Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 1024 visningar

Benhinneinflammation tips

1985 • Göteborg
#1
14 juli 2009 - 14:00
Gilla
Hej. Nu har jag haft problem med underbenen ett år och inte orkat göra något åt det så har heller inte haft en chans att löp träna. Nu skulle jag vilja satsa på triatlon nästa sommar så nu MÅSTE jag få ordning på benen. Kör med hela kitet här: http://hem.passagen.se/hunter_wow/

Kört med det i en vecka nu utan resultat och med tanke på att jag haft skiten så länge börjar jag bli tveksam på om det verkligen är benhinneinflammation. Blir det inte bättre närmaste månaden så det naprapat bokning som gäller.
Nu undrar jag bara om någon har fler tips än vad som finns på sidan jag slängde ihop?
Samuel H
1979 • Järfälla
#2
15 juli 2009 kl 00:05
Gilla
Det kan säkert hända att något av det hjälper om du har lite mer tålamod, en vecka är inte så lång tid.

På den sidan står det att hällöpning avlastar benhinnorna. Det ställer jag mig tveksam till. Jag har själv lite problem med benhinnorna och har försökt läsa på en del och det verkar snarare som att hällöpning kan orsaka problem med benhinnorna. Detta är ju också ganska logiskt.

Dock, enligt Ben Glovers "The Competitive Runner´s Handbook" kan löpning för högt på tå även orsaka problem. Någon här på forumet fick också problem när han gick över till att landa på framfoten.

Så ett tips skulle kunna vara att försiktigt prova att ändra från det ena till det andra, beroende på hur du sätter i foten idag.
1985 • Göteborg
#3
17 juli 2009 kl 13:18
Gilla
Problemet jag har är att jag pronerar något extremt. Dock skall mina skor kompensera för det men är tydligen inte tillräckligt för att jag skall slippa problemet. Nästa steg kommer bli att börja springa igen.

Hur fort vänjer sig benen för att man inte skall riskera att falla tillbaka? Funderar på att springa 3 km långsamt varje dag i en vecka och sedan öka med 1.5km varje vecka.
Tror ni det är för långsam ökning eller till och med för snabb?
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#4
17 juli 2009 kl 16:23
Gilla
Om du likt jag överpronerar rejält så kanske inte kompensationen som skorna ger räcker till. I så fall kan specialanpassade inlägg vara det du behöver. Det finns ett antal varianter och vilket som är bäst vet jag inte. Det allra viktigaste är nog att den som gjuter av/scannar/... dina fötter och gör inläggen är kompetent och noggrann. Det finns säkert folk från Gbg här som kan ge tips på bra ställen att gå till om du vill.
1963 • Göteborg
#5
17 juli 2009 kl 16:46
Gilla
Bra skor, bra strechövningar,mjuka underlag och lagom med löpträning, brukar vara en god metod för själv avhjälpa benhinnebesvär. Men det kan dröja mer än vecka att bli besvärsfri.

Löp & Skokliniken brukar vara bra på skoproblem i Göteborg. http://www.lopsko.se
1985 • Göteborg
#6
17 juli 2009 kl 17:04
Gilla
Tack för tipsen. Om problemen kommer tillbaka får jag besöka skokliniken
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.