Löpning Skador & Rehab 17 inlägg 15079 visningar

Ont i baksidan av låret

1974 • Örebro
#1
7 juni 2012 - 10:49
Gilla
Körde sista passet förra tisdagen innan maran och Szalkai varnade i texten att man inte skulle lockas köra för hårt på 200m-intervallerna och riskera en sträckning. Det gick ju så lätt och jag tryckte på...
Kände en stelhet i baksidan av högra låret efter några intervaller, men körde vidare. Kände av lite i nerjoggen, men tänkte att det går väl över. Hade obehagskänsla i baksidan dagarna innan maran och ibland nästan ren smärta, men när jag försöker massera området hittar jag ingen smärtande punkt. Genomförde ändå maran och begränsades inte nämnvärt av baksidan. Efteråt kände jag ingenting av baksidan första 3 dagarna men nu när träningsvärken i framsidan släppt är smärtan i baksidan tillbaka precis som innan loppet! Är det en liten bristning jag fått och kan jag köra jogg utan att förvärra problemet?
Sören Eliasson
1977 • Skövde
#2
7 juni 2012 kl 11:59
Gilla
Råkade själv ut för samma sak inför Varvet och var bekymrad för att det skulle vara något allvarligt. Var som en känning baksida, insida, lår. Kändes lite som att steglängden begränsades något när jag gick men jag hade inga problem att springa. Ingen smärta men man "kände" något i muskeln. I alla fall så fortsate jag träna som vanligt och körde varvet på nytt pers och nu är känningen borta. Ingen aning om vad det var men för min del var det tydligen inget allvarligt. Kanske inte så givande svar för dig men jag är också nyfiken på om någon har en ide om orsaken.
1954 • Högsjö
#3
7 juni 2012 kl 13:55
Gilla
Samma här.Höger lår baksida /insida.Kom plötsligt under ett intervallpass som dock kunde fullföljas.Riktigt ont till en början och svårt att springa (även gå) men klingade av efter hand då jag tog ned tempot.Sprang varvet på ok tid men hade känningar efteråt.
Kommer tillbaka då jag drar upp tempot men jag kan fortfarande träna.Har provat att köra lätt styrketräning av lårens baksida/insida (benlyft med benen brett isär)vilket jag fått för mej gett resultat.Men har fortfarande ingen aning om vad det är.Det är nu snart 3månader sedan första känningen som var värst.Skulle ju vilja att det försvann helt.Lugn distanslöpning inga problem men så fort jag drar upp tempot så känns det och då mest efter passet.
Mattias
1974 • Borås
#4
8 juni 2012 kl 10:32
Gilla
Kan vara samma som jag hade, enligt idrottsläkaren en låsning / kramp i en del av muskeln. Det kändes vid hård belastning samt efter passen som en stelhet och smärta. En vilovecka, stretching av baksida (efter uppvärmning med lätt jogg) och försiktig ökning igen rådde bot på problemet.
1971 • Nykvarn
#5
8 juni 2012 kl 10:44
Gilla
Jag hade inga känningar innan maran och stelheten framsida lår är borta men baksida/hamstrings är fortfarande väldigt ömma och till viss del även vaderna. Provade första lätta passet efter maran igår, en ca 5km lätt jogg och det var rätt smärtsamt, fick ta några gångpauser. I mitten av passet kändes det bättre men mot slutet värre igen, nästan rent smärtsamt, Noggrann stretch och lite elakt hårt tryckade med tummarna för att försöka lokalisera någon öm punkt och trycka där lite extra och det är lite bättre om än inte bra, idag.

