Löpning Kost & Näring 106 inlägg 3960 visningar

är EN öl efter träning bra?

xx
1927 • h
#1
25 juni 2008 - 22:41
Gilla
har hör att det ska vara bra för kroppen om man dricker EN öl efter träning. att dett skulle hjälpa till med att transportera bort blodsammlingar i muskler eller nått liknande... stämmer detta?
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
1972 • Piteå
#81
2 juli 2008 kl 00:40
Gilla
He he, sitter och smuttar på en Newcastle Brown Ale och smågarvar medan jag läser inläggen...
1969 • Sala
#82
2 juli 2008 kl 02:01
Gilla
Jag firade mitt personbästa på 1000-metersintervaller ikväll med ett par öl också, men jag hade bara Heineken hemma tyvärr, så det var lätt att hålla sig inom ramarna (så jag inte riskerar att misshandla min sambo och barn menar jag). Men jag lovar att jag köpte Heineken enbart för att jag fick amerikanska gäster förra veckan, och dessa klarar inget med någon som helst vörtstyrka. Men jag tror att även Heineken blev för beskt för dem :-) Nästa gång de3 kommer blir det Budweiser.
Håkan Zehler
1973 • Leksand
#83
2 juli 2008 kl 10:02
Gilla
Mårten,
Bud Light för att vara på den säkra sidan, vi vill ju inte att tungan ska skrynkla sig på de stackarna :-)

// Håkan - som lurpassar för att försöka knipa inlägg #100 ;-)
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#84
2 juli 2008 kl 10:17
Gilla
EN öl efter måste väl gälla ett vanligt distanspass. Eller hur?

Nu på semestern har man tid med morgonpass - då kan man ta en morgonöl också ...
Efter ett tempopass - får man svepa ölen ...
Efter ett intervallpass - tja, då får man nog ta en 5-6 st sådär ... med max 3 minuter mellan ...
Efter ett långpass - ett stort glas kloster/munk eller irlänsk som räcker länge ...
Efter fartleken igår - så blev det lite väl kul med ölen ...

Träning är härligt (*rap*)

/Helt seriöst menat inlägg.
1969 • Sala
#85
2 juli 2008 kl 10:30
Gilla
Men Jonas, kan man inte tänka sig en Guinness/Murphy´s även före långpasset, så att krafterna inte tar slut? Johan kan ju få en alkoholfri Guinness...
Håkan Zehler
1973 • Leksand
#86
2 juli 2008 kl 10:36
Gilla
Jonas,
och 6 öl = 1 limpa har jag hört och då är ju frukosten klar!

:-)

// Håkan
Håkan Zehler
1973 • Leksand
#87
2 juli 2008 kl 10:39
Gilla
och kanske t o m utveckla den vidare och tjäna alla de dära stålarna som Johan I pratar om

// håkan .
#88
2 juli 2008 kl 10:49
Detta inlägg har raderats
Håkan Zehler
1973 • Leksand
#89
2 juli 2008 kl 13:18
Gilla
K-G,
jag är nöjd så nu kan jag slappna av och ta en... kaffe :-)

men för att knyta an lite till diskusionen om som varit tidigare så skulle jag, appropå att v e t a saker i stället för att tro, vilja rekomendera att läsa om de teorier som Karl Popper (http://sv.wikipedia.org/wiki/Karl_Popper) och Thomas S. Kuhn (http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Kuhn) har skrivit. Om falsifiering respektive paradigmskiften. Om inget annat så väldigt intressant om än något tung läsning ... man kanske behöver en öl vid sidan om ;-)

// Håkan - fortfarande barnsligt nöjd med #100
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#90
2 juli 2008 kl 14:22
Gilla
Ah, Popper och Kuhn. Rätt skoj läsning det där, faktiskt. Man behöver vara på rätt humör, men är man det kan man vara ett par och ha väldigt intressanta vetenskapsdiskussioner.
1982 • Karlstad
#91
2 juli 2008 kl 19:42
Gilla
haha läser lite smått va ni har skrivit här och den där Johan kan ju inte ha alla hästar hemma som tex han påstår att det finns alkoholfria alternativ som smakar lika bra dom som smakat alkoholfriöl vet hur illa det smakar och skulle vilja se den som tar fram en alkoholfri Lagavulin med samma sting i =) SKÅL!!!!
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#92
2 juli 2008 kl 22:30
Gilla
Har suttit på balkongen och druckit två Hof under kvällen. Ordentligt trött i kroppen efter en hård timme i simbassängen. Den avslappnande alkoholeffekten i huvudet är ganska skön att få då. Och öl är ur svalka-i-halsen-synvinkel överlägsen alla andra drycker, även om det i det sammanhanget funkar lika bra med lättöl, det viktiga är att den inte är för söt och att den är tillräckligt kall.

Johan I
1987 • Örebro
#93
2 juli 2008 kl 23:48
Gilla
Gunnar:
Hehe jo vi får se om jag kan fixa några pengar på mina idéer, förmodligen inte. Behöver inte tjäna något så länge som jag får folk att tänka.

