Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 43 visningar

årets första träningsveckor=förkylning och frustation!

1968 • Romelanda
#1
8 januari 2009 - 21:01
Gilla
Hejsan
Här börjar man med att köra bra med träning under dom sista veckorna i dec-08, och allt känns på topp! Äntligen så ska man komma igång riktigt i år utan förkylningar eller skador,vad händer jo man åker på världens förkylning.... Jag känner att det kan inte vara sant, men jag undrar om det är så att man har lättare att bli sjuk när man tränar kanske förmycket och intensivt är det någon som känner igen sig på detta som jag nu går igenom

Mvh En som får ligga i soffan och ha tråkigt
1981 • Göteborg
#2
8 januari 2009 kl 21:08
Gilla
Jag tror att mycket Intensiv träning skadar mer än hjälper under uppbyggnadsfasen.

Jag tror även mitt immun blir starkare under mycket mängd träning

så tänker jag
Mathilda
1990 • Bromma
#3
8 januari 2009 kl 21:10
Gilla
Man blir lättare sjuk om man tränar för mycket. Immunförsvaret tar tyvärr lite stryk. Och på vintern när alla är inne så fodas bacillerna, och så sticker du ut och springer och så ja.. ansträngs kroppen och man åker på stryk.

Men misströsta inte. Det är ingen idé. Vill man träna så tränar man. Vila lite. Om du känner att du blir deppig av att inte få springa så satsa på att göra något annat som du verkligen, verkligen gillar. Man måste unna sig när man sitter med sjukdom eller skada.
Men jag skulle inte rekommendera att dra ner på träningen för att undgå att bli sjuk. Faktiskt.

Krya på dig!
1981 • Göteborg
#4
8 januari 2009 kl 21:26
Gilla
Matilda :
För att immunet ska bli starkare gäller det att träna hårdare och skynda långsamt

så tänker jag
1981 • Jönköping
#5
8 januari 2009 kl 22:09
Gilla
Även immunsystemet måste ju tränas upp, när vi vettiga människor är ute och anstränger oss så anstränger vi även immunsystemet. När vi efter ett träningspass är slut och har ont lite överallt är det likadant med immunen.

När man vaccinerar sig så sprutar man in en liten del av en sjukdom så att man lär kroppen att försvara sig mot just den sjukdomen. Att man tränar är viktigare än både mängden och intensiteten, tror jag i alla fall.
1980 • Stockholm
#6
9 januari 2009 kl 03:20
Gilla
själv har jag inte varit regält förkyld på ca 3år

men då jobbar jag på dagis också och har nog tränat upp mitt immunförsvar ganska bra
Stefan Nilsson
1953 • Lund
#7
9 januari 2009 kl 12:35
Gilla
Skynda långsamt håller jag med om, däremot inte att träna hårdare! Snarare att träna lugnare. Kör gärna lite längre tid men med lägre puls. Har mestadels kört med det konceptet, och jag är mycket sällan förkyld. När jag är det så blir jag inte särskilt sjuk. Håller man sig mestadels i den aeroba zonen så stärks immunförsvaret. Kör man hårt så sänker man garden efter träningen och blir mer mottaglig för diverse bacillusker och virus. Jag tror att det är en myt att hård träning på sikt stärker immunförsvaret!
Mega Crosstrainer
1970 • Tyresö
#8
9 januari 2009 kl 14:35
Gilla
Att äta näringsriktig föda med rätt fetter, proteiner och kolhydrater är inte att förakta. Detta är en förutsättning för att kroppen ska kunna återhämta sig snabbare efter ett krävande pass, vilket minskar risken för att bli smittad när immunförsvaret är som lägst.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.