Löpning Kost & Näring 46 inlägg 10880 visningar

Väldigt snabbt hungrig - är min kost dålig?

Göteborg
#1
12 april 2015 - 11:45
Gilla
Hej

Jag har ett problem som jag gått med i många år egentligen. Har alltid blivit hungrig väldigt snabbt när jag tränar. Ofta kommer det efter 20-30 minuter på passen och blir värre och värre tills man känner sig nästan totalt utmattad.
Det spelar ingen roll om jag äter 15 min, 1 timma eller 2 timmar innan passet.
Det är väldigt frustrerande då hungern är det enda jag känner av, det är inte musklerna eller konditionen som tryter.

Jag tycker jag har ett bra kostupplägg, så jag förstår inte varför det är på detta viset. Det enda jag kan tänka mig är att det beror på stress, som jag haft problem med i en del år. Men jag tycker inte det borde påverka hungern på detta viset. Någon annan som lider av stress som upplever samma problem?

Här är dagens kostupplägg för den som orkar ta sig tid att läsa :)

Frukost kl 09:
1 dl havregrynsgröt med frysta hallon och 2 grova mackor med 1 ägg på varje.

Lunch kl 13:
2 torskfiléer med råris och champinjoner

Under cyklingpasset kl 14.30-16.00
2 bananer

Middag kl 17:
1 och 1/2 kycklingfilé med broccoli och couscous

Kvällsmat kl 20:
Omelett med 4 ägg, skinka och ost

Det här var ju bara ett ex på hur kosten ser ut idag, men det brukar väl se ut ungefär på det här viset. Är det något som ni tycker saknas i min kost som kan vara anledningen till dessa extrema hungerkänslor kort in på passet?

Mvh
< < < 1 2 3 > > >
Göteborg
#41
21 april 2015 kl 10:58
Gilla
Oldboy: Kosten skall jag absolut jobba med. Men jag tror snarare på att det kan vara vissa brister på ämnen i kroppen som minskat pga stress.
Fanny Schenk
1985 • Tyresö
#42
22 april 2015 kl 05:27
Gilla
Jag tänker att du måste ha mer fett? eller är tanken att du vill gå ner i vikt? Jag kan själv bli stressad över hur jag ska äta innan träning men oftast är jag sällan hungrig på passet eller efteråt på ett tag. Men förstår ditt dilemma om det är hungern som gör att du inte riktigt kan ta i eller fortsätta. Men min tanke är fett jag var väldigt trött för många år sedan i flera år tills jag hörde om kosten LCHF, jag äter inte efter den kosten idag men åt så ett tag och mådde faktiskt bättre. Idag äter jag hyffsat varierat och är inte rädd för fett utan försöker hållan undan ifrån allt för mycket socker istället vilket så klart är svårt:) Hoppas verkligen det löser sig för dig
1985 • Pussen
#43
22 april 2015 kl 07:39
Gilla
Blir effekten samma om du går?

Jag skulle annars vilja lägga fram en hypotes om att det kan ha att göra med magsäckstömningen att göra. På grund av löpningen så uppstår ju en mekanisk kraft som får maginnehållet att röra sig lite mer och även vandra ner i tarmarna lite fortare och då indikera hunger. Magsäckstömningen är nämligen en av de ansvariga mekanismerna för att starta upp en hungersignal, även om det inte är den främsta så påverkar den ändå.

Så fundera på om samma sak sker vid promenad (som inte ger samma stötar och mekanisk påverkan som löpning). Sen ska du absolut inte dissa tanken om stress, stress påverkar väldigt mycket i vår kropp, inklusive glatt muskulatur (magsäck, tarmar etc) och kan mycket väl spela roll. Men jag lägger fram den här tanken också så kan du ju testa.

Träning av djupa bålmuskulaturen kan hjälpa om det är detta som är ett bekymmer.
Göteborg
#44
22 april 2015 kl 08:44
Gilla
Fanny: Nej, försöker inte gå ner i vikt. Skulle kunna testa med mer fett. Räcker det med att lägga till en avokado per dag tro, eller ska man försöka lägga in det mer i varje måltid?

Tommy: Samma vid promenad. God idé annars :)
Pär M
1969 • Umeå
#45
22 april 2015 kl 12:13
Gilla
ang magnesium.
är du en sån som får "senadrag" på nätterna??

(sitter själv med läsk och chips efter ett långpass) :-)
((mandel nötter och mitval man från aoteket som kosttilskott))
kommer tas som efter rätt.
och åt nötcream på passet :-)

bästa med träning är ju all "fin" mat man får äta upp :-)
Fanny Schenk
1985 • Tyresö
#46
22 april 2015 kl 20:50
Gilla
Hmm vet faktiskt inte jag använder exempel röd mjölk, grädde i maten, smör mm vet låter jättekonstigt om man inte är van men jag mår mkt bättre av det och går inte upp i vikt så länge jag inte gottar mig i massa godsaker. Men du kanske kan mixa avokado, jordnötter, daddlar det blir som en smakig efterätt de dagar du tränar som mest. Sen är även rödbetor bra för syreupptag de har jag försökt få i mig oftare:)
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.