Löpning Kläder, Skor & Prylar 15 inlägg 3703 visningar

Billigare skor jämfört med dyra........

...
Olofström /Holje by
#1
24 april 2009 - 13:33
Gilla
Nu har ju flera sportaffärer "löpdagar" och säljer vissa skor lite billigare .
Skorna ser likadana ut som dom dyrare men heter lite annorlunda ....
Adidas snova classic , asics /gel-flashfire , nike/cesaro , nike/air max moto-6 ........erbjudande mellan 450-790 kr .
Min fråga är om någon köpt och använt dom här billigare skorna och om ni är nöjda ? är dom likvärdiga som dom lite dyrare ?

Mvh/Spring i benen nu e de vår.
1974 • Granan
#2
24 april 2009 kl 22:16
Gilla
Nike air max moto 6 är ju inte en av nikes billiga direkt. Ordinariepris på den ligger i Sverige på ca 1200:- och är snäppet dyrare än pegasus.

Var hittar du den för under 790:-?
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#3
25 april 2009 kl 09:29
Gilla
Dan:

Intersport har den för 790kr.. Detta är en sko som är fullt jämförbar med skor som ligger i 1200kr´s klassen.


Rami:
Vad gäller resterande skor som är "billiga" så är de skorna oftast inte lika bra dämpade, komforten kan vara lägre, mindre stabila i mellanfotsbryggan osv.
Men för vissa så funkar dessa skor bra, men man kan inte ställa riktigt samma krav på dessa skor vad gäller dämpning och funktion känner jag i alla fall..
1974 • Granan
#4
25 april 2009 kl 11:07
Gilla
Som sagt är den inte bara fullt jämförbar utan en sko som normalt kostar 1200:-

Kollade upp det nu och såg att det bara var damstorlekar som fanns. Ser inte ut i färgen som max moto som säljs i övriga nätbutiker heller. Verkar nog som de fått tag på en sändning billigt som attans från utriket någonstans. Om det inte är ett led i nikes men vs women kampanj.
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#5
25 april 2009 kl 16:24
Gilla
Intersport har haft Max moto i flera år till det kampanjpriset.

Det är precis samma skor som Löplabbet och andra sportbutiker får.
Och det är ju inte alls ovanligt att olika kedjor har olika färger på sina skor.

Så att de har fått en sändning billigt utomlands stämmer inte =)

Sitter inne på en del information som styrker detta, men av vissa skäl kan/får jag inte säga detta.
Fredrik Sandqvist
1975 • Oskarshamn
#6
25 april 2009 kl 20:40
Gilla
Rami: Jag har ett par Adidas supernova classic, inköpta ifjol. Har inte sprungit så mycket i dom ännu, men hittills är jag nöjd. Sitter bra på foten och lagom dämpning.
1974 • Granan
#7
25 april 2009 kl 21:42
Gilla
Lite skrämmande att intersport kan köra ett sådant pris på en såpass bra sko. De lär ju sälja dojan med vinst vilket innebär att vinstmarginalerna på löparskor till ordinariepris är astronomiska om man jämför med hur övrig detaljhandel ser ut överlag.

Hur kan de stora kedjorna egentligen motivera sina priser kan man fråga sig? Det går ju att köpa i praktiken alla modeller som säljs i Sverige till ungefär halva priset om man istället beställer från tex England.

Anette Björkman
1978 • Lund
#8
25 april 2009 kl 22:15
Gilla
Kan det inte vara så att det kan vara fjolårets modell och iom det så är det "kortare" hållbarhet på dem som reas ut?
Anders Gyll
1976 • Göteborg
#9
25 april 2009 kl 23:18
Gilla
"Lite skrämmande att intersport kan köra ett sådant pris på en såpass bra sko. De lär ju sälja dojan med vinst vilket innebär att vinstmarginalerna på löparskor till ordinariepris är astronomiska om man jämför med hur övrig detaljhandel ser ut överlag."

Intressant... vilken detaljhandel jämför du med? Att handlare som säljer elektronik inte har några stora förtjänster vet nog många, men alla som säljer tyg och skor i olika former har grymma förtjänster. Tror du klädkedjorna gråter i mellandagsrean då de säljer gammalt skräp på 75% rea? inte då, dom tjänar fortfarande pengar på det :-)

Jag har ingen direkt insikt i sport-konfektions-kedjorna, men jag gissar väl att det tjänas hyfsade pengar på saker som "reas" till 50%.
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#10
26 april 2009 kl 04:16
Gilla
Dan:

Intersport får ett bättre pris från Nike, och marginalen är ungefär den samma som för andra skor om man ser det procentuellt.

Vet däremot att vissa andra kedjor också får samma inköpspris, men väljer att inte sänka priset.


Anette: Air Max Moto är ingen gammal sko om den kostar 790kr, det är en ny sko som är precis lika fräsch som de för ordinarie pris.

