Löpning Träning 2 inlägg 4994 visningar

hög arbetspuls

Niklas Strömberg
1979 • Bollnäs
#1
1 juni 2011 - 13:38
Gilla
Hej! Efter att ha köpt en gps med pulsband till så har jag märkt att min puls beter sig lite konstigt :) Det ena är att min arbetspuls ligger väldigt högt även vid ganska låg ansträngning. Vid väldigt lätt löpning, nästan lättare än pratfart, kan min puls ändå ligga på runt 75-80% av maxpuls. I den andra änden av ansträning ligger jag inte långt från maxpuls :O Har bara sprungit ett lopp med min nya klocka och där låg min medelpuls på nästan 96% av maxpuls (10km)!

Det andra är att pulsen är väldigt lättrörlig. Det kan räcka med att jag reser mig upp och går en liten bit så kan pulsen sticka iväg till 60-70% för att sedan snabbt sjunka tillbaka när jag sätter mig igen.

Min fråga är alltså: Är jag normal? :)

Lite bakgrund. 31 år. Sportsligt aktiv upp till 18 år ungefär, rejäl svacka fram till 25 för att sedan några år vara löparperiodare under sommarhalvåret. Sista året har jag satsat mer än tidigare och sammanhängande även över vintern. Sysslar med löpning, längdskidåkning, simmar lite och lite gympa ibland också.

Tycker min kondition är skaplig och gör milen på 45 min. Min maxpuls är troligen 195 eller kanske något slag över. Vilopuls har jag inte tagit riktigt men sittande framför datorn ligger den på strax över 50.
1968 • Kapp
#2
1 juni 2011 kl 13:53
Gilla
Tips: gör en riktig max puls test så du med säkerhet vet maxpulsen din är,
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.