Löpning Kläder, Skor & Prylar 12 inlägg 3488 visningar

Köpa skor i Indien?

1977 • Järna
#1
5 oktober 2013 - 19:00
Gilla
Jag undrar om det finns någon här som har koll på hur det är med utbudet av sportaffärer och löpardojor i Indien och i första hand Mumbai. Och om det är lika billigt med skor som det mesta annat där? Vi ska nämligen till Indien nu på måndag och vara där i ca en månad. Tänkte ju givetvis springa en del där också och funderar på om jag vågar chansa på att jag med säkerhet kommer att hitta bra skor och därför kan resa lätt och strunta med att plocka med mig ett par. Vi kommer att landa i Mumbai och sen åka ner till Goa och efter det till Kochin i södra Indien. Jag har varit i Indien en gång förut men kollade inte hur löparskoutbudet var den gången.
Petter Bogren
1967 • Danderyd
#2
6 oktober 2013 kl 07:21
Gilla
David - jag har sprungit en del i i Indien. Också kollat lite på prylar att köpa. Två saker fick jag med hem en perfekt väska och ett par solglasögon. Tror ev det blev några strumpor med. Köpte allt i en butik som heter Fasttrack. Det är en kedja som har lite kvalitetsgrejor. Annars är det mesta skräp, sett med löparögon. Det finns ingen löparkultur där alls. Och det kommer du att förstå efter ditt första pass ;-)

Jag sprang i princip bara vid två tillfällen på dagen. Direkt efter soluppgång och precis innan solnedgång. Med lite tur får man då ett svalt pass på 27 grader.

Om du absolut vill handla löparprylar så är nog bästa chansen att åka till en mall av senaste snitt i Mumbai. På landsbygden finns inget.

Lycka till och ha det så trevligt! Det är kul att springa i Indien. Händer alltid något galet!! Jag har varit mest i staten Karntaka mellan Goa och Kerala.
//Petter
Petter Bogren
1967 • Danderyd
#3
6 oktober 2013 kl 07:22
Gilla
PS. Ser fram emot att läsa dina löparrapporter!
1977 • Järna
#4
6 oktober 2013 kl 08:10
Gilla
Tack för tipsen, Petter! Då tar jag med mig ett par skor alltså. Men kanske bäst att ta med dem jag är minst rädd om, eller?

Ja jag har också tänkt att jag får springa tidiga morgnar eller sena kvällar. Tänkte också plocka med mig en pannlampa för att springa efter mörkrets inbrott, men är det inget att rekommendera eller? Vi kommer antagligen att vara den mesta tiden i Palolem, som ska vara ett lite lugnare ställe i Goa. Förra gången jag var i Indien var jag några dagar i Gokarna i Karnataka, mkt fint!
Petter Bogren
1967 • Danderyd
#5
6 oktober 2013 kl 11:01
Gilla
Pannlampa är bra. Tyvärr är ju vägarna inte så bra och trafiken minst sagt livlig överallt. Risken för att trampa snett och bli påkörd är rätt hög, jämfört med hemma i alla fall. Men det saknas ju inte saker att studera längs vägarna! Ta absolut med skor. Ev hittar du mer löparprylar att köpa till bra pris. Jag har mest sprungit i Udupi.
Mats Jacobsson
1980 • Torptjärn
#6
6 oktober 2013 kl 11:18
Gilla
Jag kollade in i nån lite större sportbutik för ca två år sen. Skor var väl lite billigare, men det matchade tyvärr inte landets övriga priser.

Vissa byar i Goa med "dåliga" turister kan ha rätt ilskna hundar som man kan behöva se upp med om man springer.