Tror inte på bristning utan mera på stelhet, kanske en liten sträckning. Kommer fortsätta ta det väldigt lugnt med löpningen någon vecka till och den träning som genomförs blir i väldigt lugnt tempo.
Marie Matérne
Örebro
#6
9 juni 2012 kl 17:06
Gilla
cherwil körde precis samma och råkade ut för samma som du! sprungit lugnt två pass ca 6 km och idag sprang jag i skogen med backar. Då kom det tillbaka igen!! Har förstått att stretching ska undvikas? Vet någon om det förvärrar saken att springa lugnt utan backar eller vilken är regimen?
1979 • VESSIGEBRO
#7
9 juni 2012 kl 18:42
Gilla
Har precis samma sak!! Så fort jag belastar kommer det... Har ingen bra ide på heller vad det är. Grymt irriterande
1974 • Örebro
#8
10 juni 2012 kl 09:50
Gilla
Jag har ont när jag går. Det liksom låser sig i hela baksidan. Ska prova jogga 7km senare idag. Har läst lite på forumet och det verkar finnas problem med en piriformismuskel som kan göra att det strålar smärta från sätesmuskeln och ner på baksidan. Gör dock braont i baksidan. Har anmält mig till LL, så hoppas komma igång med träning inför detta snart.
Johan.Soikkeli.
1965 • sundbyberg
#9
10 juni 2012 kl 11:03
Gilla
Jag har precis samma problem, allt kom efter första passet efter maran. Och det var ett lugnt pass.
Har en punkt man kan trycka på där det känns.
Massage, liniment, bandage och stretch har hjälpt lite.
Bli att känna efter och ta lugna pass.
1974 • Örebro
#10
12 juni 2012 kl 09:00
Gilla
Fortfarande trött och stel i baksidan. Sprang 7km i förrgår och 9.4km igår. Tyckte 7km gick bra och kände t om en liten förbättring av baksidan efter passet. Igår gick det sämre.
Kändes riktigt stelt sista biten igår och fick med nöd och näppe fram benet i löpsteget. Massage beställd, men först på fredag...

Farhågan är att det ska bli så stelt att det inte går att springa.
Får nog skippa planerade 1000m-intervallerna idag
1975 • Billdal
#11
12 juni 2012 kl 09:05
Gilla
Hej, Samma som ni andra efter maran. Har haft bristning för något år sedan. Då kunde jag inte ta ett steg utan att det "knastrade". Massage, cykling (kan pressa rätt hårt) samt rehab i gym hjälpte mig då. Nu passar jag mig noga och springer inte i onödan med känningarna. Koncentrerar mig på cykling och gym någon vecka. Gör detta och undvik snabbare ryck för då kan det bli skit av det. Lätt jogg är säkert ingen fara.
Marie Matérne
Örebro
#12
12 juni 2012 kl 19:03
Gilla
Möte med sjukgymnast i morgon kan nog ge svar på vilken regim som bör hållas..... Men det är nog som du säger Niklas rehab övningar och en paus i löpandet. Det värsta är att jag blir så tokig av att inte få joggingturen bara :-).
1974 • Örebro
#13
13 juni 2012 kl 10:03
Gilla
Ska bli spännande att höra vad sjukgymnasten säger Marie.
Stretchade en del igår och idag känns det bättre. Ska köra mina tusingar ikväll.
Marie Matérne
Örebro
#14
13 juni 2012 kl 19:49
Gilla
Örebro Rehab center och sjukgymnasten där, konstaterade en sträckning vänster baklår. Löpning i ej kuperad terräng i "marathontempo" funkar, men inga intervaller eller backar. Töjning men inte stretching. Ett antal övningar att göra varannan dag. för att träna musklerna i baklåret och när utfallsteg med tillbakatryck funkar utan att det gör ont då kan jag börja köra intervall och backe igen. Någon gång i slutet på juli trodde han. Se till att få ordentlig blodgenomströmning för att öka läkningen, genom tex cykling. Ja, så sammanfattningsvis både bra och dåligt, behöver ju inte sluta löpa i varje fall :-).
1974 • Örebro
#15
13 juni 2012 kl 20:06
Gilla
Säkert samma som jag har i höger baklår. Tyckte det kändes mycket bättre idag så jag körde mina 6x1000m. Har ont i baksidan nu. Blir att köra asfaltsrundor tills det gått över.
1972 • Lund
#16
13 juni 2012 kl 21:09
Gilla
Känner så väl igen de symptom ni beskriver, Cherwil & Co.
I mitt fall känns det mest när jag går, vid löpning är det sällan ett hinder.
Under intensiva träningsperioder gör sig smärtan nästan alltid påmind, för att sedan klinga av vid vila.
1964 • tranås
#17
23 juli 2012 kl 17:39 Redigerad 23 juli 2012 kl 19:36
Gilla
jag känner också igen vad ni beskriver,min skada uppstod när jag
sprang maran i stockholm .det bara hugger till baksidan av låret.
det fanns ingen chans att fortsätta.först nu känns det mycket
bättre.men ibland så ömmar det oftast efter mina långpass.
innan min skada var det mycket asfalt.nu är det mest att springa
i terräng märkte ganska snabbt att det var ett bra val.kan ta i utan att
det smärtar.!!!!

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.