Löpning Kost & Näring 25 inlägg 5503 visningar

Sportdryckslös mara, vad ta med istället?

1967 • Torslanda
#1
8 april 2015 - 07:57
Gilla
På söndag skall jag springa årets tredje marathon, denna gång i Nord Korea. Som väntat fick jag just veta att det inte serveras någon sprortdryck eller andra sorters energ under loppet, bara vatten. Frukosten på hotellet lär visst vara usel den med så dåligt med energiladdning. Har ingen direkt lust att släpa med mig vätskebälte/ryggsäck så funderar på vad man istället kan ha som bra snabb energi. Gels brukar inte funka för mig men jag är ett riktigt chokladmonster. Någon som har testat choklad i någon form under ett marathon? Jag vet, jag borde planerat detta tidigare men nu har jag inte gjort det och testa långpass nu känns inte helt optimalt heller. Kör aldrig med tillförd energi under träning längre så har inte mycket till kunskap om vad som funkar för mig. Har hört andra som kört med nötter eller gummibjörnar etc. Någon som testat? Mjölk är återhämtningsdrycken nr 1 för mig efter alla mina pass och lopp men det funkar inte så bra under lopp tycker jag(vill ha den riktigt kall:-). Alla förslag tas tacksamt emot. Mycket kan vara svårt att få tag på här i Kina då man har en annan kultur kring träning. Som vanligt gäller ju "är huvudet dumt så får kroppen lida" men man kan ju hoppas på att lida lite mindre i vart fall. Nu siktar jag bara på en tid runt 3:30 så det är inget fartmonster vi pratar om, ännu.
< < < 1 2 > > >
Oldboy
1952 • Danderyd
#21
10 april 2015 kl 18:02
Gilla
Inget som måste tuggas. Nötkräm, typ Nutella, har jag hört att folk kör med. Flytande honung att ta till vattnet. Gör egen gel av Gatorade och "alldeles för lite" vatten. Mat på tub (kaviar, mjukost.....). Väl mogen banan, söt frukt (ev konserverad) som du mosar/mixar, blåbärssoppa e d. Till frukost kan du komplettera med ett par nävar nötter. Lycka till!
1965 • Eksjö
#22
10 april 2015 kl 18:58
Gilla
Det "bästa" jag någonsin har hört om Nordkorea var att de inte ville/kunde vara med i FN:s livslängdsstatistik eftersom folk dog så sällan i deras land!

Kanske är det något i luften eller vattnet som är extra hälsosamt - förhoppningsvis funkar detsamma då också som superextra bra skydd mot bonk! ;-)
Magnus Andersson
1984 • Åkarp
#23
10 april 2015 kl 19:01
Gilla
Kollade upp Pyongyang Marathon och uppmärksammade att bansträckningen är en slinga på ca 10km som springs fyra gånger. Nu har jag inte läst mkt mer än din trådstart men om du har någon med dig så kanske det finns möjlighet att den personen handräcker sportdryck till dig? :)

Nu är det Nordkorea vi pratar om och kanske inte någon publik får vara i närkontakt med löpare men det kanske inte är så.
1971 • Gävle
#24
10 april 2015 kl 21:02
Gilla
Nu är jag långsamlöpare, men i vilket fall, som HF säger så är flipbelt bra att stoppa saker i. Jag kör "alltid" med Bcaa i mitt vatten när jag kör lopp eller annat ansträngande. Det är inte som ren energi, men ska ha verkan mot att musklerna bryts ner. Jag får inte magproblem av detta och det smakar iaf gott.
1967 • Torslanda
#25
15 april 2015 kl 23:31
2 Gilla
Tack för alla råd! Det blev dehydrerad gatorade till slut men det visade sig att jag kunde tagit med mig nästan vad som helst in i landet. De stoppade inget förutom guideböcker som visade landet i dålig dager. Samma när vi var där, allt fick fotograferas utan sådant som var dåligt, fattigdom, trasigt etc. race report: http://jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=10239534
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.