Löpning Skador & Rehab 10 inlägg 39077 visningar

Svullet knä utan smärta

Mikael R
1977 • HUddinge
#1
10 september 2009 - 19:57
Gilla
Märkte efter ett pass igår att mitt knä svullnat upp. Jag har nyligen varit förkyld och inte sprungit på ca åtta dagar, men detta var det tredje passet efter det uppehållet.

Det gör inte ont, varken när jag går eller böjer knät, men svullnaden har inte lagt sig under dagen idag. Det är svullet fram på själva knäskålen och det hettar och är mycket varmare än det andra knäet. Är det någon som känner igen symptomet? Till saken hör att jag tänkt starta i Stockholm halvmaraton på lördag och börjar bli lite orolig!i
2006 • Alingsås
#2
10 september 2009 kl 20:39
Gilla
gå å kolla knät direkt. knä skador e inte o leka med. behöver inte vara ngt allvarligt men.....
Christoffer Arvidsson
1973 • Askim
#3
19 september 2009 kl 22:07
Gilla
Hej
Har liknande symptom. Svullet under knäskålen utan någon direkt smärta. Jag misstänker slemsäcksinflammation. Hur gick det för dig Mikael R??

Jag skall springa Lidingöloppet på lördag...
Mikael R
1977 • HUddinge
#4
21 september 2009 kl 12:48
Gilla
Jag är fortfarande svullen. Känns lite "trögt" i knät men inte ont.

Var hos en läkare som talade om inflammation i en led eller sena och gav en Voltarenkur på 7 dagar och"löpförbud" på Stockholm halvmaraton. Voltarenen gjorde dock ingen skillnad. Försöker simma istället för att hålla igång någorlunda.

Funderar på att boka en ny tid hos en mer idrottsintresserad läkare. Det är frustrerande att inte veta om man vågar sig ut och jogga eller inte. Kör du på som vanligt?

Christoffer Arvidsson
1973 • Askim
#5
23 september 2009 kl 23:07
Gilla
Jag har joggvilat i snart två veckor och smörjt med iprensalva i veckan. Ingen större skillnad här heller. Har läst mig till att det bör försvinna inom ett par veckor, om det nu är slemsäcksinflammation.

Har inte ont och tänker springa på lördag. Skulle det börja göra ont så bryter jag loppet. Jag återkommer...
1971 • Bjästa
#6
24 september 2009 kl 08:37
Gilla
Kan tipsa om ett helt suveränt bandage som används till djur. Det finns röda och gröna.Bandaget finns på Apoteket. De är elastiska och lite gummiaktiga. Jag brukar linda ett varv nedanför knät och sedan springer jag längre lopp utan att det gör ont eller svullnar upp.

Benny Ek-Williamsson
1975 • Göteborg
#7
24 september 2009 kl 19:45
Gilla
februari 2008 svullnade knäet upp. var lite ömt i början när jag satt trångt, men annars gjorde det inte ont. Visade sig att ledvätska hade läckt. Knäet blev allt större, så jag kontaktade vårdcentralen. Läkaren där tyckte löparknä... (vilket var helt fel), men skickade mig till röntgen som inte visade något. Två veckor efter detta hade jag en tid på reumatologen. Läkaren där sa att jag antagligen överansträngt mig och att det gjort att ledvätskan läckte (alltså hade detta inget direkt med min artrit att göra). JAg fick en kortison spruta och vila i 3 veckor sedan kunde jag börja springa igen. Svullnaden försvann efter 3-4 dagar.

Det som han menade på var farligt är att det blir en inflammation som när det håller i sig längre kan påverka oika delar av knäet. Så kolla upp det. Gå till en "idrottskunnig" läkare.
Christoffer Arvidsson
1973 • Askim
#8
28 september 2009 kl 00:02
Gilla
Jag genomförde loppet i lördags utan några knäproblem. Det gick tyvärr inte så bra ändå eftersom jag var förkyld... Men ingen förändring i svullnad under knät. Skall dock försöka vila ett par veckor och se om den försvinner helt. Annars söka läkarhjälp.
1951 • Lidingö
#9
31 juli 2016 kl 13:37
Gilla
Hej, har sedan 4 år svullnad i vader och knän. Numera har det försvunnit i vaden och finns nu bara i vänster knä. Tror det har att göra med viss övervikt ( gått ned till ca 85kg och är 185 lång). Vad jag vill komma till då jag läste ett inlägg är att personen fick en cortisonspruta. Jag har hört att man kan få diabetes av cortisonsprutor? Kommentar från läkare?
Jooonas
1981 • Örebro
#10
31 juli 2016 kl 16:52
1 Gilla
Hej Rune!

Jag är ingen läkare, men haft mycket skador.

Svullnad i just knän kan sitta kvar långt efter att problemet läkt och eventuell smärta gett sig. Men låter värre om du haft svullnader regelbundet i flera år. Kanske broskförslitningar eller skador som går att komma till rätta med.

Att kortison skulle ge diabetes har jag läst teorier om, vid långvarig behandling. Vet inte hur vanlig den biverkningen är, beror väl på hur just din kropp reagerar. Men förhoppningsvis kan du komma till rätta med svullnaderna på annat sätt.

Antar att du kollat med läkare och fått övningar av sjukgymnast, för att bygga upp musklerna i benen för stabilitet, så att inte knän och vader får göra allt jobb.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.