Kinvara 3 och kan jämföra hur storlekarna mellan dessa skorna är?

HR
1972 • Stockholm
5 april 2013 kl 14:09 Redigerad 5 april 2013 kl 14:10
Gilla
Nej Jimmie - du får inte gå och bli FÖR snabb nu medan jag är ute ur leken. ;-)

Nu vet jag inte vad du har för storlek men har du runt 42 kan du prova ett par av mina. Har ju flera.

Thomas: har inte kört mina i maskin men de fick hamna i en plasthink med lite flytande tvättmedel och hyfsat varmt vatten med små stentyngder i skon. De fick ligga till sig en kvart med sporadisk omrörning. Blev klart fräschare.
Karibou
1976 • Sundbyberg
5 april 2013 kl 14:12
Gilla
Jag har köpt nyligen Saucon Kinvara 3 och BGS och tog storlek US8.5.
Jag harför mina ASICS (alla) storlek US 8.

Kinvara 3 och BGS verkar ha samma storlek (i alla fall för min del!)
Karibou
1976 • Sundbyberg
5 april 2013 kl 14:20
Gilla
@Henrik: skicka då en bild när du har fått på dina grön/blå BGS och ha din outfit som du skriver ovan (då menar jag din sista mening!)

Själv är jag fast på svart på kläderna. Färger dök upp med en ny mössa aprikot färg och nu verkligen mina BGS. Mina ASICS är ganska lätt smält (vit med lite rosa, och ett par lilla). Så snart det blir super soligt tar jag lätt outfit, med svart kort shorts och singlet. Brukar inte kolla hur det ser ut när jag skall ut och springa. Bara jag får höra hemma att jag ser snygg ut räcker väl långt för min del! Ingen fashion victim, alltså!
1975 • Stockholm
5 april 2013 kl 14:21
Gilla
Hmm, jag ligger på 44,5 på mina Kinvaras. Så Henke, tror dina blir en aningen tajta. Sen så ska jag naturligvis göra allt för att bli snabbare än dig när du ändå måste nöta bänk ett tag. Men... du kan nog vara lugn :) Så snabb blir jag inte.. än.

Ok, tack för tipset Karibou. Jag får kanske göra ut utprovning i närmaste butik innan beställning. Lite dumt att chansa kanske..
HR
1972 • Stockholm
5 april 2013 kl 14:25 Redigerad 5 april 2013 kl 14:29
Gilla
Jag kollade just Jimmie och just DIN storlek är SLUT ÖVERALLT.
;) hahahaha


...nejdå - skoja bara, hoppas du hittar ett par.
1975 • Stockholm
5 april 2013 kl 14:29
Gilla
Aarrgh det var illa. :o

1965 • Täby
5 april 2013 kl 15:46
Gilla
BGS: EU 43, US 9.5, UK 8.5, 27.5.
Kinvara 2: EU 43, US 9.5, UK 8.5.

Jag tycker att båda sitter bra på mina fötter.
Tor
1975 • Göteborg
5 april 2013 kl 21:14
Gilla
Olof Reimer:
"Här kan man verkligen prata om Ronald McDonald-skor :) Det var nog många som tvekade att köpa skon innan det kom andra färger..."

Jag tycker det är synd att Brooks gick ifrån den inverterade färgsättningen. De gul-röda är fortfarande min favoritfärg och dom skönaste skor jag någonsin haft. Det är faktiskt skillnad mellan dom olika paren och det är något speciellt hos dom gulröda som gjort att jag haft dom på mig i 1133 km.
https://dl.dropbox.com/u/8906311/brooks_green_silence.jpg
< < < 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.