Löpning Kläder, Skor & Prylar 39 inlägg 5066 visningar

Väst med bröstficka + nyckelficka?

Peter Westerlund
1987 • Täby
#1
27 juni 2014 - 11:54
Gilla
Jag hade tidigare en tråd där jag sökte efter ett bra vätskebälte: http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=38437

Nu har jag kommit fram till att bälte inte är den optimala lösningen. Det skönaste vore ju förstås en väst. Och nu har jag kommit fram till vad jag vill ha av min väst, men den finns ju inte på marknaden! Eller? Någon som vet om detta finns:

- Sval väst utan värmande egenskaper för löpning sommartid
- Bröstficka åt sidan på vänster sida med plats för mobil
- Hörlursutgång på insidan av fickan
- Nyckelfack, helst inne i bröstfickan på insidan men separerat från mobiletelfonen så nycklarna inte repar mobilen. Alternativt en liten ficka mitt bakpå ryggen för optimal balans.
- Västen ska kunna sitta ganska stabilt/tajt eller vara av "hårt" material så inte mobil och nycklar flyger runt för mycket.

Jag har verkligen letat som en tok på nätet på både svenska och engelska sajter. Gjort alla möjliga tänkbara sökningar och bildsök m.m. Jag är rätt bra på att googla.

Det här är nu min sista utväg, kanske kan det finnas nått jag missat eller något som inte skrivits ut i en produktbeskrivning.

Är det någon som känner till en sådan väst jag drömmer om? :)
< < < 1 2 > > >
Joakim Ejenstam
1988 • Uppsala
#21
1 juli 2014 kl 23:00
Gilla
Jag har en soc från stadium som har ficka med ett litet fack för telefonen i sig och hörlursutgång. Den är däremot fodrad så jag skulle inte rekommendera att använda den på sommaren.

Däremot så tror jag att du antagligen kan kolla på cykelkläder. En bekant hade en kortärmad tröja som han köpte till vätternrundan som hade lite fickor. Kanske kan finnas något som passar dig.

Sista alternativet är att hitta något där du kan sy fast små fästen för hörlurssladden på ;)
Peter Westerlund
1987 • Täby
#22
2 juli 2014 kl 00:55
1 Gilla
Fattar inte varför cykelkläder får ha massa bra fickor på sig men inte löparkläder? I cykling har man ju dessutom möjlighet att fästa diverse förvaringslösningar på cykeln. Möjligheterna finns ju där i alla fall, som inte finns i löpning.

Hoppas det kommer mer praktiska fickor till löparkläderna i alla fall. Det verkar som Salming förstod min efterfrågan i alla fall.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#23
2 juli 2014 kl 04:44 Redigerad 2 juli 2014 kl 04:44
Gilla
Bild uppladdad av Hobbylöparn
Jag har olika cykeltröjor sen jag racecyklade en del. Tyvärr fungerar de inte alls för löpning, då man i cykling har överkroppen i princip stilla, medans i löpning studsar allt omkring.

Men är det bara mobilen som stökar, satsa på en armhållare till mobilen istället. Så har du nycklarna i byxan. Så har jag sett massvis med löpare göra.

Själv springer jag utan mobil, men det där är en smaksak.

Sen tror jag att ett vanligt vätskebälte skulle lösa dina behov, då fickan i alla fall på fuelbelt revenge-serien är ganska rejäl med två inre fack.
Peter Westerlund
1987 • Täby
#24
2 juli 2014 kl 09:06 Redigerad 2 juli 2014 kl 09:11
Gilla
Bälten är ett obekvämt plagg tycker jag. Självklart har jag gått igenom tankarna kring det eftersom det är det absolut vanligaste. Har gjort en lång research och tankeverksamhet innan jag kommit fram till vad jag ville ha.