Jag sprang mest barfota på stranden när jag var där.
Stefan Nilsson
1953 • Lund
#7
6 oktober 2013 kl 23:55
Gilla
När jag var i Goa för tre år sedan så bytte jag mina skor - som var helt OK men började närma sig sista passet med tanke på hur många mil jag sprungit i dem . mot en liten silversak i en affär vid hotellet. Ägaren var från Kashmir och jag gillade tanken att han skulle använda skorna vid vandringar i Himalaya :-) Annars sprang jag mest härliga morgonpass längs stranden. Springa på vägarna var inte så kul. Gjorde det några gånger men blev varnad med tanke på trafiken. (En gång blev jag stoppad av en polis som undrade vad det var jag hade på skon - en foot-pod - samt vad det var för vätska i flaskorna i vätskebältet; han accepterade i alla fall mitt svar). I alla fall, som sagts tidigare i tråden så finns knappast någon löparkultur i Indien och därmed knappast några affärer för löparskor.
1953 • piteå
#8
7 oktober 2013 kl 06:31
Gilla
Tips ta en liten pinne med dej å markera mot hundarna, blev jagad några gånger, inge kul ,men pinnen respekterar dom, trevlig resa !
1977 • Järna
#9
7 oktober 2013 kl 08:21
Gilla
Tack för tipset med att springa på stranden! Jag hade inte tänkt på det nu. Jag springer gärna barfota och framförallt på stränder. Det ska jag ju förstås göra, att jag inte hade tänkt på det den här gången. Nära till lite svalka i värmen också :-) Och springer jag någon annan stans än på stranden tar jag med mig pinne :-) Tack alla!
Petter Bogren
1967 • Danderyd
#10
6 januari 2014 kl 22:10
Gilla
Hej David - Hur hade du det i Indien?
1977 • Järna
#11
25 januari 2014 kl 15:45
Gilla
Hej! Ursäkta det sena svaret. Hade det fint i Indien. Eller ungefär som första gången jag var där så var det lite jobbigt ibland men när vi åkte därifrån ville jag egentligen bara stanna kvar längre. Landade i Mumbai och hängde de första dagarna i Juhu, en rätt så lugn förort till Mumbai och acklimatiserade oss lite. Jag och min tjej har ju varit i Indien förut, men den stora prövningen för oss denna gång var att vi hade med vår dotter på 2,5 år. Framförallt min tjej kände mycket oro kring att det skulle hända henne något där eller så. En oro som visade sig vara obefogad. Vi mötte väldigt mycket barnkära människor och Indien verkade passa vår dotter väldigt bra.

Sen åkte vi ner till Palolem i södra Goa för att mest ta det lugnt. Hade läst att det inte skulle vara ett av de mest turistiga ställena, men det var tur att det var lågsäsong när vi var där, för annars hade vi nog tyckt att det var lite för mycket. Badade, gjorde lite båtutflykter, jag gick på några yogapass (jag jobbar som Yogainstruktör inom kriminalvården och utbildar mig till kundaliniyogalärare) och vår dotter fick prova ett par ggr att vara några timmar på ett indiskt dagis. Det var intressant. Sen åkte vi ner till Kerala där min tjej gjorde två veckors akupunkturpraktik på ett ayurvediskt sjukhus och även fick mkt behandlingar själv, medan jag och dottern hängde runt där omkring. Men hon och jag var bara där några dagar och åkte hem till Sverige sen så min tjej kunde koncentrera sig på sin praktik på egen hand. En del löpning blev det också. Tyckte så mycket om att springa barfota på stränderna, så det blev bara sån löpning för mig. Det var perfekt att springa intervaller där med badvila emellan för att svalka sig lite :) Och när vi var i Kochin i Kerala så hamnade vi på Indiens största varuhus/galleria som kändes väldigt västerländskt med ett nöjesfält inomhus högst upp som var av mycket högre standard än den vanliga indiska så att säga. Där fanns det en Puma-, en Adidas- och en Nike-butik, där det fanns en del schyssta skor, men inte så väldigt mycket billigare än i Sverige där heller, så jag köpte inget. Nu laddar jag inför nästa tripp till Indien, upp i bergen i norra Indien, som kanske blir av redan nu i juni :)
Petter Bogren
1967 • Danderyd
#12
25 januari 2014 kl 15:59
Gilla
Hej David - låter som ni haft det bra!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.