Löpning Träning 11 inlägg 4568 visningar

löpning före frukost?

1979 • sollentuna
#1
24 april 2008 - 21:20
Gilla
Jag har börjat springa till jobbet, 5 km på 25 min. Har svårt att äta frukost innan eftersom jag ger mig av senast kl 6 på morgonen. Dricker kaffe med mjölk. Känner mig rätt pigg och orkar utan problem. Men är det slitsamt för musklerna? Är rädd för att få håll om jag äter, är detta ett dumt träningsupplägg? Springer ofta hem också då 3,5 eller 5 km är det dumt att lägga två pass per dag?
Roland Söderström
1962 • Onsala
#2
24 april 2008 kl 21:34
Gilla
Jag brukar ta en näve russin och ett glas vatten, sen har jag med mig en smarrig väldigt "tjock" nyttig tunnbrödklämma som jag äter på jobbet.

Är man inte van skall man nog inte springa 5 dar i veckan fram o tillbaka.

Förslag:
Ta med dig kläder på Måndagen för veckan och spring inte till jobbet.
Spring tis, ond, torsd.
På fredag springer du inte och kan ta med dig kläderna hem.
Mikael Jansson
1971 • Södertälje
#3
24 april 2008 kl 21:48
Gilla
Käka nått kanska sent på kvällen det står man sig bra på. Sen som Rolans säjer ta en bannan eller nått litet bara. % km sliter inget direkt men se till att få i dig nått innom en halvtimma efter passet.
1979 • sollentuna
#4
24 april 2008 kl 21:58
Gilla
Tack för tipsen. Eftersom jag jobbar skifft så blir det ju mest tidig löpning till jobbet när jag jobbar dag ca 3 dagar i veckan. Annars går eller cyklar jag. Jag äter oftast middag vid åtta. Ska dock testa med en banan imorgon och se om det funkar lika bra :-)

Har just kommit på det här med att springa på morgonen, Underbart nu när solen är uppe tidigt !!
1963 • Mölnlycke
#5
24 april 2008 kl 22:41
Gilla
Morgonträning är nog olika för olika personer. Själv provade jag detta när vi var på semester i Grekland. Eftersom det snabbt blev varmt sprang jag en runda före frukost vid två tillfällen, ganska kort ca 5 km. För mig var det en pina, det gick trögt, var jobbigt, det var inte kul. Provade samma runda en kväll istället, även om det var varmare kändes det mycket bättre. Konstaterade att kvällspasset var roligare, gick snabbare och jag hade en lägre medelpuls.
Roland Söderström
1962 • Onsala
#6
24 april 2008 kl 22:51
Gilla
Mats: faktiskt så är morgonpasset en vanesak.
Det tog ett bra tag (för nåra år sen) för mig att vänja mig vid morgonpass.
En månad eller så, det gick lättare och lättare för varje pass.
Så efter den månaden var det ingen skillnad mer än att uppvärmning tar lite längre tid.
Nu har jag inga problem även efter långa uppehåll i morgonpassen.

Men det är bara min erfarenhet, alla är ju olika.

Lisa Almhage
1968 • Vänersborg
#7
25 april 2008 kl 08:39
Gilla
Jag säger som Roland: morgonpass är en vanesak. Jag tyckte också det var jobbigt första veckorna, men sedan kunde jag knappt vara utan min morgonjogg. Höll på så i ca 1 år, sedan ville maken ha sällskap på sin eftermiddagsjogging o då bytte jag tid. Det var lika jobbigt att byta till eftermiddag, men nu har jag vant mig. Fördelen med morgonturen tycker jag var att jag hann inte känna efter innan jag stack iväg. På eftermiddagen är det lätt hänt att man känner sig för trött efter jobbet eller har en massa andra planer.
Sophia I.
1983 • Malmö
#8
25 april 2008 kl 13:55
Gilla
Jag sprang 30km helt utan frukost imorse. Det känns mycket bättre på mina långpass om jag springer på morgonen utan något i magen. Men så har jag med mig sportdryck och vatten såklart. Det är nog som ni sagt olika från person till person. Man tränar ju kroppen att kunna springa på fett istället för kolhydrater vilket gör att man orkar hålla på längre, enligt Colting.
1976 • Tullinge
#9
25 april 2008 kl 14:55
Gilla
Jag brukar inte heller äta innan morgonpassen. Och det är en vanesak men det är ju riktigt skönt att äta en rejäl frukost efter ett morgonpass.
Då vaknar man till ordentligt. Fast jag skulle nog aldrig köra ett länge pass på morgonen med tom mage. Max 80min annars så kan man ta slut på energi och det är ingen rolig upplevelse på en vardags morgon innan jobbet :).
Det är ingen fara med att köra två pass om dagen om det bara rör sig om 5km. Bara du ser till att du vilar några dagar i veckan. Lyssna på kroppens signaler.
1976 • Bromma
#10
28 april 2008 kl 14:42
Gilla
Håller med tidigare inlägg om att det är en vana. Jag tycker det är skönt, bara jag får en stadig frukost efteråt.
Fick upp vanan ordentligt under en två månaders semester i Thailand 2007. Efter två veckor var det inga problem att ge sig ut 2-3 timmar varje morgon med ett barn i vagn eller bärstol.

Nu hemma i vardagen kan det vara svårare med återhätning på förmiddagen, men om man håller sig till Anders råd att köra runt en timme eller max 80 minuter fungerar det fint.
1958 • Dannike
#11
28 april 2008 kl 22:01 Redigerad 28 april 2008 kl 22:03
Gilla
Att springa ofta skulle vara slitsamt för musklerna det har jag aldrig hört talas om, kanske att man kan få lite träningsvärk men..., om du får håll så är det bara att sakta farten lite så att det blir balans mellan matsmältning och energi som går åt till löpning, om du vill lära dig att bli av med hållen så bara spring på, kroppen anpassar sig.. efter 1-2 veckor och sedan så har du inga mer problem med håll även om du tränar hårt 5 min efter en stadig lunch/frukost.
Att springa 2 pass om dagen så korta sträckor ser jag inget dumt i alls du tränar ju också 5 ggr i veckan vilket betyder att du är ganska van löpare alltså ser jag inga problem med att springa 2 pass om dagen.
Jag har själv ofta tränat 2 pass om dagen, tex: cykla till jobbet 18km (40min) och sedan cykla hem från jobbet med en extra runda inlagd på ca: 50km sedan så åt jag lunch och efteråt så gav jag mig ut på 90min löparrunda.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.