Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 13738 visningar

Benmärgsödem, insidan av knä

Lu Wen
1972 • Stockholm
#1
23 april 2012 - 14:14
Gilla
Fick precis resultat från magnetröntgen och jag har ett s.k. benmärgsödem på insidan av knät, är det någon på forumet som har erfarenhet av detta? Läkaren sade att det kunde ta ca 10 månader att läka, rekommenderar styrketräning och annan träning än löpning. På andra håll kan jag se att det kan gå på en månad. Har redan vilat helt från löpning i 4 veckor nu. Tips eller ideer om vad man kan göra för att påskynda läkning eller förhindra att det blir värre uppskattas varmt.
1974 • Sollentuna
#2
7 juni 2013 kl 12:37
Gilla
Hej, ja jag har haft ett efter ett fall som hindrat mig från löpning i ett år snart. Kan inte hjälpa dig med någon mirakelkur eftersom ingen sådan funnits tillgänglig för mig. När jag till slut fick hjälp är det enkel styrketräning (i mitt fall utan benböj) av främre lårmusklerna för avöastning som gäller. Men fortfarande ont även om jag nu kan cykla. Hoppas det gått bättre för dig.
Lu Wen
1972 • Stockholm
#3
18 juni 2013 kl 12:49
Gilla
Tack för info. Jag vilade nästan 7 månader innan jag kunde börja springa igen. Har dock inte blivit riktigt bra, verkar som skadan går upp om jag springer mer än 5 mil i veckan. Nu har jag fått lite hjälp av en naprapat och det är bättre, kan springa igen alltså, men max 2 mil. Knäböj på ett ben verkar ha gett viss effekt på mig. Jag simmar en del (crawl) som komplement och även lite vattenlöpning. Hoppas du kommer igång med löpningen snart igen.
Fredrik af Jochnick
1980 • Skoghall
#4
18 juni 2013 kl 13:13
Gilla
Samma här tyvärr. Jag kunde inte springa på nästan ett år. Jag kan fortfarande känna av det ibland om jag sprungit för mycket, det är över tre år sedan jag hade skadan.
Jag hade hjälp av en sjukgymnast och vi jobbade mycket med balansövningar.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.