Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 715 visningar

Adizero Adios 2 för halvmara?

1974 • Åhus
#1
19 april 2013 - 22:30
Gilla
Hej!
Jag har lite huvudbry kring vilken sko jag ska våga använda för Gbg-varvet i år. Som tränings- och mängdsko har jag länge använt Asics Skyspeed 2 & 3 som funkat utmärkt. Nu sist jag köpte ett par nya fick jag infallet att köpa en sk "racesko", och efter att ha provat Adizeron föll jag pladask på löpbandet. (inte bokstavligt) Har testat dem en gång på intervaller hittills och på en 10km runda. Nu funderar jag att köra dem på Gbgvarvet och ett längre lopp i juni istället för mina beprövade Skyspeed. Bland annat på löplabbet beskrivs skon så här: "Lätt tävlingssko för distanser upp till maraton för de mer drivna löparna och kanske 10 km-halvmarathon för motionären." Hur definierar man en "driven" löpare samtidigt som ordet "kanske" känns märkligt.
Förmodar att det bara är att gå på känsla och öka distansen med dem successivt? Tilläggas bör att jag väger 79kg och 173 lång med ett löparknä som spökade denna tiden förra året.

1971 • Nykvarn
#2
19 april 2013 kl 23:23
Gilla
Adios 2 är ett jättefin sko för halvmarathon tycker jag även för marathon för en van löpare så jag skulle springa i den utan att tveka.
Fredrik Boström
1979 • Landvetter
#3
20 april 2013 kl 00:01
Gilla
det är som du säger en träningssak. första gången jag sprang i mina orkade jag 2-3 km på bandet, sen var det träningsvärk en vecka.
nu har jag två par röda, första versionen, som jag alternerar mellan. fanatisk sko! kör mitt 3e varv i adios nu!
Dana
1965 • Helsingborg
#4
20 april 2013 kl 08:13
Gilla
en"driven löpare" är en löpare som alltid strävar efter att uppnå bättre tider och tränar alltid för det.. personligen är jag inte en driven löpare fast jag tränar också för att bli bättre än "förra gången". dvs jag skulle vilja men måste inte. jag tränar ibland 4-5- ggr i veckan, och ibland 1-2 ggr..
men vore intressant att läsa vad andra förstår under "driven löpare".

jag sprang i berlin halv maraton i adiosen och det gick utmärkt. vet inte hur adios2 fungerar men så stor skillnad är det inte, som jag har förstått.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.