Löpning Övrigt 25 inlägg 2600 visningar

Stockholms stadion försvinner som friidrottsarena?

Anna Z
1984 • Stockholm
#1
17 februari 2009 - 20:08
Gilla
Hej!

Såg ett inslag på lokalanyheterna i kväll, om att disskusioner förs om att göra om Stockholm stadion till endast en forbollsarena.
Tråkigt tycker jag, dels byggdes stockholm stadion för ett OS, där fler sporter skulle få rum. Därav är min åsikt också att behålla den för det. Sedan har vi den andra aspekten, hur många friidrottsarenor finns i Stockholm, jämfört med fotbollsarenor? Friidrottsarenorna är mycket få, och nu ska även Kristinebergs IP stänga under något/några år!
En fundering är också vart ska DN. Galan äga rum framöver- Ullevi?
< < < 1 2 > > >
1974 • Göteborg
#21
3 september 2009 kl 10:29
Gilla
Är det detta som kallas en rå men hjärtlös stämning?
Oldboy
1952 • Danderyd
#22
3 september 2009 kl 11:05
Gilla
Nu när vi ser ut att ha blivit av med ett stort och hotfullt spöke behöver vi väl inte dra in andra?
Att det inte är stora eller mindre arrangemang betyder inte att det är tomt, Stadion används ju som träningsarena för åtminstone Studenternas och Team Stockholm Marathon.
Känns lite märkligt att somliga t o m i detta forum tycker att 700.000+ invånare inte behöver en riktig idrottsplats inom den egna kommunen. Det är ju inget utrymmeskrävande som golf eller nischat som rodel utan något som många håller på med överallt.
Mathias Lang
1974 • Lidingö
#23
4 september 2009 kl 08:58
Gilla
Oldboy>> Rätt onödigt med en stor borg för Studenternas och Team Sthlm marathon.

Men varför fortsätta mala detta, i bästa fall ger Kungliga Djurgårdsförvaltningen med sig och låter DIF bygga en aren på Östermalms IP. Breddidrotten kan då flytta från ÖIP in på Stadion och på så sätt försvarar det även kostnaden för att driva vidare Stadion.
LN
1965 • x
#24
4 september 2009 kl 23:36
Gilla
Stön Patrick, Thomas & Mathias!

Ännu en gång tvingas jag tala om att Stadion inte används bara ett fåtal dagar om året! Jag tror knappast att det går en dag sommartid utan att ngn använder arenan. Det är inte en, utan tre friidrottsförenigar som bedriver träning där (skulle vara fler och oftare om det gick att boka), Teamet har jag inte räknat in.

Jag räknar snabbt till nio tävlingsdagar friidrott från DN Galan in i september, att jämföras med Djurgårdens 11(?) på hela året. Därutöver är arenan bokad av andra tlillställningar som inte syns i evenemangskalendern + att varje konsert stänger Stadion flera dar i förväg + minst en dag efter.

Ni behöver alltså knappast leta efter vålnader i en arena som drar 7-8 Mkr i hyresintäkter där Djurgården har stått för ca 25%.
Bengt
1979 • Vallentuna
#25
5 september 2009 kl 09:27
Gilla
Fotboll, kan inte tänka mig något tråkigare. Sport överhuvudtaget är rätt tråkigt faktiskt, det ända som går ann att titta på är ju friidrott - kanske för att man springer själv.. Dock verkar ju ganska många tycka anorlunda.

Gör man om stadion till en renodlad fotbollsarena så försvinner säkert konserterna där ifrån oxå! Vart ska vi då se metallica, ac/dc, springsteen, u2, mfl. Globen är ju aldeles för liten för dessa. Råsunda får vi ju inte se bra musik på längre..

< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.