Edit: Är lite inne på nån av dessa kanske:
http://www.goreapparel.com/gore-running-wear-x-run-ultra-windstopper-active-shell-light-vest/VWTRAI,default,pd.html?dwvar_VWTRAI_color=3599&start=3&cgid=grw-men-geartype-jackets-vests
http://www.haglofs.com/sv-SE/produkter/klader/aktiviteter/intense/herr/scramble_ss_zip_tee_sv-se.aspx

Sistnämnda är inte som jag tänkt men kanske kan va en nödlösning, den är ju snygg i alla fall och då kan det gå an om inget annat finns.
1981 • Nybro
#25
2 juli 2014 kl 09:38
Gilla
Bild uppladdad av Johan Lennartsson
Något liknande som söks?
1965 • Täby
#26
2 juli 2014 kl 10:55
1 Gilla
Bild uppladdad av Tibor Karaszi
Minimalism regerar!
I morse transportlöpte jag till jobbet. Mobiltelefon, två nyckelknippor och lunch (!), allt inrymt i mitt FlipBelt.
Härligt att slippa ryggsäck, hut liten den än må vara.

(Inte jag på bild ;-) .)
Peter Westerlund
1987 • Täby
#27
2 juli 2014 kl 11:27
Gilla
Johan Lennartsson: Ja, det är något liknande jag söker. Vad är det där för märke och modell då? Materialet ser kanske lite "löst" ut bara, som att det finns risk att en mobil studsar runt för mycket. Men om den sitter lite lagom tajt mot kroppen så kanske det fungerar.

Jan Söderkvist: Jag var förut helt inne på att köpa shorts med nyckelficka. Tyckte det lät som den optimala lösningen. Men när jag sedan tänkt efter en extra gång kom jag på att väst är bättre förvaring eftersom shortsen måste knytas åt rätt hårt om dom inte ska börja glida neråt i farten. Med en väst finns i alla fall ingen risk att den glider ner. Angående tröja så har jag inte tänkt förvara vatten eller geler i den. Har tänkt förvara min nyckel i ett fack och en mobiltelefon i den andra fickan. Angående dina sista meningar: Det är din åsikt. Självklart GÅR det att lösa förvaring på diverse olika sätt med att knyta nyckeln i skosnöret osv men om det nu skulle vara enklare med en bra väst, varför inte skaffa det tänker jag. Jag märker själv att jag har lättare att komma ut och springa om det inte finns störande moment i vägen dessutom. Men det spelar väl ingen roll vad mina anledningar är tycker jag. Jag söker det jag söker och springer det jag springer. Finns inte västen jag söker har jag förstås inget val än att bara fortsätta springa med vattenflaska i ena handen, mobil i andra, nyckeln i shortssnöret och hörlurssladd slängande överallt.

Tibor Karaszi: Jag ogillar tanken att ha något hårt åtsittande om midjan. Brukar tycka mitt shortssnöre sitter för hårt, det där lär ju inte sitta lösare :/ Men toppen att det fungerar för dig :)

Jan: Dels tycker jag västarna ser estetiskt för avancerat ut. Och sen är mobilfickan inte det jag söker. Vill ha ett sidoställt fack på vänster bröst så jag lätt kommer åt mobilen med högerhanden i farten.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#28
2 juli 2014 kl 11:46
3 Gilla
Äh gör som mig, köp allt och prova dig fram. :-)

Det viktigaste är ju att faktiskt komma ut och springa.
1972 • Anderstorp
#29
2 juli 2014 kl 12:07
Gilla
Kan den här vara något? http://www.smartasaker.se/tekoflex.html
1981 • Nybro
#30
2 juli 2014 kl 12:32
Gilla
Peter det är Nike men vad det är för modell vet jag inte. Köptes iaf på wiggle. Den är som du säger ganska lös modell. Använder den som vindskydd och värmande tidig höst. Springer inte med mobil så ej provat, förutom mp3 och nycklar.
Viktor Ahlqvist
1987 • Stockholm
#31
2 juli 2014 kl 12:59 Redigerad 2 juli 2014 kl 13:01
Gilla
Nu var det visserligen väst du var ute efter, och det har diskuterats en del om shorts redan.
Jag springer i ett par The North Face Better than naked long haul shorts. De sitter inte åt som ett vätskebälte, och jag har utan problem tryckt ner mobil, nycklar, vindjacka, vattenflaska och några gel i fickorna. De sitter fortfarande bra.

