Löpning Kom igång 10 inlägg 2098 visningar

Rökare, let´s stick together!

1968 • Umeå
#1
28 juli 2008 - 10:06
Gilla
Första löppasset efter ett ofrivilligt uppehåll på drygt tre veckor pgr. överbelastning av knän därför att jag inte tog mig i kragen och handlade nya, bra löpardojor. Det gick väl sådär... typ medel. Under dessa veckor har jag helt tappat fokus och börjat tjyvröka igen.

Jag måste hitta fokus! Kära rökande systrar och bröder, vi måste hålla ihop och hjälpa varandra att hitta glädjen utan taggen och istället ta löpningen som substitut. Jag vill ha löpning som min livsstil!
Frida
1986 • Sollentuna
#2
28 juli 2008 kl 11:04
Gilla
Som en blixt från klar himmel: Vill löpningen ha dig?

Fundera på det varje gång du står där med pinnen i handen, "vill löpningen ha mig?" - Ja! Ja jaja jajajaja JA! och löpningen vill ha mig mycket mer än ciggen, och jag kan inte få båda. Jag väljer löpningen.

Om du lyckas tänka så oftare och oftare och oftare så kommer löpningen vara din livsstil fortare än du nånsin anar och rökningen kommer vara ett minne blott innan du hinner sakna den. Ungefär så. Lycka till!
Gurra Limebranch
1983 • Oskarström
#3
28 juli 2008 kl 11:42
Gilla
Bra Henrik, du har rätt inställning!!
Det första steget mot ett rökfritt liv är en förändring av attityden, och det har du uppenbart lyckats med. Kämpa på!
Martin Agronius
1977 • Kiruna
#4
28 juli 2008 kl 11:58
Gilla
Henrik: I slutet av augusti flyttar jag till Röbäck så då kan jag ju tvinga med dig på några rundor då och då. Jag lågpulsar mestadels i farter mellan 6-7 min/km (lite fartträning blir det). Så om du står ut med lite lägre farter så hjälper jag gärna till.
Henning Looström
1973 • Lund
#5
28 juli 2008 kl 12:33
Gilla
Att ha löpning som livsstil behöver ju inte nödvändigtvis betyda att man alltid tränar löpning.
Har du problem med dina knän kanske du kan köra annan träning som är gynnsam för löpningen, tex coreträning eller långa promenader i stabila skor/kängor. Att veta att det man tränar ger positiv effekt för löpningen kanske kan hålla fokus under tider med skador.

Hjälper dig gärna även om jag bara röker makrill.
1972 • Jönköping
#6
28 juli 2008 kl 17:31 Redigerad 28 juli 2008 kl 18:20
Gilla
Jag röker också fast då mer likt ett polskt kolkraftverk. Ett paket om dagen har det blivit dom senaste 15 åren. Sedan i mitten av juni så har jag börjat jogga. Jag började med en och en halv kilometer och var fanimej mer död en levande när jag kom i mål.

Nu, 45 dagar efteråt så joggar jag 5 kilometer i kraftigt kuperad terräng på 29 minuter. Det ända som hindrar mig till att fortsätta samma snabba utvecklingskurva är skaderisken. Helst av allt vill jag ut i spåret varje dag men nu har fötterna börjat säga till efter det att jag kör två dagar på raken.

Jag har aldrig i hela mitt liv känt mig så motiverad att sluta röka som under de senaste veckorna. Har börjat förakta ciggen likt förbannat tänder jag på 20 ggr om dagen.

5 KM i kväll, dags att testa på plan terräng. Kuperat lockar inte eftersom termometern just nu visar 31 grader :)
1968 • Umeå
#7
28 juli 2008 kl 19:03
Gilla
AAH! Underbart med lite feedback! Jag rökte två stycken imorse och den himla smaken satt kvar efter mitt första löppass på några veckor. ÄCKLIGT!!!!

Som längst har jag hållt upp i 7 år men sedan sex år tillbaka röker jag, däremot inte mer än 6-7 om dagen, men ändå. Jag vet att jag kan, höll upp drygt 1 månad nu innan jag föll på mina gamla utslitna pjucks och det utan några problem eftersom jag hade fokus.

Martin Agronius, du är välkommen att sparra med mig då du kommer upp, vi bor då bara nästgårds från varandra! Jag bor bredvid ishallen, serru :-)

Padde, låt bli åtminstonde en av de förb***ade taggarna imorgon! KÄMPA!!!

Frida, tack! Jag ska dra ditt mantra då jag är i färd att tjyva.

Och tack ni andra för fin-fin uppbackning :-)

1972 • Jönköping
#8
29 juli 2008 kl 16:48
Gilla
Har faktiskt gått ner till 17 om dagen. Idag ska jag testa att vara rökfri 1 timme innan passet. En sak i taget. Din rökning är oehört sund i jämförelse med min.
Jennie
1976 • Kållered
#9
29 juli 2008 kl 20:43
Gilla
Här kommer ett litet boktips som hjälp på vägen: "Äntligen icke-rökare" av Allan Carr (tror jag det var han hette). Det är en riktigt bra sluta röka-bok. Jag bestämde mig för att följa metoden eftersom jag hade hört att så många lyckats sluta röka med hjälp av den. Det funkade alldeles utmärkt - jag är helt rökfri sedan lite mer än två år och skulle inte ens överväga att ta en cigg igen.
Lycka till!
Henning Looström
1973 • Lund
#10
29 juli 2008 kl 21:23
Gilla
..och ett filmtips: "Thank you for smoking"
lysande rulle!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.