Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 5906 visningar

Blåsor på insidan av framfoten - fel skor?

1965 • München
#1
13 juni 2015 - 12:55
Gilla
Jag har högt fotvalv och ganska breda fötter och har problem att hitta en löparsko där jag inte får ont...
Jag bor i Tyskland och har tyvärr inte hittat en affär, typ löplabbet, där de kan kolla min löparstil. Jag har nu just köpt nya löparskor, Saucony Triumph ISO. Ute på min löparrunda kändes de bekväma de första km, men sedan började de göra ont längst ut på insidan av trampdynan, nästan på sidan av foten. När jag kom hem efter 9 km hade jag stora blåsor där samt även på utsidan av stortån. Kan detta betyda att jag antagligen pronerar och belastar den ytan extra mycket, tro?? Har aldig haft sådana problem med andra skor eller löparskor förut. När jag tittar bakifrån på dessa löparskor så ser de ut att luta innåt...eller så är det inbillning eftersom sulan är färgad så..? (Jag har som sagt bara använt dem 1 gång, så det är inte jag som har gjort att skon lutar)Kanske det är skon som är lutan innåt och det är därför jag fått blåsorna?? Har någon av er erfarenhet av denna model? Tacksam för förslag om detta eller vad för typ av skor som kanske passar mig bättre.
Irene
1968 • Åstorp
#2
13 juni 2015 kl 14:03
Gilla
Om du inte haft problem med tidigare löparskor kanske du kan gå tillbaka till den modellen. Ullstrumpor och tejpning kan också fungera mot blåsor.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#3
13 juni 2015 kl 15:08
Gilla
Inte för att jag är nån skoexpert alls. Men höga fotvalv brukar möjliggöra "curved shoes", dvs svängda skor som följer fotens linje. Det onda du nu beskriver på insidan av trampdynan talar ju också för det. Dvs att du har för "raka" skor med dina Triumph Iso. Kolla efter neutrala skor med påtagligt svängd sula. De borde fungera för dig.

Orsaken att jag vet detta är för att jag har normalt/lågt fotvalv och jag kan inte ha svängda skor alls, då slår utsidan av trampdynan i, dvs tvärtom mot dina fötter.
1973 • Åkersberga
#4
13 juni 2015 kl 16:04
Gilla
Eftersom skorna känns sköna för dig under löprundan kanske bara fötterna behöver vänja sig lite vid dem.
Funkar extra bra att vänja fötterna om man har andra skor att alternera med under tiden så man inte nöter på samma punkt för tidigt.
Sköna tjocka bamboo eller ullstrumpor skyddar bra också.
1965 • München
#5
14 juni 2015 kl 23:10
Gilla
Tack för alla bra tips. Ska prova igen med andra strumpor.... Skorna jag hade tidigare som är totalt utslitna nu var också Saucony, men en annan modell (som heter Grid). Ska också kolla in "mer svängda" skor och se hur det känns...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.