Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 2969 visningar

Min Garmin laddar ur!

titti svensson
1978 • tyresö
#1
17 september 2008 - 17:29
Gilla
Min Garmin 305 laddar ur jättesnabbt! Jag laddar den via adapter tills det står "färdigladdad" i displayen och då håller den ett pass (cirka 1 timme). Nästa pass (kanske två dagar senare) står det "lågt batteri" så fort jag sätter på klockan. Vad beror det på? Laddar den ur när den ligger avstängd?? Klockan är helt ny.

En annan fråga: Kan man göra pulsikonen större? Min är pytteliten uppe i högra hörnet, ser ju knappt vad det står...
2006 • Alingsås
#2
17 september 2008 kl 19:15
Gilla
Det låter lite märkligt. Själv har jag en importklocka så jag laddar upp min via USB-kontakt i datorn, men det bör ju knappast göra så stor skillnad, men kanske skulle du testa och ladda upp den genom datorn en gång och se om det är någon skillnad. Efter träningen brukar jag ladda upp träningspasset till SportTracks m fl och då passar jag även på att ladda upp klockan så att den är fulladdad inför nästa pass.Jag tror nog att drygt 2 timmar är det längsta som jag har använt klockan. Du får väl ta kontakt med Garmin om du inte får någon rätsida på problemet. 1 timme är ju på tok för lite om du börjar springa lite längre sträckor.
Lena M
1961 • Norrtälje
#3
17 september 2008 kl 19:39
Gilla
Jag laddar via usb-kabeln och har inga batteriproblem.
Däremot har min Garmin 305 börjat "dö" mitt under passen. Displayen tvärslocknar. När jag trycker på start igen fortsättter den där den lade av. Men det här betyder ju att jag måste springa och titta på klockan var tionde meter för att inte missa tid/sträcka. Någon annan som haft detta fel och fått det avhjälpt?
Su-San Oh
1972 • Saltsjö-Boo (Nacka)
#4
17 september 2008 kl 19:43
Gilla
Hej Titti,
1) Urladdning: lägg inte pulsbandet och den avstängda klockan nära varandra, då laddas den ur snabbare. Varför vet jag inte, någon annan kan säkert ge en elektroteknisk förklaring. Något bättre tips än detta har jag inte. Eller som Mikael föreslog: kontakta Garmin.
2) Pulsikonen: gå in på menyn "inställningar". Sedan till "allmänt". Sedan till "infofält". På huvudsida 1 och 2 eller löpning kan du välja hur många infofält du vill ha framme och vad varje infofält ska visa.
Är inte så teknisk (men envis), så det tog större delen av juldagen för att knappa in alla infofälten och inställningarna för autolap och knappa runt bland alla andra roligheter. Tur att maken som gav GF 305 till mig har tålamod...
Lycka till, Su-San
titti svensson
1978 • tyresö
#5
17 september 2008 kl 21:17
Gilla
Tack för alla svar! Min klocka ligger alltid bredvid pulsbandet, kanske är det! Toppen!
Sven Andersson
1966 • Kista
#6
17 september 2008 kl 23:38
Gilla
Har du klockan inkopplad till datorns USB-port hela tiden, även när datorn är avslagen? Det är ett välkänt problem att 305:an laddar ur om den är kopplad till datorn, men datorn är avslagen.
1975 • Santa Clara (
#7
18 september 2008 kl 04:43
Gilla
Hej Titti,
Hur gammal är klockan?

Jag fick samma problem med min som blev värre och värre inom en kort tid. Slutligen stängdes den av sig själv. Min var 1.5 år gammal. Skickade den till Sportmanships (garmin support firma) och måste säga att jag fick en KANON service. Det var en del andra problem också så därför slutligen fick jag en helt ny enhet.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.