Jag misstänker att det finns liknande shorts från andra tillverkare också.
1983 • Malmö
#32
2 juli 2014 kl 19:51
Gilla
#34 Viktor
Kollade upp shortsen du har och såg att Stadium har erbjudande på dem så jag stack iväg och köpte ett par direkt. Tack för tipset! Vågar man lägga nycklar och annat värdesaker i fickorna längs benen? De har ju ingen dragkedja och vore väldigt surt om något trillar ut.
Annika
1979 • Mölndal
#33
2 juli 2014 kl 21:31
1 Gilla
#29 - "Finns inte västen jag söker har jag förstås inget val än att bara fortsätta springa med vattenflaska i ena handen, mobil i andra, nyckeln i shortssnöret och hörlurssladd slängande överallt."

Eh, nej. Det är ju faktiskt inte sant. Vi har visat dig massor med alternativ till det i den här tråden, men det verkar vara så att du har låst fast dig så vid tanken på den här västen som inte finns, att du inte är villig att överväga några andra alternativ överhuvudtaget. Är inte det lite synd?
Annika
1979 • Mölndal
#34
2 juli 2014 kl 21:37
Gilla
#27 Tibor, hur liten lunch har du?! :O
Gabriel Montgomery
1972 • Sunne
#35
2 juli 2014 kl 22:02
1 Gilla
http://iqx.se/ fungerar verkligen bra, ett plus är att alla bilister tror man är polis o saktar ner farten.
Annika
1979 • Mölndal
#36
2 juli 2014 kl 22:11
Gilla
För övrigt vill jag bara tillägga att problem med flaxande hörlurssladd (vilket jag också stör mig på) enkelt och helt gratis löses genom att dra den innanför tröjan. Klart!
Peter Westerlund
1987 • Täby
#37
3 juli 2014 kl 01:28
Gilla
Har nu varit inne på Runnersstore på Regeringsgatan och provat både Salming och Newline-västen. Ingen av dom var tyvärr tillfredställande. Hade kunnat tänka mig Salming innan jag provade den men kände när jag provade den att tyget var alldeles för mjukt så mobilen hoppade runt för mycket vid rörelse.

Angående Newline så visste jag redan innan att den inte var som jag tänkt mig. Mobilen måste läggas in med huvudet före i det facket och ligga horisontellt. Ja, visst finns det fördelar med det att den ligger mer stabilt kanske. Men det blir bökigt att i farten ta ut mobilen så som jag har tendens att vilja göra med jämna mellanrum. Jag vill kunna använda min högerarm och utan någon "pillig" armrörelse lätt kunna ta ut hela mobilen i ett fast grepp.

Annika: Det kan man tycka är synd ja. Jag tycker ändå jag varit lite öppen för andra alternativ. Var ju t ex nu idag helt inne på att köpa Salmingvästen som bara har ett fack och istället köpa ett par Asics shorts med nyckelficka som lösning istället. Har även varit lite inne på t-shirts och cykelvästar.

Jag startade tråden primärt för att kolla om någon visste om exakt den västen jag söker fanns. Inte för att få förslag på andra alternativ även om jag tycker engagemanget för min tråd är kul och därför visar tacksamhet till dom svaren också.

Angående flaxande hörlurssladd kan jag tyvärr inte köra under tröjan när jag som idag håller mobilen i handen. Sladden räcker inte hela vägen ner under tröjan och upp igen.
Viktor Ahlqvist
1987 • Stockholm
#38
3 juli 2014 kl 07:41
1 Gilla
#35
Jag brukar bara ha med mig en nyckel när jag sticker ut, så jag trycker in den i plastpåsen med min mobil om jag har med en sådan. Har sedan haft den i fickan med dragkedja.

Jag tror dock inte att det är några problem att ha det i godtycklig ficka, inget annat jag har haft i dem har trillat ut. "The ginger runner" verkar köra med mobilen i nedre stora fickan utan problem: https://www.youtube.com/watch?v=F7hF3BKFQT4
Magdalena
1972 • Tumba
#39
3 juli 2014 kl 19:21
Gilla
Om du kör med thights så har stadiums SOC-tights numera en stor stående ficka på utsidan av höftbenet. En iphone går ner perfekt i den, jag är supernöjd med mitt par.
Sen finns det handburen vattenflaska med nyckelficka och fingerögla hos engelsons.se för 39 kr.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.