Löpning Träning 2 inlägg 835 visningar

70 dagar med sunt leverna och denna status redan nu

1974 • Kungälv
#1
11 mars 2011 - 17:34
Gilla
Vill bara dela med mig av min glädje! Efter att ha börja den 2: januari efter ca 18 år av träningsslöhet har jag nu tagit tag i mitt liv. Ni kan se hur jag tränat hittills under dessa 70 dagar i min profil, I förra veckan bestämde jag mig att springa minst 15 km i slutet av denna vecka och jag höll mitt löfte!! Yippieee! Trots rejäl smärta i benhinnorna vid start av varje löppass så har jag gett mig den på att fortsätta springa. För med vilometoden så blir jag ju aldrig starkare och får dessutom inte springa längre eller snabbare förrän om sisådär tio år. Så att genomlida smärtan i början av passen har varit ganska lätt eftersom det alltid blir bättre mot slutet av rundorna. Tiderna är inte längre mitt fokus, utan att kunna öka distansen efter hand är det stora målet och i år blir det GBG varvet för att nästa år kanske bli en mara?
Startvikten var 111,3 kg och är nu runt 101-103kg. Så till nästa år bör jag kunna få ytterligare en liten viktlättnad och flyga fram fjäderlätt på Stockholms gator ;-)
Kör hårt och tänk på att ALLA kan nå sina mål, oavsett hur stort /högt uppsatt målet är!
1971 • Nykvarn
#2
11 mars 2011 kl 23:02
Gilla
Stort grattis Mikael - härligt att läsa!! Fortsätt att träna kontinuerligt och varierat så blir det både kul och utvecklande och eftersom benhinneinflammation verkligen kan stoppa den mest ambitiösa löpare så sök på det här i forumet så hittar massor med tips och råd.

Generella råd brukar vara att stretcha ITB-senan som går från höften och fäster på utsida knät, att kyla det ömma området med isbitar/kallt vatten i duschen. att vila/träna lite mindre och att se över vilka skor man löper i. Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.