Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 4186 visningar

Nybörjare ska börja springa

Alex Naomov
1984 • Skogås
#1
20 augusti 2008 - 20:27
Gilla
Hej, ska börja springa lite mer seriöst nu och oftare också. Har ett par gamla skor från stadium som jag springer med nu och det gör ont i fötterna efter ett tag. Ja, det är billiga skor med andra ord :)

Jag väger 84 kg och springer 5 kilometer då jag springer ute eller på löpbandet. Jag behöver nya skor men har ingen aning vad jag ska välja. Bor i Sthlm och här finns det löplabbet butikerna, är det bara att gå dit och säga att man vill ha nya skor och låta dom guida en?

Finns ju massa märken att välja på också. Vill ju inte bli lurad heller.

Så jag tänkte om någon här kanske har tid och kan berätta vad jag ska tänka på, eventuellt vilket märke jag ska satsa på?
Johan I
1987 • Örebro
#2
20 augusti 2008 kl 20:54
Gilla
Tycker absolut att du skall gå till t.ex. Löplabbet och fråga om lite hjälp med val av skor. Det behöver ju inte sluta med att du köper några... kan ju bli att du går hem och funderar ett tag över vad som föreslagits och testats, så kan du bestämma dig senare.

Men det du vill ha reda på är:
Pronerar jag? (foten viker inåt vid nedtramp)
Är skorna bra dämpade och ett bra val med tanke på t.ex. vikten?
Är skorna anpassade till något speciellt underlag?
Skall jag använda skorna återom eller skall jag ha ett tunnare par för sommaren och några lite tjockare på vintern?

Allt detta borde du kunna få reda på vid "guidning" på t.ex. Löplabbet. Men som sagt, ta inte första bästa sko de föreslår. Men visa självklart uppskattning om de har hjälpt dig efter dina behov... de gillar inte folk som går och kräver hjälp av dem + provar skor men sen går och köper skorna på t.ex. internet från andra länder. Det minsta man kan göra om man ändå tänkt göra något sådant är ju att visa att man uppskattar den hjälp man fått.
Mikael
1967 • Huddinge
#3
20 augusti 2008 kl 22:51 Redigerad 21 augusti 2008 kl 15:07
Gilla
Jag håller nästan med Johan I. Det allra enklaste är dock att ta dem de föreslår...

Om Skogås är i Huddinge så finns ju en bra butik i FarstaCentrum.
2006 • Alingsås
#4
21 augusti 2008 kl 02:05
Gilla
Luras gör de nog knappast frivilligt på Löplabbet, men håller med John I (1987) om att kanske gå hem och fundera. Men du kan även gå dit en gång till och se om en annan expedit föreslår andra skor, så har du någon referens, eller något att välja mellan. Men du får nog räkna med en 1000+ kr eller kanske 1200+ kr nuförtiden.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.