Löpning Tävlingar & Motionslopp 4 inlägg 2093 visningar

The Skånska Gästgifverigårdar Ultra Experience 2012

1967 • Simrishamn och Stockholm
#1
11 februari 2012 - 22:33
Gilla
Efter fjolårets succé Skanör - Skivarp - Brösarp 110 km...

NI BAD OM DET!!! :D

Fredag 27/4: Startskottet går i år från flotta Sjöbo Gästgifvaregård, där det blir fyrarättersmiddag som uppladdning inför helgens löpäventyr. Rummen på plats är begränsade till 18 personer - så först till kvarn! Eftersläntrare får bo på näraliggande B&B (transport ordnas).

Lördag 28/4: Efter en god natts sömn och frukost beger vi oss löpandes via småvägar och stigar genom säregen, dramatisk och underskön natur till dagens mål och fjolårets favort: Brösarps Gästgifveri. Nästa fyrarättersmiddag inmundigas i glada löparvänners lag, övernattning i sköna sängar, och givetvis återigen en rejäl frukost.
Distans 45 km, kan förlängas till 60 km för den omättlige. Eller förkortas till 30 km längs småvägar för den som inte räds asfalt och grus.

Söndag 29/5: Nästa etapp går från Brösarp till Branteviks Byakrog, som i ny regi har synnerligen höga gastronomiska ambitioner. Det gillar vi! You know the drill: fyrarättersmiddag, övernattning och frukost som återhämtning. Sträckan är oerhört varierad, via sandstäpper, över Stenshuvud, genom äppelodlingar och pittoreska fiskebyar med havet som i princip ständig följeslagare. Obs. att endast 14 personer får plats på själva Byakrogen, resten inackorderas på annat hotell (300 m därifrån). Först till kvarn etc. etc....
Distans drygt 40 km, kan förkortas till ca. 35 km längs småvägar och cykelvägar.

Måndag 30/5: Sista officiella etappen tar oss mestadels längs vackra Skåneleden från Brantevik till målet, Herrestads Gästis utanför Ystad. Här slår vi på stort med femrätters för att fira våra bragder, och sover sedan ut i sköna sängar.
Distans 45 km, går att korta till 35 km via inlandet (småvägar).

Tisdag 1/5: Efter en skön natt och stärkande frukost kan man antingen bege sig hemåt via Ystad (goda direktkommunikationer till Malmö eller buss till Sjöbo om man parkerat där), eller springa den mycket fina sträckan "hem" till Sjöbo som bonusetapp. Somliga får ju trots allt aldrig nog! :)
Distans 30 km

BRA ATT VETA: detta är ingen superorganiserad tur, och det finns inga ledare eller så. Givetvis springer vi i grupp, men deltagande sker på eget ansvar och du bör kunna ta hand om dig själv. Turen passar därför bäst för dig som redan har erfarenhet av ultra. Vi kommer att hjälpas åt och försöka ordna någon form av transport av packning mellan Gästgiverierna. Det fungerade utmärkt i fjol.

PRISET ligger vid 4440:-, då ingår tre fyrarättersmiddagar, en femrättersmiddag och fyra övernattningar med frukost på ovanstående gästgiverier (självkostnadspris inkl. gästisarnas rabatter). Övriga kostnader såsom proviantering längs vägen (eller ev. taxi/kommunal transport om man måste bryta) får man ta själv.

Precis som i fjol hör Gästgiverierna till Skånes bästa med idel fina utmärkelser i White Guide, Sveriges Bästa Bord, Skånska Matupplevelser och Chaines des Rotisseurs. Detta plus 13 mil (upp till 100 miles) i bästa tänkbara sällskap kommer precis som i fjol att göra denna Skånska Matultrarunda till en alldeles speciell upplevelse. Det finns 20 bokade platser (i delat dubbelrum), men observera att endast 14 personer får plats på samma ställe som middagarna.

BOKNING: Ni bokar via mail till mig (Fredrika Gullfot) på ultraschmultra@gmail.com med BINDANDE anmälan. När du fått bekräftelse på att du har plats har du en vecka på dig att betala anmälningsavgiften på 500 kr för att bekräfta din plats, och slutbetalning enligt instruktioner i bekräftelsemailet. Det är hårt tryck på platserna, därav hårda regler för att vara rättvis mot dem som vill vara med.

Ni som var med förra året har förtur till platserna, men måste bekräfta inom tre dagar om ni vill utnyttja er förtur eller inte, dvs. senast tisdag 14 februari (Alla Hjärtans Dag). Sedan är det lika villkor som gäller för alla. Jag är därför också tacksam för besked om du inte tänker utnyttja din förtur.

FRÅGOR: Endast på facebook-sidan för eventet på http://www.facebook.com/events/343270755706585/, frågor via mail/meddelande ignoreras pga. tidsbrist. :) (Be en kompis fråga om du inte själv har facebook). Okej, jag ska hålla utkik också här i tråden efter frågor men kan alltså inget lova...

P.S. Inga problem om man är vegetarian, eller har matallergier. Var bara noga att ange detta vid anmälan. D.S.
Acke5
1959 • Göteborg
#2
12 februari 2012 kl 07:16
Gilla
( Är allt med "Ultra" alltid på engelska, eller vänder sig evenemanget även till utlandet? ;)
1967 • Simrishamn och Stockholm
#3
12 februari 2012 kl 10:46
Gilla
Acke, det är kanske just det fenomenet vi driver lite med här i titeln :)

Jag tittar för övrigt också på alternativet med endast tre övernattningar, som flera bett om. Återkommer!
1967 • Simrishamn och Stockholm
#4
12 februari 2012 kl 15:09
Gilla
Nu finns en officiell sida upplagd med info om eventet: http://tsgue.wordpress.com

Som utlovat finns även info om kortare alternativ.

Välkomna - blir hur kul som helst!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.