Och vad jag vet angående:
Adidas - Supernova Classic
Asics - Flashfire
Nike - Cesaro

Så är det inte heller gamla skor, utan skor som är lite mindre "teknologiska" och mindre dämpade i vissa fall, så det har absolut inget med ålder att göra. Utan tillverkarna använder "teknik" som inte är nyutvecklad och redan är "avbetalad", på så sätt så kan man ha de skorna till ett bättre pris.

Man kan jämföra det med en mobiltelefon med lite mindre funktioner.
Ska man ha de senaste funktionerna så kostar ju den mobilen mer, och vill man bara ha det grundläggande så kostar den mindre.
1974 • Granan
#11
26 april 2009 kl 08:50
Gilla
Anders: Jag jämförde med tex livsmedelsbranschen, elektronikbranschen som du nämnde eller för den delen bensinstationer. Inte många öre en handlare i slutledet har på en liter bensin tex.


Är de som Victor säger (Vilket jag inte har någon anledning att tvivla på) så skulle då vissa kedjor ta in skon för ca 600:- och sedan kränga den för 1200:-

Det då under förutsättning att den är tänkt att säljas för ca 790:- och försäljningsmarginaler ligger på nivåer med andra områden.

Reas det till 50% och de fortfarande tjänar pengar på det borde det ju vara snudd på olagligt.
1956 • PARTILLE
#12
26 april 2009 kl 09:53
Gilla
Säljer man märkesskor så billigt är edt nästan alltid frågan om fjolårets modell. Och då faller dom för ålderstrecket. Dvs dämpning och sådana egenskaper har kraftigt gått ner.
Jag har sagt det förut och säger det igen. När det gäller skor får man INTE snåla. Man går in en butik. Man tar hjälp och man provar ut, tills man hittar det paret som passar. Därefter går man till kassan och betalar och då får man reda på vad dom kostar. Aldrig fråga efter pris på skor under köp. Skorna är prio ett och i mening den enda post i löpararsenalen där priset INTE får vara styrande utan vad Dina fötter och Din kropp behöver.
Så, snälla! Köp INTE skor bara för att dom är billiga. Det brukar nästa alltid straffa sig. Om inte förr, så senare.
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#13
26 april 2009 kl 10:34
Gilla
Stefan: LÄS det jag skrev. =) Skorna är inte gamla........

Dan; jag vet inte ifall jag tycker det är rättvist att jämföra med livsmedelsbranchen bland andra. Det är ju en väldigt liten marginal på alla varor på Ica, men då köper man ju kanske 10-30 varor.. Då sticker vinsten i väg ändå..

Vet att ägaren till Ica Maxi i jönköping är mångmiljonär, samtidigt som jag vet att ägaren till en viss sportkedja inte är mångmiljonär. Och denna person äger flera sportbutiker som alla går väldigt bra.
Hur går ekvationen ihop?
1974 • Granan
#14
26 april 2009 kl 10:57
Gilla
Varför en handlare är miljonär och en annan inte är det kan jag inte svara på. Känner för övrigt flera butiksägare som inte är mångmiljonärer så det har väldigt lite med det hela att göra. Det beror inte enbart på om verksamheten går bra eller inte utan även vad som görs med vinsten. Plocka ut vinsten, återinvestera vinsten, fördela bland aktieägare, fördela bland anställda osv.....

Det finns ju framgångrika människor inom alla olika branscher. På samma vis som det finns mindre framgångsrika.

Det förändrar ju inte att det i en del andra länder i europa går att köpa skor till ca halva priset jämfört med här i Sverige. Inte gamla trötta modeller heller utan nya fina skor. Ett påslag på ca 100% vilket det ju blir i vissa fall på skor kan väl ändå inte vara försvarbart på något vis.

Köper man ett par skor för 1000:- så lär ju vinsten där vara enormt mycket större än om man köper 30 varor för sammanlagt 1000:- på exemeplvis ica.

Nu tycker jag väl kanske inte att det är jämförbara exempel rakt av på något vis egentligen men du förstår kanske lite min poäng i alla fall.
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#15
26 april 2009 kl 11:10
Gilla
ja jag förstår dig helt klart, men samtidigt så kostar det ganska mycket att ha en sportbutik, och att mycket saker är dyrare i Sverige är ju ingen nyhet.
Varför skulle skor vara ett undantag?

Personligen så tror jag att det inte är så mycket vinst kvar efter att staten har tagit sitt även om påslaget är 100%..
Annars hade ju nån sportkedja lagt sig en hundring lägre än alla andra och kört på det i deras marknadsföring. Och jag har inte sett detta en enda gång. Så något måste det ju vara som sätter stopp.
Och då kan vi väl anta att det inte handlar om kortsiktig girighet som är stoppklossen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.