Löpning Kläder, Skor & Prylar 11 inlägg 7061 visningar

Löplabbet i Göteborg

Daniel Fägerstrand.
1976 • Torslanda
#1
23 december 2013 - 19:41
1 Gilla
Var inne på löplabbet för att köpa en ny löparjacka,Även fast jag vet att jag kan beställa en likadan jacka på nätet och spara 600 spänn så tänkte jag att jag skulle gynna en "Riktig löpaffär" men vad fel jag hade...
De visade föga intresse för att sälja och ta fram grejer som passade mina önskemål,kunde inte heller beställa hem en jacka som de har i sitt sortiment men med en annan färg,RIKTIGT dåligt,Jag kanske var lite för besvärlig kund då jag hade speciella önskemål ang färg,vikt osv men vem är inte kräsen när man skall lägga runt 2000 kr på en jacka...men nu kommer jag beställa jackan jag vill ha på nätet och spara 600 spänn istället.
Johan Hansson
1981 • Gävle
#2
23 december 2013 kl 19:51
1 Gilla
Fysiska affärer som inte förstår att deras enda konkurensfördel är service blir inte långvariga.
Karibou
1976 • Sundbyberg
#3
23 december 2013 kl 20:38
Gilla
Håller med dig, Daniel. Har aldrig haft så dålig service som där. Alltså vänta, fråga och får inget vettigt. Testade en sista gång under veckan. Fanns en som inte gjorde nåt och kom aldrig till mig. En som tittade halv konstigt på mig (ok, hade mina löpare/tjuvkläder på mig, men det kan inte vara första gången de ser en löpare eller?). Sen frågade om skor och de hade ingen koll (alltså mindre koll än vad jag har...)

Så nej, det blev sista gången verkligen. Tycker att L&S på Plantagegatan är bättre gällande servicen (priserna är lika höga).
Daniel Fägerstrand.
1976 • Torslanda
#4
23 december 2013 kl 21:51
Gilla
Som Johan skriver:deras enda konkurensfördel är service...Jag var villig att betala lite extra om jag hade fått riktigt bra service där de som jobbar är intresserade av vad de säljer och är tillmötesgående...
Vi löpare är ju rätt duktiga på att lägga pengar på utrustning,har inte lagt många kronor på löplabbet och kommer inte göra heller...
Staffan Malmberg
1954 • Hyltebruk
#5
23 december 2013 kl 22:09
Gilla
Jag var också inne i veckan och slogs av hur tyst och lamslaget det var där. Ingen respons alls från säljarna.
1985 • Göteborg
#6
23 december 2013 kl 23:46
Gilla
Nu var jag förvisso inne och köpte mina senaste skor på LL i början av november och fick då hjälp av en ganska ung kille som hade bra koll och lyckades rota fram en sko som jag gillade. Var första gången på två-tre år jag var där. Har dock tidigare gånger fått råd om att ändra på mitt löpsteg, att det inte var bra att landa på framfoten utan man skulle ha ett "rullande löpsteg". Skrämmande. Löp och skokliniken är överlägsen, grym service och grym kunskap.
Lingos
1989 • göteborg
#7
24 december 2013 kl 00:33
Gilla
Om du vill ha hjälp och tips av folk som vet va de talar om ang jackor gå till naturkompaniet alternativt the north Face egen butik.
De kan och vill hjälpa dig.

Vet inte hur löplabbets personal kan ha sån okunskap om skor och kläder när det är det de jobbar med.
Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
#8
24 december 2013 kl 05:17
Gilla
Kan det bero på att många som jobbar på Löplabbet är långt ifrån löpare men väldigt nära krängare? alltså inte ens säljare? Nu har jag inte varit i Butiken i Göteborg men det är likande upplevelser jag har med mig från södra Sverige. Den enda löplabbetbbutik jag varit i där det finns kunskap, löpare och duktiga servicemänniskor är den i Stockholm som heter Race, numera tre butiker ihopsatta till en och samma affär.
Glenn K
1974 • Vänersborg
#9
24 december 2013 kl 08:32
Gilla
Problemet med att stå i en butik och sälja nu för tiden kanske är att väldigt många (inklusive mig) går in där och botaniserar bland hyllorna för att sedan beställa på nätet. Det är nog lätt att bli bitter och tappa entusiasmen då. Kan det vara så att dom är ett slags offer i den pågående övergången mot en annan typ av handelssystem?
Johanna Linde
1987 • Essunga
#10
24 december 2013 kl 08:44
Gilla
Första (och förmodligen sista) gången jag var i löplabbets butik i Gbg frågade jag efter något mer dämpade skor men med 0mm drop. Jag fick testa många olika men det kändes inte riktigt bra, när jag sedan kom hem och slog upp skomodellerna på nätet visade det sig att INGEN av de skor jag fått prova hade 0mm drop, en modell hade t.o.m hela 11mm! Känns bra mycket tryggare att be folk här på jogg om råd i skoköp.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#11
24 december 2013 kl 08:59
Gilla
Instämmer med Glenn. Löplabbet i Stinsen i Stockholm har trevlig och bra personal. Men dels är trycket stort på säljarna, med många kunder på kö. Dessutom verkar vissa testa skorna live där och därefter gå hem och köpa online billigare.

Själv skulle jag aldrig göra en sån grej förstås... :-) Nejdå, de hittade faktiskt inte rätt sko då och jag blev stressad av 6 brännande blickar från andra kunder som väntade på sin tur. Jag köpte dock från Runnersstore vid ett annat tillfälle som också är jätteduktiga liksom löplabbet.

Är nog säkert olika från butik till butik. Sen tror jag också att de som sprungit i flera år och ligger och kör 5-7 mil i veckan kanske inte är riktigt rätt målgrupp för löplabbet. Snarare rookies som jag. :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.