Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 803 visningar

Minskskada- Har ej joggat på 6 månader*Snyft*

1973 • Hisings kärra
#1
27 augusti 2008 - 16:12
Gilla
Nog är det väl för djävligt att det ska ta sån tid att få komma till ortoped och få utrett vad som hänt med knät.
Joggning är den enda formen av träning som jag gillar och en (troligen) miniskskada gör att jag knappt kan gå normalt. Knät låser sig då och då och vid minsta "felrörelse" har jag jätteont i insidan av knät och inne i knät, känns som knivar som skär in och en tjock stelhet.
Men nu på fredag äntligen en tid till en ortoped. Hoppas bara att jag får titthålsoperation nu.
Någon som vet om det är brukligt att de opererar så det är minisken? Och hur länge för att få op-tid?
Är så less, vill fortsätta min joggning....
1975 • Linköping
#2
27 augusti 2008 kl 16:27
Gilla
Det där kan var olika beroende på vårdkö för ditt landsting. Glöm inte bort att vårdgarantin gäller, så drar det ut på tiden har du rätt att kräva behandling någon annanstans. Ofta finns privatpraktiker anslutna som tar vid:
http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?Articleid=3291
1967 • www.sapiens.se
#3
27 augusti 2008 kl 16:32
Gilla
När jag hade meniskproblem så gick jag direkt till en privatpraktik ansluten till landstinget och fick operation inom ett par veckor. Mycket smidigt.
Karin
1972 • Hudiksvall
#4
27 augusti 2008 kl 19:04
Gilla
Hej Anne,

Jobbigt. Hoppas de hittar felet och om det är menisken att du kan få en op-tid snart. Ibland kan det gå snabbare om man säger att man kan komma med kort varsel (återbudstider mm). Ja, man brukar åtgädra meniskskador med titthålsop/artroskopi. Ofta brukar reultatet kunna bli bra också.
Lycka till!
1973 • Hisings kärra
#5
27 augusti 2008 kl 19:24
Gilla
vårdagarantin+
harregud, hade ingen aning om detta. TACK
Johan Wibäck
1971 • Huddinge
#6
27 augusti 2008 kl 22:12
Gilla
Jag har turen att ha bra vägar in till sjukvården, jag har opererat minisken i mitt högerknä vid tre tillfällen, nu kör jag utan så ev. smärta får jag skylla på brist av och inte på minisken.

Titthålsoperationer är brukligt och en mycket human typ av operation och normalt skall du snart kunna komma igång igen efter operationen. Ett tips är dock att du går igång lungt när du väl kan börja träna igen, normalt tappar man mer muskelmassa än man kanske tror på att inte kunna belasta benet normalt i väntan på operation samt efter. ´

Hoppas du får lika gott kaffe med smörgås som jag fått på uppvaket efter operationen, fantastiskt att vakna upp utvilad med en god kopp kaffe på sängen... :)
1973 • Hisings kärra
#7
1 september 2008 kl 08:28
Gilla
Har nu träffat en ortoped och det visar sig att mitt korsband är helt av och att jag mest troligast har en lite bit av korsbandet som kilat fast sig i knät nånstans som orsakar den smärta jag har nu.
Ska iallfall få en atroskopi snarast och sen skulle det diskuteras om jag ska få ett nytt korsband oå, men det är tydligen en stor operation, så det får man fundera på då.
Ser dock framemot att ev. kunna jogga igen :=)

Tack alla för era råd och tips.
1975 • Linköping
#8
1 september 2008 kl 09:19
Gilla
Lycka till Anne, och stå på dig!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.