Löpning Träning 6 inlägg 4422 visningar

Fotboll och löpning?

Oliver
1984 • Göteborg
#1
11 mars 2015 - 22:20 (Redigerad 11 mars 2015 - 22:20)
Gilla
hej!

hur ser ni på kombinationen fotboll och löpning?

ibland suger det rejält i fotbollstarmen men vetskapen om att man kan dra på sig skador har gjort mig defensiv med att lattja med trasan. (alltså köra rejält med glidtacklingar, tjyvnyp, skott, slänga sig, osv). skulle ju vara ganska surt om man blir skadad när man är i topptrim.

hur gör ni? spelar ni fotboll (och vilken nivå?) eller kör ni enbart på löpning?

fördelar och nackdelar?
1980 • Staffanstorp
#2
11 mars 2015 kl 23:18
Gilla
Själv har jag nästan helt lagt ner lag/kontaktsporter som fotboll och innebandy. Mest är det skaderisken men lite har det reglerat sig själv genom att bekantskapskretsen blivit äldre och då blir tiden mer knapp. För egen del är effektiviteten en liten bov också, löpning och cykling t.ex. blir smidigare för mig rent logistiskt då det kräver mindre planering och kan anpassas mer efter familjelivet.

Fördelarna(om man hittar spelkamrater som inte har Vinnie Jones som idol..) är ju rörlighetsträning, nyttiga tempoväxingar och mångsidighet som, tycker jag, stärker kroppen till löpningens fördel.
1971 • vånga
#3
12 mars 2015 kl 08:09
Gilla
Kombinerar löpning med Innebandy-tufft. Körde igår 16km uppvärmning sen Innebandy men så jäkla kul-min fot å benhinnor tycker ej om kombon!
HF Löfgren
1968 • Malmö
#4
12 mars 2015 kl 09:23
Gilla
Har brottats med ungefär samma problematik. Spelade mycket innebandy förr och så länge jag höll löpningen på ungefär 2 pass per vecka så var det inga problem, snarare var det positivt. När jag sedan skruvade upp löpningen till 3-4 pass per vecka, lite mer seriöst, så kände jag att innebandyn blev lite väl belastande. Det var precis som att jag låg på något slags slitagemaximun och innebandyn blev lite droppen som fick skadebägaren att rinna över. Då fick jag göra ett val: strunta i innebandyn eller skruva ner löpningen lite.

Jag tror att det går fint att kombinera om man totalt sett lägger sig på en träningsdos som kroppen klarar av. Sen får man ju ta risken att få sig en smäll och inte pipa i så fall. Är man med i leken så.... :-)
Kurre Bussman
1956 • Karis
#5
12 mars 2015 kl 10:50
Gilla
Klart en medveten risktagning att syssla med t.ex. fotboll på sidan om.
Själv spelar jag "senilfotboll" 1gång i veckan och det är absolut inte bra för min akillessena, men så socialt och roligt. Har mer och mer insett problemet och gått ganska långt in för uppdraget att stå mellan stolparna. Annars tycker jag som Kalle att tempoväxlingarna gör gott och man belastar flera kroppsdelar än vid vanlig rakt fram löpning. Kommer dock att hålla paus efter innesäsongen och bara löpa!
Gjorde förra hösten misstaget att spela fotboll två dagar innan en halvmaraton, vilket troligen ledde till krampkänningar i baklåret f.o.m. 14-15 km och vidare till muskelbristning vid följande fotboll. Vad lärde jag mig av detta? Ingenting!
1982 • Avesta
#6
12 mars 2015 kl 13:31
Gilla
Jag spelar fotboll (div 6) på låg nivå. Fotbollen är en grym träningsform tycker jag. Jag har tränat löpning hela vintern men fick ändå lite träningsvärk i låren efter första fotbollsmatchen gångna helgen. Så det skiljer sig ju en del. Det blir ju många maxlöp vilket säkerligen kan vara till nytta i löpningen.

Är du däremot en löpare med höga ambitioner så tror jag du tjänar på att bara fokusera på löpningen. Man blir väl bra på det man tränar brukar man ju säga :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.