Löpning Träning 1 inlägg 1750 visningar

Vinterträning – hur lägga upp löpbandsträning med mera?

Anette Edman
1966 • Årsta
#1
23 oktober 2011 - 16:07
Gilla
Som relativt ny inom löpning skulle jag vilja få lite goda råd från er mer erfarna hur jag kan lägga upp vinterträningen, framför allt hur jag kan kombinera löpband med utomhuslöpning och övrig träning på bästa sätt. Jag funderar på att göra halvklassikern nästa år så jag vill köra en blandad träning under vintern. Om det finns snö kommer jag att prioritera längdskidåkning på helgerna, men så länge det är snöfritt är min tanke att köra ett lugnt joggingpass på 7 – 15 km per helg och rullskidor eller stavgång i backe den andra dagen på helgen. Eftersom jag är helt ny på rullskidor kommer det väl inte att bli så mycket kondition som tränas till att börja med utan snarare teknik och armstyrka.

Under veckorna har jag tänkt köra på SATS, ett spinningpass (ev. med core efteråt) och ett styrkepass, där funderar jag på om jag bör inleda styrkepasset med en halvtimme på löpband. Jag har aldrig sprungit på löpband tidigare och undrar hur jag i så fall ska lägga upp det. Intervaller, lutning, ska man köra med pulsklocka eller finns det färdiga program på löpbanden? Ska man skrubba rent sommarlöpskorna och köra med dem eller använda aerobicsskorna? Min tanke med löpningen under vintern är att underhålla den form jag uppnått i år, i mars när skidåkningen är avklarad trappa upp igen och sedan efter halv-Vättern köra något program inför Lidingöhalvan.

Troligen kommer jag att växla lite med pump och step-up också så att jag inte kör alla träningsformer varje vecka. Med tanke på min nuvarande träningsmängd och tillgänglig tid är det inte sannolikt att det blir mer än två pass under vardagarna och så helgpassen, men däremot finns det risk att utomhuspassen byts mot inomhus även på helgerna om det är för eländigt väder.

Alla tips mottages tacksamt!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.