Löpning Övrigt 6 inlägg 1592 visningar

Vad är det för fel med mig

#1
10 maj 2015 - 11:34
Gilla
Hej, jag är en tjej på 15 år som har varigt aktiv med träning i flera år. Jag har tidigt spelat fotboll och cyklar rätt långt.
Senaste halv året har jag varigt förskyld och ont i huvudet, jag har väldigt ont i mina höfter och dom låser sig, jag får ont i mina knän, jag har jätte ont i ländryggen och ibland känns det som att ryggraden drar ihop sig. Ibland känns det även som att händer och armar ska hoppa ur led, har även väldigt ont i leder lite överallt. Men det konstigaste av allt är att när jag bara gått ca 1km i normalt tempo så får jag "mjölksyra" i vaderna, Har aldrig har haft så förut och är inte otränad så vet inte alls vad det kan bero på.
Kan allt detta ha något med att jag var tågångare i ca 6 år? Eller eftersom min mamma har eds?
Jag har haft problem med smärta ända sen jag var 4 så vill Gärna veta varför det har blivigt så mycket värre.
Borde jag uppsöka dockor? Är det någon som vet vad det är för fel på mig?
Förlåt för lång och konstig text... Är bara väldigt förvirrad och vill inte säga något till mamma då hon redan har varigt så orolig för mig.
1975 • Uppsala
#2
10 maj 2015 kl 12:19
Gilla
Du ska definitivt söka läkare!

1966 • Karlstad
#3
10 maj 2015 kl 12:24
Gilla
..och prata med mamma.
Är övertygad om att mamma vill bli "oroad" över hur du mår. Har mamma EDS är det inte så långsökt att ha koll på din egen hälsa kring det. Oavsett varför du mår som du gör kan du få hjälp att påverka det i rätt riktning.
Fråga dig själv vad du kan vinna respektive förlora på att prata med mamma och ni söker hjälp. Du har många aktiva år framför dig så gör det bästa av det.
Det är gubbar som jag som tjurskalligt tror att vi klarar oss utan hjälp :-)
Irene
1968 • Åstorp
#4
10 maj 2015 kl 14:31
Gilla
Du kan också ta kontakt med skolsköterskan. Prata med din mamma i lugn och ro men om det blir ett för stort problem kanske det kan vara läge att besöka skolsköterskan först. Hon/han har sekretess.
1966 • Karlstad
#5
10 maj 2015 kl 14:41
Gilla
Skolsköterskan kan vara en bra väg att gå om man vill ha stöd i att prata med familjen eller vården.
Bra att veta dock att sekretessen är begränsad och inte absolut.
1984 • Nacka
#6
10 maj 2015 kl 17:32
Gilla
Definitivt kolla upp det! Gå till husläkaren/vårdcentralen, de kan göra tester eller skicka dig vidare. Be dem kolla EDS, och kanske även be att de tar prover för borrelia (lömsk sjukdom som kan ge en mängd symptom, varav många diffusa).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.