Thomas:
Då har du läst på för lite =P Jag har sagt att det finns __inte__ just nu alkoholfria alternativ som är för er likvärdiga, men att OM ni kunde bota ert alkoholberoende och acceptera ett totalförbud, med följd att ni får en ersättnings dryck som kommer utvecklas efter det eftersom att de föredetta öltillverkarna kommer hoppa på igen och börja utveckla smaker/drycker utan alkohol för att fortsätta tjäna pengar på er... och vips så har ni kanske den "perfekta" drycken? Menmen, om ni inte kan ge upp alkoholen så händer det ju inte... och då som sagt fortsätter droger flöda och drogrelaterat våld fortsätter att öka i världen (även om det inte är ni som utövar det).
Johan Bäck
1971 • Örebro
#94
3 juli 2008 kl 00:05
Gilla
Magnus N: loggar du inte simningen? Hur ska vi då vetenskapligt kunna verifiera att du inte falsifierar...?
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#95
3 juli 2008 kl 00:29
Gilla
Jag loggar all min träning i ett excel-ark, så jag orkar inte dubbelarbeta och lagra den här också. Det är inte för mig viktigt om övriga världen tror på existensen av min träning eller inte, så det gör mig inget om den för dig inte har någon observerbarhet. Även om jag skulle logga den här, så har de ju ingen högre verklighetsförankring än att jag här säger att jag tränat, så som faktaobservationspunkt hjälper inte loggen.
Så jag är rädd att du helt enkelt får lita på mitt ord. Om detta inte räcker får du nog åka hit så kan vi ta en dag och diskutera saken över en Hof i solskenet på balkongen (Jag har en balkong med härlig kvälls-sol, som gjord att dricka Hof på, om än lite liten)

Håkan Zehler
1973 • Leksand
#96
3 juli 2008 kl 09:35
Gilla
Johan I,
nu är det väl du som inte läst på ordentligt... eller så har jag missförstått dig. Kopierar ditt svar till Heimo

Johan I - Man - 1987 - Örebro
1:a Juli 2008 - 20:23
Heimo:
Har även redan förklarat att tar man alkohol betyder det inte att man blir rullstolsbunden, döv och stum (samt idiot) på en gång... utan man kan mycket väl prestera bra... kan vara grymt bra löpare, bra forskare eller annat...
"Lagom" alkohol har säkert sina fördelar för några (vilket också har visats i undersökningar så det säger jag inte emot), men det finns ju alternativ som är mycket bättre och billigare?
1969 • Sala
#97
3 juli 2008 kl 09:58
Gilla
Ursäkta, men nu brast mitt tålamod, när du kallar oss för alkoholberoende för att vi väljer att dricka alkoholhaltiga drycker. Jag säger inte att du är korkad, för det vet jag ingenting om, men du ger ett mycket korkat intryck. Du kommer aldrig att bli någon vetenskapsman med sådan brist på intellekt. Du kan inte ens skilja på "att inte vilja sluta dricka alkohol" och "att inte vilja sluta dricka alkohol".

Johan, jag ser att du har samma översittarattityd på andra forum, i andra diskussioner. Du klappar folka på huvudet och rekommenderar dem att springa utan musik, för det klarar minsann du av. Du är en uppblåst snorunge, det är vad du är. Jag hoppas att dina vänner tar ner dig på jorden någon gång, om du har några.
1969 • Sala
#98
3 juli 2008 kl 10:12
Gilla
JAG FÖRESLÅR ATT VI SLUTAR DISKUTERA MED JOHAN OCH FRÅN OCH MED NU IGNORERAR ALLA INLÄGG FRÅN HONOM, EFTERSOM HAN INTE KLARAR AV ATT DISKUTERA MED RESPEKT.
Johan I
1987 • Örebro
#99
3 juli 2008 kl 12:36
Gilla
Håkan:
Okej, visst en liten sak kanske var "bevisad" men å andra sidan är det inte det fokus ligger på, eftersom att de små fördelarna som finns är så pass otroligt pytte små att nackdelarna är bra många skyskrapor högre/fler.

Mårten:
Det kallas självdiciplin och självkontroll, att kunna springa t.ex. utan musik är inget mirakel, att äta glass utan jordgubbar går även det, att gå igenom en huvudvärk utan att ta huvudvärkstabletter går även det, att springa vidare även om man har håll går också, att jobba/träna även om man är vad man själv tycker är förkyld (vilket man ofta inte är och kan kontrollera själv om man har bra sjävkontroll enligt min mening och egen erfarenhet), att kunna leva utan att vara beroende av någon/något (går delvis, framförallt går det leva och ha trevligt utan alkohol) och massor av mer exempel. Allt beror på hur bra man själv kan kontrollera sin kropp (och sitt "sinne"), och alla kan nog lära sig att göra det, därför är det klart att man rekommenderar att prova att springa t.ex. utan musik.

Alla dina "utbrott" visar ju bara på att jag har rätt?, du visar på otroligt territoriellt beteende, "Ta inte min alkohol!!!" och kan inte acceptera några som helst alternativ. Är det då inte ett sorts beroende?

Jag skulle nog förövrigt se det tvärtom angående dina "påhopp", Mårten. Du kommer nog aldrig någonsin diskuera med någon mer sansad och respektfull.
Johan I
1987 • Örebro
3 juli 2008 kl 12:40
Gilla
Och att uppmana till något allmänt "Blund och hålla för öronen"-uppror är nog inte vad världen behöver...Vilka problem löser det?
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.