Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 6807 visningar

Ont insida knä

1970 • Halmstad
#1
6 september 2014 - 23:51
Gilla
Hej,

Jag undrar om det är någon som har/eller haft samma problem som jag har nu. Förra lördagen körde jag ett intervallpass på 200 m. Sprang 200m. Gick tillbaka. Gjorde 5st vilade 2 min, totalt blev det 20 st repetitioner. Efter det blev jag öm på insidan av knät och kände mig tjock på baksida knä. Vilade någon dag, körde ett lätt löppass. Efteråt kom smärta på samma ställe dvs insida knä, ömade på baksida knä. Nu stramar knät när jag sätter mig på huk. Kan detta vara en överansträning. Jag kör ganska mycket bedövningar för att undvika skador. Hoppas på lite tips/ Jonas
1981 • Örebro
#2
7 september 2014 kl 09:02
Gilla
Sök på gåsfot/pes anserinus, ev av de senor som ingår i den infästningen kommer från baksidan av låret.
A Persson
1963 • Trelleborg
#3
7 september 2014 kl 09:58
Gilla
Har haft samma problem sen maj månad. Har provar det mesta: voltaren. Radital, tigerbalsam, haft löpvila, men Inget har hjälpt.

Här sökt runt på nätet och flera gånger läst att arnika ska vara bra. Läste om bl a Weledas arnika massage olja. Så jag köpte den förra veckan och har masserat mig flera gånger varje dag och de två senaste dagarna har jag för första gången inte ont!

Om det är en tillfällighet vet jag inte, men jag känner mig nöjd i alla fall..
Så varför inte testa?
Tianasoa Ravelojaona
1964 • Stockholm
#4
7 september 2014 kl 10:18
Gilla
Som Johnny säger kan problemet komma från gåsfot. De muskler som fäster där är gracilis (en av adductorerna), sartorius (skrädhadarmuskeln) och semitendinosus (en av hamstrings muskel). Stretcha då adductorerna och hamstring.
1966 • mölndal
#5
7 september 2014 kl 11:01
Gilla
Hade samma problem, var ute å sprang 28 km kände då lite ömhet på insida knä. Dagen efter kände jag inget då jag körde 1500m crawl snabbt in på löpbandet och sprang 8 km. Dagen efter var det rejält ömt så jag vilade 2dagar. På fredagen sprang jag eller bättre sagt skulle springa 20 km men kom inte längre än 7km då det plötsligt högde till på insida knä och kunde inte springa p.ga den fruktansvärda smärtan. Visst det kan vara gåsfot eller det colaterala ledbandet men i mitt fall så var de en bit av minisken som gick sönder och allt började med ömhet och lite svullnad..
1970 • Halmstad
#6
7 september 2014 kl 13:13
Gilla
Hej,
Tack för alla råd och tips. Får hoppas att det bara är en överansträngning.
Börjar med att vila och stretcha, så får vi se om det ger med sig.
Tianasoa Ravelojaona
1964 • Stockholm
#7
7 september 2014 kl 14:47
Gilla
Lycka till. Om det inte ger med sig kolla med en massageterapeut.
1982 • Åkarp
#8
3 juli 2015 kl 11:19
Gilla
Har precis samma problem som trådstartaren. Försöker väcka lite liv i denna tråden igen.

Jag har varit hos en sjukgymnast då detta problemet har funnits hos mig länge nu. Jag kan inte komma på när jag först kände det. Anledningen till besöket var väl framförallt att man gärna vill ha en professionell åsikt om det och få klart för sig att det inte var något som i sig är allvarligt, och som blir värre av fortsatt löpning.

Jag fick två övningar som han tyckte jag skulle göra och han menade på att det kunde ta lång tid innan det försvann och att jag kan springa under tiden om det inte gör ont, och det är det som är grejen. Det gör normalt sätt inte ont när jag springer. Enstaka gånger har det smärtat vid löpningen och då främst vid lite motlut. Men man blir ju ändå osäker på om man ska fortsätta att springa även om sjukgymnasten säger att det är okej.

Samtidigt så har jag genomfört ett Marathon med detta problemet och det gick som en dans. jag har sprungit 5km och 10km lopp och gjort max lopp. Ont har jag framförallt efter passen och då oftast när jag suttit stilla ett tag med benet böjt. Då blir man stel och det tar en stund innan man får "igång" det igen så att säga. Sitta på huk och resa sig gör också lite små ont, dock ingen extrem smärta.

Finns det någon som haft detta, fått det konstaterat och sedan lyckats jobba bort det.

Hur gjorde ni då?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.