Löpning Tävlingar & Motionslopp 12 inlägg 2684 visningar

Lidingö/Stockholm maraton?

Marie S
1969 • Alnö
#1
7 oktober 2008 - 12:27
Gilla
Efter att ha sprungit Lidingö 30km för första gången funderar jag nu på om jag ska satsa på det igen nästa år eller om jag ska testa Stockholm maraton. Lidingöloppsbanan var toppen, men jag gillade inte att springa "Lämmeltåg" i 30 km. Är det mindre trängsel vid Stockholm maraton? (I så fall blir det det i stället.)
Mr. B
1963 • Hemma
#2
7 oktober 2008 kl 12:40 Redigerad 7 oktober 2008 kl 12:56
Gilla
StM löps på mycket bredare väg, så rent generellt är det mindre trängsel.

Det är väl olika trångt för olika snabba löpare också. Springer man på under 2:30 eller över 5:45 är det nog väldigt glest. Om du uppger förväntad sluttid, så svarar säkert någon som brukar hålla din hastighet.

Edit: Jag tittade på din löpardagbok. Du kanske håller ungefär samma tempo som Tor Rönnow? Stockholmsbilder m.m. på http://www.temperance.dk/blog/?page_id=3
1981 • Göteborg
#3
7 oktober 2008 kl 13:03
Gilla
Du fixar nog båda

lycka till
1981 • Solna
#4
7 oktober 2008 kl 13:43
Gilla
Det är gott om plats på Stockholm Marathon jämfört med LL och andra internationella marathon. Givetvis är de lite trångt första 100 metrarna på startsträckan innan man svänger upp på valhallavägen. Långsamma (gående) löpare håller inte åt sidan i SM vilket kan vara irreterande men har man lite framförhållning så är de tinga problem att hitta sin linje. Det ofta lite trångt och kalabalik vid de första vätskekontrollerna, här får man ha huvudet på skaft för att hitta en lucka där man kan få sin vätskemugg.
Marie S
1969 • Alnö
#5
7 oktober 2008 kl 22:33
Gilla
Bra tips Mr.B. Jag brukar lufsa på i 6-minuterstempo (sämre tid på Lidingö p.g.a. trängsel). Den där Tor verkar hålla ungefär samma tempo. Tittade på bilderna och nog var det bra trångt, men kanske inte lika trångt som på Lidingö ändå.

Något maraton borde jag väl satsa på. Kanske något mindre arrangemang. Fast Stockholm lockar just för att det är så omskrivet. Hmmm...
Bruce B.
1962 • Söråker
#6
8 oktober 2008 kl 14:02
Gilla
Stockholm marathon är ju roligt. Det måste man göra minst en gång i livet. Det är mer än bara ett lopp, det är en fest.
Vad det gäller trängsel, jag tycker det är rätt så trångt hela första 5km sen efter första vätska kontrollen blir det bättre.
Annars Östersund Marathon ser trevligt ut, vacker bana och bara ett varv, närmare än Stockholm.
Jag ska prova Umemaran för första gången nu till helgen. Det är nog motsatsen till Stockholm, väldig lite folk - både löppare och åskådare och en rak, flack bana.
Marie S
1969 • Alnö
#7
8 oktober 2008 kl 14:44
Gilla
Bruce: Östersund verkar trevligt och ligger bra till i slutet på juli. Helt klart ett alternativ till Stockholm. Tack för tipset!
Bruce B.
1962 • Söråker
#8
8 oktober 2008 kl 15:03
Gilla
Anne, varsågod :)
Jag såg att du har sprungit Höga Kusten halvmaraton. Jag funderar på att springa helmarathon där någon gång men har hört att det är svårt. Vad tyckte du om banan?
Marie S
1969 • Alnö
#9
8 oktober 2008 kl 21:25
Gilla
Bruce: Eftersom jag växt upp i Nordingrå känns det väldigt opatriotiskt att säga att jag inte skulle vilja springa helmaran där. Så är det dock och det beror på att det är fyra varv runt en ganska trist bana. Som sträckningen var när de började med HK-maran gjorde nog helmaran skäl för namnet "Sveriges hårdaste och vackraste", men tyvärr inte idag. Det som ändå är positivt är att det inte är någon trängsel och så är förstås Nordingråborna väldigt trevliga :-)
1969 • Sala
#10
8 oktober 2008 kl 21:54
Gilla
NU måste jag protestera lite. Den där trängseln som man hörde så mycket om före maran: Var fanns den? Jag läste här att man fick räkna med två minuter vid vätskekontrollerna, men så var det verkligen inte. Man bör däremot springa fram till de sista muggarna, och inte göra som alla andra och försöka norpa de första som står på bordet. Springa framåt och räkna med att det står en stackars ensam funktionär längst bort, en som inte fått ge en endaste löpare någon mugg, eftersom alla vill dricka en av muggarna i början av bordet. Stackars funktionär! säger jag bara. Gör honom en tjänst och ta den mugg som just han sträcker fram med ett förhoppningsfullt leende. Gör en god gärning! Var en god människa. Och slipp trängseln helt.
Kent Hanslöf
1964 • Vänge
#11
9 oktober 2008 kl 19:37
Gilla
Lidingö är en upplevelse i fin men backig miljö under en sval & bra årstid, StockholmM är mer lättsprunget i förhållandevis glesa led, det brukar vara kö till första vätske kontrollen men inget mer , kan vara något varmt och gott, sista milen kräver det sista av dom flesta
Henning Looström
1973 • Lund
#12
10 oktober 2008 kl 08:26
Gilla
Angående trängseln på Sthlm Marathon. Jag minns inte vilken startgrupp jag hade i somras men det var någonstans i mitten av fältet. I vilket fall som helst hade jag stora problem med trängsel första 10km, rätt långt alltså! Inte specifikt vid vätskekontrollerna utan rent allmänt. Eftersom jag inte är armbågslöpare hade jag ingen chans att hålla det tempo jag planerat. Lite surt även om det kanske var bra med tanke på värmen...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.