Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 1078 visningar

Nike + /Sportsband

ROBBER
1973 • Bromma
#1
25 augusti 2008 - 19:25
Gilla
Någon som har erfarenhet av denna pryl?
Funkar sensorn bra till andra löparskor?

Tack på förhand
/Robert
jonas hallgren
1971 • Knivsta
#2
25 augusti 2008 kl 19:53
Gilla
Sensorn funkar bra till andra skor.
Det finns olika hållare att köpa om man inte känner sig händig nog att sätta ihop en själv. Jag har gjort en av två korslagda kardborrband.
Michael
1982 • Haninge
#3
25 augusti 2008 kl 20:10
Gilla
Jag lämnade tillbaka mitt sportsband efter diverse problem med den. Tjejen på löplabbet sa att just Sportsband inte hade varit en riktig hit för Nike, eftersom det är många som haft problem med dem.

Jag hade problem med följande:
Problem för bandet att hitta sensorn i skon. Ibland kunde det ta upp till 10 minuter av promenerande runt omkring för att den skulle uppfatta att jag rörde på mig.
Problem med kalibrering - Det gick helt enkelt inte att kalibrera bandet för att få ett mer precist resultat. Detta hade troligtvis att göra med.....
Problem att rundorna inte mättes korrekt. Jag sprang t ex en 2,6 km runda och den gav utslag för att jag sprungit 0,38 km.

Mycket möjligt att jag fått ett måndagsexemplar, men efter att ha kollat runt på internet insåg jag att jag inte var ensam. Ett problem som var ständigt återkommande var att svetten på armen kunde ta sig in i bandet och förstöra den lilla skärmen. Jag bestämde mig i alla fall för att spara lite pengar och investera i en GPS-klocka istället.
Jimmy P
1974 • Göteborg
#4
25 augusti 2008 kl 20:40
Gilla
Jag har min sensor till min Ipod. På midnatssloppt så visade den 10.150 meter. Men å andra sidan så springer man väl inte exakt den linje de mätt så det får anses vara helt ok. Detta utan att ha kalibrerat den. Har använt sensor till ipod i ca 1 år med mycket nöje.

/JImmy
Mikael Forsström
1961 • Vega
#5
25 augusti 2008 kl 22:02
Gilla
Jag har haft ett Sportsband sedan juni i år och i knappt 300 km (ej med på alla rundor). Det är ganska mycket leksak över det.

Jag har ett par Pegasus+ men för att använda Sportsbandet med andra skor gjorde jag en en enkel men väl fungerande hållare till skosensorn. Jag tog ett sånt där litet plastetui som man får kameraminneschips i, gjorde ett hål i varje hörn, och trädde skosnören igenom.

Sportsbandet är inte särskilt exakt. När jag springer på 400m-bana och på löpband i väldigt jämn fart ser ändå resultatkurvan ut som en berg-o-dalbana.

Kalibreringsförfarandet är ett skämt. Man får en chans att korrigera mot en löprunda. Om det inte blev tillräckligt bra får man nollställa och börja om från början.

På midnattsloppet sprang jag med okalibrerat band. Då blev resultatet 10,7 km. Samtidigt blev man plågsamt varse den andra stora nackdelen med Sportsband, nämligen att det saknar bakgrundsbelysning - det var i stort sätt omöjligt att se displayen under loppet.

Fördelarna är att det ser ganska high-tech ut. Jag har fått flera kommentarer av typen "är inte det där en Philippe Starck-klocka?!". Det känns betydligt trevligare än när folk undrar om min Polar med stor röd knapp är ett trygghetslarm.
Mats Jacobsson
1980 • Torptjärn
#6
6 september 2008 kl 12:52
Gilla
Jag har haft en nike + till ipod sen i våras, utan att ha en nike-sko. I början visade den ca 10% för lite, men efter att jag kalibrerade den på en löparbana visar den tillräckligt exakt för att jag inte ska kunna märka det.

Sen kan hända at kurvan går lite upp och ner även om man tycker sig ha sprungit i ett jämnt tempo. Det bästa med den är om man är några stycken som utmanar varandra på sidan, det är otroligt peppande! Just nu är vi fem st som tävlar om att springa mest antal km på en månad.

Jag har rullat in min i lite plastfolie och knutit fast längst fram i skosnöret. det har funkat bra. Har man bara en ipod så är det ju riktigt billigt för en kul springleksak.

Hade den bara haft gps-tracker hade den varit perfekt.

Jimmy P
1974 • Göteborg
#7
6 september 2008 kl 16:59
Gilla
Hej!
Här köpte jag en hållare för att ha mottagaren på andra skor.

Tips är att ha en "påse" på varje skopar som du använder.
www.shoepouch.com

/Jimmy
Hanna Holmstrand
1993 • Uppsala
#8
6 september 2008 kl 19:21
Gilla
Jag har också haft en nike+ till min iPod sen i våras , och den har fungerat bättre än jag trodde att den skulle göra. Jag har inte en sådan sko man egentligen ska ha, så jag har en lite hållare till som jag sätter ovanpå skon. För att den inte ska halka om kring i skon har jag lagt den ordentligt inlindad i papper, coh det har fungerat över förväntning :-)
Helene Berggren
1973 • LJUNGBYHED
#9
7 september 2008 kl 17:21
Gilla
På min första tappade siffrorna "överliggarna", på min andra blev displayen "kladdig" och man fick gissa om det var en nia eller en fyra, vilket ju inte var så praktiskt. I fredags bytte jag den mot en ny sportbh. Killen på Löplabbet kommenterade det hela med ett: "Man får vad man betalar för..."

Jag hade inga problem med avståndsmätningen; den funkade bra efter kalibrering.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.