Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 2145 visningar

Virtual Partner FR305

1971 • Vänge
#1
21 oktober 2011 - 21:57
Gilla
Hej på er

Nästa helg ska jag springa Ålands marathon och tänkte använda Virtual Partner. Sist jag gjorde det, stannade klockan innan jag nådde målet (midnattsloppet) för att enligt klockan hade jag sprungit 10 km, redan typ 400 m innan mållinjen!!
Är det nån som vet hur jag kan använda funktionen och kunna stänga av klockan när jag springer över linjen?

Tack för alla tips
1982 • Göteborg
#2
21 oktober 2011 kl 22:11
Gilla
Ställ in en längre sträcka än den du tänkt springa, fast med samma tempo. Ex. ska du springa 10km i 5min/km så ställ in klockan på 11km på 55min för att vara på den säkra sidan.

Det kompenserar ju inte för felaktigt uppmätt bana/felaktig mätning av GPS:en men du kan åtminstone få din korrekta sluttid på loppet.
Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#3
21 oktober 2011 kl 22:44
Gilla
Bruno,
Jag skulle råda dig att inte lita på distansmätnngen och därigenom korrekt fart på ett lopp. Gps-en och din löpta sträcka kan skilja sig mot det som är korrekt enligt banan och kontrollmätningen.

Jag brukar ta bort autolap funktionen och registrera manuella varv på de markeringarna som finns längs banan och jämföra dessa med ett mellantidsarmband. Tempo i klockan använder jag endast som riktgivning, men litar inte till 100% på den, utan lägger in en liten buffer.

Beklagar om jag inte svarar på din fråga, men vet hur irriterande det är när jag tror att jag ska klara mitt mål, och inser att måltiden passerar och jag har en viss sträcka kvar. Mina 2 gps klockor har alltid mätt längre än den kontrollmätta sträckningen under mina tävlingar, delvis grunnat att jag inte sprungit kortaste sträcka samt missvisningen i gps-en.

Lycka till på loppet.
Mvh Tom
1975 • Stockholm
#4
22 oktober 2011 kl 00:04
Gilla
Virtual partner är ett utmärkt sätt att hålla ett jämnt tempo under lopp.
Ställ som sagt in en lite längre sträcka så stannar klockan inte för tidigt.
I stadsmiljö brukar jag dra ställa in ett par sekunder snabbare tempo på virtual partner än tänkt tempo då gps:en oftast mäter lite för lång stäcka pga signalstudsar mot hus mm.
Jag jämför också tiden mot plan vid vissa kilometermarkeringar. Ligger jag enligt plan tidsmässigt vid en kilometermarkering och virtual partner visar att jag ligger 30 sekunder före plan vet jag att 30 sekunder före plan är den nya "nollpunkten" jag ska försöka hålla tills nästa avstämning.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.