Löpning Skador & Rehab 23 inlägg 8731 visningar

Ont i hälsena/slemsäckar

Stockholm
#1
24 januari 2017 - 12:45
Gilla
Jag har de senaste dagarna fått lite känningar i ena hälsena. När jag belastar ena foten och skjuter ifrån med tånarna smärtar det lite, ibland. Känner hemma att om jag trycket med foten kan jag känna det ibland, som att det stramar ganska långt ned. Men ibland kan jag stå och hoppa på tå med foten utan att känna något.

Någon som vet vad det kan vara? Blir ingen löpning denhär veckan. Borde det vara safe att gå?

Lite bakgrundsfakta: mina slemsäckar är/har varit lite inflammerade i evigheter. Redan för några år sedan när jag INTE löptränade, utan snarare simmade, fick jag ont i "fotknölarna" och efter ultraljud sa de att slemsäckarna (inte hälsenan) var irriterad, varm osv.

Jag är sne i hela kroppen, bröstrygg, rygg, höfter, benisättning. Har alltid (redan innan jag nu fått ont) belastat mer på ena benet, det benet som jag nu inte har ont i. Märkte också när jag sprang att det kändes mer om jag försönte belasta mer på det benet jag inte brukar belasta på.

Nu känner jag i nedre hälsenan - har alltid kännt i slemsäckarna förut.
< < < 1 2 > > >
1978 • Bohus
#21
31 januari 2017 kl 09:09
Gilla
Är ju ny och har dålig koll på de mesta om man jämför med er erfarna löpare men jag var hos en löpguide och hon sa att små steg och "vasst" knä är det viktigaste att tänka på för att få rätt steg och minimera skaderisken,... alltså aldrig sträcka ut underbenet och undvika " älgsteg".. då sträcker man ju inte heller hälsenan så mycke.
hxman
1976 • Skåne
#22
31 januari 2017 kl 11:13
Gilla
I min personligt utvecklade och föga professionella (p)rehab plan ingår att lägga mer fokus på att få ordning på mina stela höfter. Ordentlig rörlighet i höftpartiet => mindre stress på vader/hälsena och vrister

Lite inspiration: https://gmb.io/hips/
Och angående fötter: https://gmb.io/feet/

De få gånger jag besöker naprapat eller sjukgymnaster brukar de för övrigt konstatera att jag inte är jättestel generellt ("har sett värre") men när jag väl når ytterläge är det tvärstopp ("kan vara det värsta jag sett").
Stockholm
#23
3 februari 2017 kl 13:14
Gilla
Nu har jag inte längre ont i hälsenan!

Sprang först i måndags. En tur på löparspår med jättedämpade joggingskor. Kände i hälsenan hela vägen men mest konstig känsla - bättre än förut.

Sprang igår, denna gång med i princip odämpade orienteringsskor på gräs/stig/skog. Kände lite i slemsäckarna i början men sen ingenting, hälsenan mådde bra och mår bra nu också. Jippii! Stel som attans bara i kroppen.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.